Direktlänk till inlägg 20 april 2010

Ingen idé idag...

Av Lisbeth - 20 april 2010 07:15

... att ringa - Yours Truly svarar inte!

Alla vill berätta sin historia, helt OK - man kan imbilla sig att det ingår i jobbet.

Men... just idag låser jag ute världen i all dess hemskhet... måste bli klar med jobb, uppgifter, uppdrag... och utan ständiga avbrott oreserverat ta dessa om hand.


Just omhändertagande är ordet för dagen i denna galopperande galenskap. Unga människor som vet allt men kan inget ges fruktansvärda maktbefogenheter och kan när som helst begärda poliseskort för att på anekdotiska subjektiva värderingar "omhänderta" människors djur.

Ett smutsigt golv, ett par centimetrar som fattas... Vad är "rörig och ostrukturerad" miljö?

På vilket sätt lider djur av det? En människa som är (för?) fet, genomgår skillsmässa, är ofrivilligt barnlös, har bytt kön, är homosexuellt eller är konstig på andra vis enligt nyuppfunnen norm, är vips discvalificerad att hålla husdjur. Man överväger att avliva en häst för att den tappat en sko och har smuts i pälsen... I den nya sköna världen inhyres en särskild tjänst där vapenförsedda karlar släpps lösa i en stor inhägnad med små grisar.


Man skjuter grisarna och kallar det djurskydd - nassarna är intelligenta djur, de ser sina skjutna kamrater falla - ja, alla dör ju inte vid första skottet... skräckslagna djur försöker komma undan... det hela pågår i timmar. Det är plågsamt att ta del av. En hunduppfödare parar sin prima ungtik på tredje löpet, en fin kull föds. Allt är frid och fröjd, eller hur? Så räknar "någon" ut att det fattas ett par dagar... Tiken skulle, enligt den djurskyddsförordning som ständigt åberopas, vara ett par dagar yngre än stipulerade 18 månaderna... Stor karusell dras igång; indragen valphänvisning, SKK, kennelkonsultent, länsstyrelse, djurskyddsinspektör...


Uppfödaren mår pyton - ja, ni vet; snacket går och ingen rök utan eld... Så har vi den hela ras som hotas med att ej får registreras eller ställas ut för att någon annan "någon" fått för sig att "den är ful" (osund?), det formella skälet sägs vara att rasklubben inte samarbetar... Nu lär samarbetet förvisso kommit tillstånd, men varför ska den enskilde hundägaren drabbas? En annan rasklubb skickar ut brev till uppfödarna med anmodan att "skriva avtal" med klubben angående sin avel... Ingen särskild paragraf stadgar att man måste vara medlem i en rasklubb, ännu mindre att man ska nödgas göra och bete sig precis som den för dagen styrande styrelsen har tänkt.


I sammanhanget åberopas även här djurskyddslagen, precis som man hade ensamrätt på att tolka den. Rasen i fråga är nämligen så dålig mentalt så den lider, framhålles det...

Hur märker man det? Och ändå envisas folk med vilja hålla på med rasen och att trivas med sina hundar! Allt utmynnar i att det hela ska lösas genom mentalbeskrivning och en mycket väl tilltagen budget till sagda verksamhet. Å ANDRA SIDA påtalas städse att alla mentalproblem och raser som hotas av förbud är "hundägareproblem". Allt är hundägarens fel. Hur ska man ha det?Jag sitter och stirrar på bilder från mentalbeskrivning - hundar sliter och drar i kamptrasor. Vad får man ut av det? Hundägaren? Hunden? Leka med hunden är en annan sak - det gör man för det är roligt. Men på vilket sätt gagnas rasen/aveln av dragkampande? Ifrågasätts en är allvarligt menande verksamhet så får man ett medlidsamt småleende, ungefär som troende kommunister och frireligiösa sektledare består intervjuande reportrar....


Men SKA en gårds- och vallhund som västgötaspetsen drillas att dra i trasor? Och de nya ägarna... Vad är det bra för?

Är det inte tillåtet längre att bara vilja ha en vanlig klok hund? Kejsaren är naken och Caesars hustru får inte ens misstänkas... Undrans på att man helst stänger omvärlden ute... Driv månglarna ur templet!

 
 
Ingen bild

Gunilla

20 april 2010 08:46

Men vad fin bebisen är.Han kommer säääkeert att få höga poäng på MH, så vältränad som kan kommer att vara när han/hon är över 1 år.Visst är detta att dra trasa bra att kunna. Speciellt bra för vallhundar som ju skall kunna slita sönder vad som hittas i markerna, exvis gröna gubbar, luffare eller varför inte en liten kanin, kanske? NOPE.Detta är TRAMSERI, LARV och reda DUMHETER. Klart man skall LEKA med sina hunda och dra i saker tycker ju många hundar är kul. Men att BEDÖMMA detta, liksom att tro att detta har med kamplust att göra är rena... ja vadå? Drar em TJ någonsin i en trasa? Har dessa bra kamplust? Well.... Dessutom att mena att det skall skrivas uppfödaravtal mellan hysterisk rasklubb och uppfödare är ja, dumt kanske? Snart vill inga vara med i den föreningen, i alla fall inte många uppfödare som vill anses seriösa. Klubben skickar ut konstigt hotfulla brev till uppfödare, anmäler även kända uppfödare med bra avelsrersultat till SKK för utredning om de bryter mot generalparagrafen i sin avel... eftersom man VÅGADE avla på en mycklet rastypisk collie som på ett Mh råkade få en beskrivning som inte passade. oj oj oj oj

 
Lucia Wikmark

Lucia Wikmark

20 april 2010 09:34

Hej Lisbeth,

Som alltid mycket givande och informativt att läsa din blogg. Är inte så datorvan men lyckas trilla in på den ibland och förvånas då varje gång över att du bara VÅGAR. Att ingen lyckats med att sätta munkavle på dig än. Det som du gör och Pernilla Wester DET kallar jag civilkurage. Att ha åsikter och synpunkter och att våga stå för dem samt att orka stå emot okunskap och jantelag.

Det du skriver om ovan handlar mycket om vad vi medborgare i Sverige vill att våra skattemedel skall användas till.
Det handlar också om okunskap och att "gammal kunskap" om djurhållning gått förlorad. Okunskap om att en kliniskt fullkomlig miljö inte gör att djur och människor mår psykiskt och fysiskt bättre snarare tvärtom!

Man glömmer att se till helheten, på grund av att man saknar erfarenhet, och fastnar i detaljgranskning och felletande.

Men det är inte lätt. Se bara på den nuvarande standaren för våra västgötaspetsar. Fel, ca 10 st, allvarliga fel, ca 10 st och diskvalificerande fel! ca 10 st. Då blir det lätt att glömma bort helheten och se det som faktiskt ÄR bra.

Så oavsett hur goda intensionerna är så kan det alltidgå fel. Men då får man rätta till det.

De missförhållanden inom svenskt djurskydd som du beskriver i Hundsport och i din blogg vill man gärna avfärda som "skrönor" och överdrivna.

"Så kan det väl inte hända i rättstaten Sverige?" Och........tanke mässigt avfärda: " Det händer inte mig. Mina djur har det så bra" Det händer bara hemska djurplågare.

Jag vet bättre. Det hände mig. I mitt fall drabbades jag pga avundsjuka men det kan finnas många andra orsaker till att man blir utsatt. Du har listat en del ovan.

I mitt fall lyckades man inte med "drevet" pga att man missbedömt min livssituation. Man hade missat hur många personer som var involverade i djurskötseln hemma på gården och hur öppet mitt hem är. Så där bet man sig i svansen.

Men det är inte alla som lever så extremt som vi gör på Kopparås, med besök av föräldrar,
socialarbetare, poliser, åklagare, veterinärer, jurister, och annat lösker folk flera gånger i veckan som älskar våra djur och deltager i ansvaret för deras väl och ve.

Jag var privilegierad som hade denna insyn i min djurhållning. När anklagelserna kom. Långt bortifrån och sedan spreds över landet genom hörsägen över internet och i pressen.

Alla har inte denna "tur" är inte lika priviligierade. Får uppleva att de helt plötsligt står ensamma när de översköljs av flodvågen.

Med många personliga tragedier som följd. Både för de drabbade djuren och människorna.

Och......då gäller plötsligt inte några humanitära lagar eller regler längre. FN:s konventioner och allt djurskydd i världen sätt ur spel. I korståget mot djurplågarna och för "djurskyddet."

Lisbeth, jag beundrar Dig. Du behövs! Och fler. Men alla andra sitter stumma. Livrädda att få fokus på sig.

"Det kan ju drabba mig nästa gång. Bäst att ligga still och inte röra en fena"

Otäckt. Riktigt ruggigt om vi går mot ett angiverisamhälle.

Naturligtvis skall alla levande varelser ha så bra och goda livsbetingelser som möjligt. Men.........sans och balans. Min förhoppning är att man skall vakna upp och låta detta råda över rigida bestämmelser, som visserligen utformats i all välmening men i tron att de skulle kombineras med livserfarenhet och sunt bundförnuft.

Nu har den nya djurskyddslagstiftningen "kraschat" i verkligheten och det är dags att skicka tillbaka den för översyn och "reparation" så att den bättre överensstämmer med den verklighet den är satt att kontrollera.

http://www.vastgotaspets.nu

 
Anna

Anna

20 april 2010 09:59

Du är så klok Lisbeth !!

http://www.freewebs.com/solhem

 
lisbeth

lisbeth

20 april 2010 10:51

Läs f ö kommentar å inlägg "Prickfritt" för ett par dagar sedan -
där kan man verkligen tala om prickskytte!
Gäller nämnda grisskjutning.

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

läsare

20 april 2010 13:20

Hej
Ser ut som en tråkig träning av attackförmågan hos gamla tiders brukshundar.... men det budskap som finns i bilder från MH skulle snarare tända de som vill odla dådkraft och ha hundar som projektionsskärmar för egen förmedveten aggressivitet - det dolda kamphundsgänget - dvs folk med kanaliserad och socialt och politiskt accepterad egen kamphundslust...

Om man som kontrast mot detta hävdar behovet av odlande av rastypisk mentalitet med specifika sociala egenskaper så förstår inte MH-gänget ngt av detta .... de har ju alltid föraktat fåniga lättskrämda sällskapshundar och andra mjukisdjur.

Det finns ett sidospår som nog kan vara mycket givande --- en hel del jakthundar är klart mentalt "icke-tras-hundar" - bluntly: they are shy!!!
Och det skylls på att de aldrig möter människor... (bor i hundgårdar) och om jakthundsgubbarna riskerar få sina hundar underkända i felkonstruerade tests så kan de nog vakna med ett ryck och bli intresserade av rasspecifik mentalbeskrivning.

 
Ingen bild

sammy

20 april 2010 13:34

Jag är en av dem som vågar slåss offentligt mot Länsstyrelsen och dess inspektörer i Skåne. Det största problem som finns är att trots det finns massor av folk som drabbats av LST och dess inspektörers dammsugning av djur i landet, och alla människor som lämmnats kvar med saknad och fördärvade liv, och de som drivs till självmord på grund av saknaden av sina djur och all stress och obehag de fått utstå, pressen och andra medier vill tiga ihjäl problemen. Jag önskar att fler människor går på tex uppdrag granskning och kalla fakta och andra medier, tidningar, radio mm och delger dem sina upplevelser och påtalar vikten av att offenlighetens ljus sätts på LST och vad de håller på med. Det får inte gå till som det gör, därför måste folk som drabbas gå samman och slå tillbaka gemensamt och få media att vakna också. Den passiva hållning media har måste ändras, då det blir ständigt fler och fler som drabbas. och konsekvenserna för både djur och människor inte går att reversera. Hör av er till Samantha Asp i skurup om ni vill, jag har mycket att berätta. Då jag slåss för att få rättvisa så kan alla som också vill det vara med och starta ett nätverk för drabbade djurägare.

