Direktlänk till inlägg 22 februari 2008

Inavel

Av Lisbeth - 22 februari 2008 14:28

Man kan ju grunna på vilken skada "dumskallarnas sammansvärjning" har haft för rasen och för föreningen, bortsett alla männinskor som mått dåligt och alla resurser som slösats i onödan.



Men... undrans om inte den största eländet är det som orsakats såväl enskilda hundar som rasen i sin helhet, via den hybris som genomsyrar de som sattes att förvalta klubben. Avelsrekommendationer, RAS och allt annat fint och genomtänkt, uppfödarna till vägledning, det gäller "di andra, inte oss".



Toppersoner i styret avlar så håren reser sig på huvudet på en någorlunda genetiskt bevandrad. I en kull 2004 förekommer samma framgångsrika hane 3ggr i 3:e led och halsyskonparning ingår i samma kennels avelsprogram (om man vet vad det är) som praxis. Ny halvsyskonparning är för säkerhets skull gjord resulterande i nu aktuella valpar! Ja just det - personen är fortfarande synnerligen aktiv på nyckelpost... Dåvarande ordförande (inte numera men enl uppgift på väg tillbaka i föreningen) gjorde avsiktliga experimentparningar med mor och farfar som är kullsyskon. Resultatet blev bl.a den blå och numera blinda hund som ögonlystes på Albano. Är man " übermensch" - för att fortsätta på tysklandstemat - finns det ju ingen anledning att bry sig om att 30 andra uppfödare försöker få ner inavelskoff så mycket som möjligt. Rys...Tack ni som uppmärksammande mig på detta!



 
 
Ingen bild

Outi

22 februari 2008 17:16

I Avelsdata det står när ma gör provparningar att inavelsgrad borde inte överstiga 6.25% Men man har gjort kombinationer där inavelsgraden är över 13%.... Jag förtstår inte inavel. Inavelsgrad borde vara så nära 0% som möjligt.

 
Ingen bild

Britta

22 februari 2008 21:43

Funderingar, kanske en saga - om den lilla specialklubbens vedermödor – och hur människor totalt kan spåra ur.

När en person som är intelligent och väl (om än i alltför många ord) kan uttrycka sig i tal och skrift – plötsligt övergår från att var intelligent och informativ, till att bli fullständigt besatt, tappa all social kompetens, får tunnelseende och tillgriper vilka medel som helst för att driva igenom sin vilja, då undrar man vad som hänt?

Ett exempel!
En människa som ägnat många år åt att - nästintill – dyrka en viss hundras. Till slut tycker denna människa att rasen tillhör henne/honom – det är bara hon/han, som vet,kan och förstår något om denna ras, om dåtid, nutid och framtid för rasen – alla andra är scharlataner, idioter, de kommer att driva rasen i fördärvet!
Vad göra?
Jo! Här kommer en gåva från ovan – en person som utger sig för att värna om denna ras, som uppmuntrar, stöder, eggar vår ”värnare om rasen” – som ger henne/honom fria tyglar att skriva, tycka, och med alla medel slå samtliga övriga medlemmar i denna rasklubb i huvudet med, ”JAG är den ENDA som kan och vet något om denna ras – ni är idioter, kräk, ligg på knä och lyssna till min allsmäktiga vishet och kunskap!

Och personen som gett ”värnaren om denna ras” fria tyglar – vilken bevekelsegrund har han/hon?
Elementärt , min gode Watson – MAKT! Total MAKT!
Genom att styra och censurera i klubbtidningen, genom att hota och smickra funktionärer och övriga medlemmar – och samtidigt ha full koll på ”rasens värnare”, så skaffar sig denna person mer och mer MAKT!

Och så fortsatte den tragiska sagan , mot sitt oundvikliga slut – de två ”topp -figurerna” körde på i allt högre hastighet och med allt otrevligare metoder,
Rasklubbens tidning användes enbart som propagandamaskin och ”hatspruta”,
Åldriga medlemmar förleddes att sätta sitt namn under artiklar vars innehåll de inte hade en aning om. Viktiga dokument, pärmar och mail försvann på de mest mystiska och oförklarliga sätt.

Och till slut – det hela gick så att säga ”i väggen” – folk fick nog! Efter otaliga mail, samtal etc så uppenbarades det för den stora moderorganisationen vad som egentligen pågick – inget litet ”tantgräl” i en rasklubb – här skedde riktigt otrevliga oegentligheter – moderorganisationen ingrep, ”huvudet” avsattes och moderorganisationen tog hand om den lilla sargade specialklubben intill stundande årsmöte.

Vad lära vi oss av detta?
Jo! Att följa vår ras/specialklubbs göranden och låtanden noggrant, att ställa frågor till styrelse och kommittéer när något är oklart – inte köpa allt som sägs eller skrivs på hemsidor eller i klubbtidningar – ifrågasätt! Be om förklaringar och information om du inte förstår eller tycker att given info är för torftig eller luddig!

DU är medlem/uppfödare – KRÄV av din ras/specialkubb att den arbetar för rasen och för dig – inte för styrelsemedlemmarna/kommittéerna !
Ajö!





















 
lisbeth

lisbeth

22 februari 2008 23:07

Oj! Så mycket det blev!
Så bra...

Först och främst; jag ämnar inte be om ursäkt för att debatten om vad som händer/hänt/kommer-att-hända med den lilla föreningen har svämmat över åt alla håll.

Någon/några har på andra bloggar klagat över detta ensidiga intresse/grävande-i-gammal/dynga/bearbetande-av-känslor etc och framhållit att ev synpunkter borde framförts i föreningens tidskrift. Just det!

Men si det har inte gått för sig... Tro mig, att försöka diskutera klubbens göranden & låtanden eller ens vad som händer med vovvarna som ska föreställas omhuldas är som skaka hand med en strumpa fylld med kall gröt; något halt och formlöst som bara glider undan...

Detta bl.a har medfört att " när katten kom ur påsen", när det plötsligt var tillåtet att prata ur skägget och inte bara humma några halvkvävda visor, då var det ingen hejd.
Dessutom, när det stora spektaklet än gång började då fanns inte privata bloggar som säkerhetsventil.

http://www.geocities.com/ulvuskennel

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards