Direktlänk till inlägg 26 januari 2015

Je suis Charlie

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18

 


I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte välkomna på stundande organisationskonferens..  Där skulle nämligen aktuella ekonomiska omständigheter presenteras, vilket framgår av en bisats i protokoll (FS). FCI IPO-VM i Malmö gick med cirka 500.000 kr i förlust..  Huvudorganisation (SKK) har åtagit sig att täcka upp med 100.000 för att hålla skutan flytande. Av lätt insedda skäl har dess medlemstidning intresse av att få detta belyst. Men icke.

Nu kommer nästa smäll. Enligt uppgift gick även  senaste  Bruks-SM med betydande förlust. Varför har det blivit så svårt att få mästerskapen att gå ihop?

När det gäller IPO-VM var det lätt att förutse. Det skulle komma tusentals åskådare från kontinenten, enligt glädjekalkyler. Man skulle tro rena folkvandringen. I verkligheten var det max 200 på läktarna, enligt IPO-trogna som makade sig dit. Sporten är inte större i Sverige. År 2013 startade 332 hundar i IPO i klasserna IPO 1-3. I hela Sverige.

Enligt SKK VD hade SBK en helt orealistisk bild om sponsorsintäkter och hyra från näringsidkare. Varför ingen i SBKs ledning stoppade planerna i tid är obegripligt. Tvåhundra besökare gånger 200 kr ger en publikintäkt på ynka 40.000 kr. Servering av mat brukar ge en intäkt, men här var det en enskild näringsidkare som tog hand om den lilla vinsten. Parkeringsintäkter brukar vara en annan inkomstkälla, men här var besökarna hänvisade till parkeringshus. Hotellkostnaderna blev betydligt högre än tänkt. Osv, osv...

Tyvärr fick IPO-VM ytterligar beskt eftermäle då otillåtna träningsmetoder (bl a med el) användes i träningen av utländska förare på svensk mark. SBK hade vetskap om detta, men stack huvudet i sanden och gjorde ingenting åt brottsligheten.

Bruks-SM sändes i realtid på nätet. Om man är intresserad av bruks och bor i t ex Uppsala så var det bara koppla upp teven med datorn och få SM:et serverat i vardagsrummet. Varför åka 10-tals mil, eventuellt boka hotell och betala 1000-tals kr när man kan se allt hemma? Gratis!

Man kan ha förståelse för att SBKs GS lämnar sitt uppdrag, precis som efter PRIDE förra året då det blev förlust (minus 1,7 miljoner). De ekonomiska smällarna inom SBK-förbundet är många; tremiljonersförlusten för kursgården Kydingeholm, en tidigare kanslichefen avvek med medlemsmedel i miljonklassen och Försvarets återtagande av en miljon kr som skulle används till den militära verksamheten, men som i stället gick till annat i driften av kansliet, en pinlighet som vandrade ända upp i Riksdagen och ledde to utfrågning av ansvarig minister. Kostnaderna för medlemstidningen har och är orimligt dyra sedan en annonsbyrå tagit över de senaste fem åren. Där hade det gått att årligen spara miljonbelopp. SBK har förlorat cirka 15.000 medlemmar eller en femtedel sedan 2006. Går det att vända kräftgången?

Uppfödningen av SBKs raser har också blivit ett sorgebarn trots en uppgång med ett 30-tal det senaste året. 4.647 SBK-valpar är inte mycket om man jämför med de nästan 7.000 som schäfer hade själva i början på 1970-talet. Det är ett fåtal raser som ökar 2014: schäfer, australian shepherd, au kelpie och malinois. De flesta andra minskar fortfarande. Vissa jättemycket.

Att ansvaret för agilityn togs från SBK är en gigantisk prestigeförlust. Det kommer också ge medlemsförluster på sikt då lokala agilityklubbar startas.

Vem hör något i mediabruset från SBK? SBK ska höras, sade SBKs ordf för ett par år sedan på en kongress. Det är nästan bara hundcoachen Fredde Steen som puffar för brukshundar och SBK i media.

SKK-organisationens flaggskepp och största specialklubb är värd ett bättre öde.


*"Je suis Charlie", franska för "Jag är Charlie") är en slogan som antagits av anhängare av yttrandefrihet och pressfrihet efter 7 januari 2015 massaker där tolv människor dödades vid redaktionen för den franska satiriska veckotidningen Charlie Hebdo i Paris, Frankrike

 
 
lisbeth

lisbeth

29 januari 2015 06:47

99 b) – SBK ansökan om bidrag till IPO-VM
Ulf Uddman har gjort en genomgång av det redovisade resultatet som visar ett stort underskott. Enligt SBK beror det främst på minskade sponsorintäkter och ökade hotellkostnader för funktionärer.
Förberedelserna för evenemanget har inte varit problemfria vilket har betytt att SKKs kansli har lagt ned ett oerhört stort arbete för att projektet skulle kunna genomföras på ett bra sätt.
Tävlingarna genomfördes på ett mycket bra sätt. Funktionärerna var mycket hjälpsamma och gjorde ett mycket bra jobb.
CS påpekar att det ekonomiska resultatet från evenemanget samt arbetet inför tävlingarna lämnar en del övrigt att önska. CS förde en ingående diskussion om ytterligare medel ska betalas ut till det som SKK redan sponsrat med (bl.a. två möten med FCI Utility Commission och stor hjälpinsats av personal från SKKs kansli).
CS beslutade att 100 000 kr betalas ut från Landslagsfonden för att täcka en del av förlusten. Tyvärr måste medlen tas direkt från kapitalet då den avkastning som är menat att användas till landslagen inte räcker till.

http://ulvus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anders Aronsson

30 januari 2015 06:22

Som vanligt ägnar sig Lisbeth åt värdelös journalistik, hon kan väl inte vara utbildad journalist. Det lyser ju hämdbegär lång väg. Efter fem år har Lisbeth inte kunnat smälta att Gunnar och Hon inte längre fick arbeta med tidningen Brukshunden. Jag skulle gissa att det beror på den dåliga jornalistiska förmågan.

Lägg ner!

 
Ingen bild

Svensson

2 februari 2015 19:15

Förstod att du inte skulle ta in min kommentar. Det går bra att kritisera andra, men inte själv bli kritiserad. Fegt och uselt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Av Lisbeth - 31 juli 2014 09:13


Tommy-Gun & Bonnie Blue by Yffranes New Moon Rising, EXOe ex Carrex Blueberry, EXOg22 with proud co-owner/breeder Marina.   ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards