Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Snott

Av Lisbeth - 16 juni 2010 07:46

Det ska inte vara några sura rönnbär...Yours Truly har visligen avhållit sig från att ytterligare kommentera "det nya konceptet" dv. tidningen Brukshunden, produkt av en reklambyrå. Det var lätt att le över förstlingsverket aningslösa stavning av brukshundsraser eller uppfattning att SUCH är ett hundnamn och inte en titel. Det här är inte så lätt... man måste ju kunna något också!

Eller att flagga för att SBK fyller 90 år - detta gjordes för två år sedan... Andra numret var just inte bättre. I trean har ytligt sett en uppryckning skett - förmodligen har medlemmar klagat - så det numret innehållet något liiite mer relaterat till bruks och brukshundar. Tyvärr var redaktionen inte riktigt i fas tidsmässigt. Juninumret är späckat med draghundsport och fina vita spår...

Men här ska levas upp till förbundsledningens skryt om "vår nya fina tidning"... Självaste FS-ordföranden medverkar med en historik om SBK - 70 år. Hur ska man ha det? Minnesgoda medlemmar vet mycket väl att 75årsjubileet firades med stor pompa redan 1993 - då stod Svenska Brukshundklubben mänskligt att döma på topp med Räddningshundsymposium på Räddningsskolan i Rosersberg som kronan på verket. Har man glömt det?

Ja, så går det när man anställer folk och chefer som inget kan...

Nu har medlemskåren vaknat och börjat reagera. Så här skrev på http://slutstycket.blogg.se en av de verkliga tungviktarna inom mentaltester: "Läste just delar av "mini härligahund" dvs Brukshunden. Läste om MH och blev galen. Så många felaktigheter på en och samma sida! Vad är detta, var finns den kritiska granskningen?"

Värst av allt är ändå tidningens ohämmade materialstöld, av allt att döma satt i system (av ekonomiska eller bekvämlighetsskäl?) eller helt enkelt för att redaktionen inte begriper bättre. Man kränker andras upphovsrätt*, det som publiceras är snott från andra media. Det är olagligt, kan med fördel beivras och blir i slutänden mycket dyrt. Har SBK råd med det?

Aftonbladets artikel om kamphundar är utlagd i sin helhet på tidningen Brukshundens hemsida. http://www.brukshunden.se/?c=artiklar&i=las_artiklen&n=11_raser_forbjuds_i_danmark

Brukshunden har även utan tillstånd lagt ut artiklar från bl a Västerviks Tidning, SVT, Jakt & Jägare, SR, och Gefle Dagblad på samma hemsida.
Brukshundklubben vill inte heller för betala bilder som man olovandes lagt ut på sin hemsida. Journalistförbundets jurist har åtagit sig att driva ärendet.
Gäller inte samhällets lagar och regler för SBK? Man kan förundras över hur mycket SKK tål av disciplinärenden och lagöverträdelser inom dess största specialklubb. 

* Upphovsrätten (bilder, text, musik) är lagligt skyddad. Man kan med hänvisning till källan publicera ett mycket kort stycke, ett par meningar. Man kan också på samma vis citera. "Tidigare kunde tidningar citera hela artiklar ur andra tidningar, förutsatt att de handlade om religiösa, politiska eller ekonomiska dagsfrågor. Denna möjlighet, som kallades pressens fria lånerätt, avskaffades 1994. Nuförtiden måste tidningarna rätta sig efter samma villkor som för alla andra." Källa: Din upphovsrätt och andras - Handbok för journalister (K.Ahlberg 1995)

 
 
Ingen bild

Från gräddhyllan

16 juni 2010 09:56

Det är ofattbart att Brukshundklubben väljer att reta upp journalistkåren i detta svåra läge för organisationen med dålig ekonomi och vikande medlemssiffror. Hur kommer framtida brukshundsangrepp på andra hundar och människor tas upp i media? SBK riskerar ju att bli svartlistad av journalistfacket.

 
Susan

Susan

16 juni 2010 17:23

Man baxnar... Upphovsrätt är väl bland det första man bör lära sig när man ansvarar för en tidning...
Susan (f.d. redaktör)

http://www.fromax.se

 
Ingen bild

Dibs

17 juni 2010 22:45

Och detta är SBK:s medlemstidning??? Chockad! Obegripligt att Brukshunden publicerar vanligt allmängods samt nyheter om chihuahua, dessutom stulet ja. Pinsamt amatörmässig hemsida i babyfärg för tidningen.
Kul att klicka på reklambyrån som anges som redaktion. Där listas flera uppdragsgivare, bl a SBK = Sveriges Bagare & Konditorer! :-)
Skulle aldrig acceptera detta om jag var medlem.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Skapa flashcards