 
Ingen bild

Gunilla

20 april 2010 14:10

Hmmm...tror inte på det sista stycket i ovanstående inlägg. Om en jakthund är shy eller inte kvittar så länge som den jagar som den skall.Dessutom vill nog de flesta jägare icke att deras hundar bryter ett drev för att gå fram till brukshundsfolk i en skog och hälsa-varken på personen i ev fråga eller på deras fine kamplusttränade collie... med andra ord:inga jägare kommer att vakna med några ryck och ta med sina dugliga, praktiskt jagande hundar för att gå ett slags Bas Mh för att undersöka ev kamplust, matintresse eller förmåga att gå på ett upphöjt underlag med olika sorters golv.Finns ingen som helst anledning. Läste förresten på "andra bloggen" om ett bra förslag för anti colliefolket.Skapa en egen ras, ta in oreggade walesiska collies och skapa en egen ras! :-) Vilket JÄTTEBRA förslag...

 
Nilla

Nilla

20 april 2010 14:37

Ja vad ska man säga? Du & Lucia har sagt ALLT!!!
Åhhhh om jag hade eran underbara förmåga att uttrycka mig i skrift, men tyvärr så har jag inte det, munläder har jag så det förslår, kanske ska starta en tal blogg ;o)

Underbart att läsa din blogg i dag (andra dagar också) du belyser dom viktiga sakerna på ett mycket bra sätt!!

TACK för det....

Kram

http://vastgotaspets.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Pia

20 april 2010 17:41

Intressant!
Vet många som parat sina tikar innan 18 månaders ålder, dock på andra löpet, det har aldrig varit problem att få de valparna registrerade. Förstår inte problematiken om man följer SKK grundregler eller är det så att det skiljer sig från lagen? I så fall behöver reglerna ses över så de följer lagen, månaga uppfödare läser nog mer vad som gäller inom SKK än själva lag texten.
Vilket fall som helst är det synd att vissa människor letar fel på andra så man bryr sig om att göra affär av 5 dagar, man kan undra vad de själva försöker dölja eller om de inte har bättre saker att lägga sin tid på.

 
Ingen bild

Jörgen

20 april 2010 21:28

-"Ser ut som en tråkig träning av attackförmågan hos gamla tiders brukshundar.... men det budskap som finns i bilder från MH skulle snarare tända de som vill odla dådkraft och ha hundar som projektionsskärmar för egen förmedveten aggressivitet - det dolda kamphundsgänget - dvs folk med kanaliserad och socialt och politiskt accepterad egen kamphundslust". Detta citat är nog det bästa som skrivits på länge och fångar på pricken vad detta är tal om... SÅ bra formulerat av en psykologiskt mycket kunnig person.Hats off!

 
Ingen bild

Någon

20 april 2010 21:36

Sarcasm is the lowest form of wit!

 
Pia Schröder

Pia Schröder

22 april 2010 09:00

"Vanligt sunt bonnförnuft" denna i dagens samhälle ack så saknade egenskap hos vanligt folk i allmänhet och en stor del av uppfödarkåren i synnerhet.
Att försöka göra någon krytisk form av MH tester till en riktlinje för en uppfödning är inte bara korkat, det är dumt.
Säg den hund som inte går att träna upp till de nivåer de olika delmomenten som en MH beskrivning bygger på.
jag har varit uppfödare mycket länge och kanske är det dags att träda tillbaka när all sköns stolligheter ska införas i vår hundavel.
Då kan ju dagens hundakademiker slåss på skrivborden och det verkliga kunniga hundfolket med insikt, känsla och kynologiskt kunnande stå i bakgrunden och bocka och niga åt
alla "stolleprov" som pådyvlas dem

http://www.wesaborg.se

 
lisbeth

lisbeth

22 april 2010 10:32

There is no substitute for brain...

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
Astrid

Astrid

26 april 2010 12:46

Jag har samma erfarenheter av Länsstyresernas godtycklinga inspektioner! Gå in och läs på min Blogg http://forysta.bloggspace.se/

http://forysta.bloggspace.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards