Direktlänk till inlägg 24 september 2012

God - We Did it..!

Av Lisbeth - 24 september 2012 11:32

  nu ska jag berätta om en utställningsresa... hmm.. med förhinder..

Vanligtvis äro dessa muntra begivenheter;  åka bekvämt i fin bil med glad dotter som trevligt ressällskap.. inte tänka ett dugg annat än framtida lagerkransar å annat lullull..

Ovanförmälda resa var dessvärre ett enskilt företag av det mer äventyrliga slaget.. av den sorten som bäst förträngs.. Men eftersom det ständigt påmins från en skadeglad omgivning så är det väl lika bra att offentliggöra den Sanna Versionen - så nu kommer den!

Så här var det; vår exo-pojke Mandy skulle förhoppningsvis kunna lägga ett par Grand-cert och helst lite mer.. till sin stora hög.. för ett hägrande Grand-championat. Var det tänkt.

Alltså anmälde co-owner Marina till utställning i Östersund. Yours Truly skulle förstås följa med. Som sällskap.. hmm..

Så befanns att ytterligare en intressent; en god vän och tillika Känd Utställare... En annan blev överflödig..suck! För trångt att åka så långt med tre pers å flera katter... Alltså skulle Mor stanna hemma..

Men Ödet ville annorlunda..

Co-owner fann sig dock föranlåten att avstå pga. trängande familje-ärenden.. Men resesällskapet - den Kända Utställaren - var fortfarande med i matchen.. Så bra! Då kunde man återuppta planerandet på exkursionen nord-öst..

I-landsproblem; vilken bil ska man ta? Sällskapets bil av det mindre slaget? Eller min, som är betydligt rymligare.. Svaret var givet! Problemet: min bil hade påbackats av någon smitande slob och var på verksta... men utlovades färdigfixad resdagens förmiddag... Sådana löften ska man dock ta med en nypa salt..

Katt badades, den lilla ränseln packades, matsäck iordningställdes..

Yours Truly åkte buss till Staden för last-minutes-grooming samt hämta bil... Bilen ej klar! Det började bli stressigt..

Vilket säkert Mandy kände på sig och bet matte rätt ordenligt i norra kardan.. Efter en utdragen evighet kunde bil fås.. men verkstan där en annan är kund sedan 20 år hade ändrat Rutiner - gick ej som tänkt att få faktura på jobbet, hade inte tillräckligt med pengar på kort... Man började svettas violetta ädelstenar.. Såg i andanom katt i låda samt alltmer frustrerad kattutställare stående vid överenskommen vägkant..!

Så småningom kom det till någon slags pekuniär överenskommelse och med andan i halsen susade man hem för att hämta det nödvändigaste...

Nu hör det till Saken att vi lyckas bo i konstant radioskugga; de som SMS:ar eller ringer ska inte tro att "man kommer fram..."

Resessällskapet hade messat vilket så klart inte nått Yours Truly..20 minuter innan vi skulle träffas blev det napp... Handduk kastas in! Långhårskattens päls kvar i badkaret! Tyvärr... jag är hemskt ledsen..!

Men detta var bara början... Via Dolorosa till jämtarnas paradis..

Kontakt med co-owner... Det var väl bara att ställa in..?

Men... bortkastade pengar till anmälning, packning klar.. katt fixad till underskönhet..

Likt sången om Sten Sture får man i andanom frågan: Vem bär vår fana idag?

Och hör mig själv säga å svara: Det gör jag..!

Och så bar det iväg..

Har tämligen dimmiga begrepp om lokalitet och väg till Östersund; norrut och så nånstans till vänster... oklart var..!

Men är den typiska Eviga Optimisten.. Det kördes och det kördes... Tydigare hade man alltid förlitat sig på kartor och GPS... Den Kända Utställaren hade GPS.. Men det har inte jag.. Kommen så här långt hade konsultation inhämtats från co-owner, som med viss oro följde vår norr-leda framfart...

När det blev dags att svänga västerut blev det radioskugga.. Körde in till vänster på känn... Ett stort misstag visade det sig..

Gör ett hopp framåt i historien och snabbspelar bandet... Man körde och körde... på en allt smalare väg... mörkret föll.. vilket även bensinmätaren gjorde.. Det var mil efter mil till lador och hus... Jämtland är stort som Tibet!

Till sist var vägen så smal att det var förenat med oöverblickbara konsekvenser att försöka vända.. 

Stannade, rotade igen bilen på jakt efter en vägatlas... Hittade en från 1957 men visade att vi var 6 mil åt helvete fel..! Vilket Yours Truly redan räknat ut.. Lyckades vända, kom till en anhopning av hus som tydde på mänsklig bebyggelse.. Kvällsvandrande lokalbefolkning pekar ut riktning.. I backspegeln sågs de stå kvar, skakande på huvuden.. Ja, se nollåttor..!

I ursinnig fart vidare västerut! Det kolsvart, snön föll...

Dessbättre hade kontakten med hemmafronten återupptagits! Fick uppmutrande tillrop: Du är  jätteduktig, Mamma..!

Östersund - hurra! Men var farao är hotellet? Körde hit och dit.. försökte läsa gatuskyltar.. vägbelysning släckt... Klev ur bilen.. Snö på glasögon... Då kom polisen!

Redogjorde logistik-problemen för två stadiga konstaplar... de pekade med hela handen och talade pedagogiskt om gata si och så, etc.  Detta var bortkastat på Yours Truly vars hjärna nu var bortlyft av en Osynlig Hand och ersatt med en kålrot.. Efter att ha blåst i ballong blev man släpp av Lagens Långa Arm...

Mera körande kors och tvärs... Krogarna verkade vara på väg att stängas, vilket blev räddningen för den vilseförda..

Kringströvande horder av överförfriskad ungdom konsulterades... Scandic Hotel? Jomänvisst, däråt..!

Kom fram, lastade ur, stapplade in... Fel hotell-jävel..! 

I Östersund finns nämligen TVÅ Scandic!

Lastade tillbaka och körde några varv - och så äntligen: rätt ställe..! 

Och nu kommer det..

Skulle parkera.. hotellets gratisparkeringen - mera imma på glasögonen..! Körde in i något som visade sig vara ett parkeringshus! När misstaget upptäcktes gick det såklart inte att vända! Vägen gick käpprätt uppåt... till en betalbom..! Insåg, här måste backas, i brant nerförsbacke och kurva.. Centimeter för centimeter.. på knirkande handbroms.. hackade forden långsamt bakåt - hade typ en decimeter på var sida tillgodo! Gav mig jävulen på att inte få någon självförvållade lackskada, nu när precis man betalat 12,000 för ett skrap som någon annan gjort..!

Baklänges kröp bilen ut i friheten, till nya fasor...  Utanför stod stadens ledighetenskommitte - dvs. den överförfriskade horden - och åsåg med intresse på manövrerandet..!

Då kom polisen - igen! För att skingra massorna..?  SAMMA poliser..! Denna gång behövde föraren inte blåsa balong...

Att sen betalkortet satt kvar hemma i kortläsare... konsekvenserna får man ta till den högre lyriken för attr beskriva: Utan pass å pengar står jag på ett torg... etc. är i sammanhanget mindre obehag.. Ett långt och varierat Lifv har lärt en annan att leva på ingenting..

Hur gick det då..?

Jo, Mandy fick sina Grand cert...



 
 
Ingen bild

bosse

29 september 2012 18:38

Ja, vad säger man. Grattis till Grand certen men framförallt till storyn. Du e knäpp på ett bra sätt :)

Lisbeth

30 september 2012 12:49

Hahaha - thanx... It was quite a compliment..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Skapa flashcards