Direktlänk till inlägg 12 maj 2007

Bläää...

Av Lisbeth - 12 maj 2007 14:00

Så nu är vi tillbaks från den tjusiga utställningsvärlden. Det var snabbt gjort. Dvs det gick inge bra, utan faktiskt riktigt dåligt...Nu kan man ju alltid säga att domarn verkade föredra en bastantare typ av vgs, helt OK.Jack fick lämna ringen utan tilläggsmeriter, det har aldrig hänt på 17 utställningar (valpklasser inräknat). Emil fick inte heller nåt lullull, utan en hel nivå lägre än han brukar. Endast Flinga höll upp Ulvus fana och fick Hp i jkl, till matte Gudruns stora fröjd. Grattis! Många hundar fick 2:or och tom 3:or.För vackra Emelie är det nog slututställt, är jag rädd. I varje fall har jag inte hittat på ett sätt att bemästra hennes aversion för Bordet... Emelie, som till vardags är en mycket trevlig tik och en duktig arbetande hund, har dock minimala erfarenheter av livet utanför gården. Vi har övat en del, men inte tillräckligt uppenbarligen. Till att börja med gick allt efter ritningarna, Emelie skötte sig fint. Mangla sig in bland alla människor och hundar på denna jätteutställning, gick bra. Sitta vid ringside och umgås, helt OK. Gå i ringen gick också utan problem. Men så kom Bordet... tvi & blää! Bli pillad på av en domare? Glöm det!Så nu är det som det är och eventuella valpar inte att tänka på. Suck! Alltid är det något.Får se om mitt hus. Lägga detta bakom oss proto och se fram emot nästa begivenhet. Tack till Jenny och Gudrun för trevligt sällskap och även för en pratstund med de bedårande västgötorna (vad heter det?) Annika och Kim som alltid håller ångan uppe.Vi hade i alla fall tur med vädret...

 
 
Ingen bild

Gudrun

12 maj 2007 16:52

Tack för idag. jag är så nöjd med Märtas sätt att tackla det hela. Hon bara hänger med, vilar när inget händer och sköter sig perfekt i ringen. Jag har en pärla till tik. Tack, Lisbeth.
Att sen matte behöver ringträning kan ju inte hon rå för.
Vi ses på torsdag.
Nu sover en nöjd plutta.
Gudrun

 
Lisbeth

Lisbeth

12 maj 2007 17:54

Märtan är ljuvlig, blir glad varje gång jag ser er.
Tycker handlingen var helt OK, ni såg samspelta och trevliga ut. Om vi tränade tills vi var blåa i fejset skulle vi i alla fall inte kunna matcha snitsarna. Grejen är att jag inte tycker det behövs... Domarna ska väl se ändå? Än så länge divergerar vgs så mycket att det räcker för att sortera hundarna rätt.

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Annika

13 maj 2007 10:13

Det var inte utan att man kliade sig i huvudet åt denna mycket kryptiska bedömning som domaren hängav sig av. DET VAR i princip ENDAST uppvisningen av hundarna som hon tittade på. Undra om hon märkte att det byttes hundar mellan handleres mellan tikar och btkl ???? undrar det jag?! Jag fick höra lite knepigheter vid domarbordet när jag hämtade kritikerna..........."

-------------------------------

Se så, SÅ många flera GÖTAR som betingar 0:a ,3:or eller 2:or finns de ju inte runt era "knutar" det är bara att kämpa på och Emelie var en fin tik även om hon var "blyg" så ge inte upp detta om du har "planer" för henne.

Har du kört fast varför inte passa på att "låna ut henne" till någon annan vid ringside då kanske hon inte känner att hon kan teta sig. HON vet att du tar hand om de otäcka om de skulle dyka upp något.

Ellen är snäll, jättego och INGET annat än en liten "mespropp" dock en rätt OK sådan men vi har också kämpat för att hon ska göra den hon ska, ibland har de gått bättre och ibland sämre. Så är det, jobba på det lönar sig !

Se Hexan sist i Malmö släpade jag en "svanslös" olycklig tjej runt ringen...vi agerade "dragster"...var hade den tagit vägen ???? Fem gånger på BHK och mycket "gotter" och denna DONNA svasar omkring som en liten "Star".........åtminstånde med mycket gott självförtroende.

Det var inte mening att mästra bara det att jag hoppas att du inte ger upp dina planer. Extröra"avikelser el. fel kan du inte gör mycket åt om det inte är rondör men att peppa eller om de behövs ta tag i vovven de kan man fixa bara man vill och har lust.

Vi ses i Västerås och se det så här.......kan de gå mycket sämre?! Bara bättre eller hur och de kommer det göra eller hur?

Annika Ellen och Hexan

 
Lisbeth

Lisbeth

13 maj 2007 11:48

Fy fabian vad gott det är att höra ifrån dig Annika! Du har alltid något bra och konstruktivt att komma med. Och så var du ju faktiskt där och såg hur det gick till.
Jag fattade ingenting; en snäll, söt, lite försiktig (ovan) hund som plötsligt får spatt på bordet. Ja, det var inte mycket att göra åt på plats. Och så gick det som det gick. Var nog rätt förkrossad, mitt snart 50-åriga utställningsliv första hm onämnbara resultat. Och då har jag som käpphäst vikten av god mentalitet bla bla... etc. Det är inte kul att få det kört i halsen.

Men som du säger, vi får ta nya friska tag. Emelie är som sagt både trevlig och duktig hemma, har ställts ut av sin matte på valputställningar utan problem. Vi får ta ett snack och se vad vi ska göra.

Det var roligt att se dina vackra och fina tikar Ellen och Hexan! De hedrade verkligen matte och "släkten" med sina klassvinster. Jag håller med om att det var en del knepigheter vid bedömningen.
Vi lägger den här utställningen bakom oss...

PS En av kattvärldens stora uppfödare och utställare som vi känner, visade på ett elegant sätt vad hon tyckte om den domare som inte hade så bra på fötter:
"Rasen dömde av en ny UNG tysk domare, etc." Hi hi kanske nåt för oss att ta efter?

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Annika

13 maj 2007 13:25

Ha, ha ,ja i detta fall kan vi tyvärr inte skylla på att hon var UNG men samtidigt så kan man ju strunta i att åka för henne flera gånger.

Jack fick dock en finfin kritik trots
att han inte fick CK........

Har dock fått Össikas NUCh NV-06 av henne och Ck på Ellen och ett fint HP på Hexan så man får väl inte gnälla.........den som har mycket vill ha mera.........heter det inte så?

Annika

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards