Direktlänk till inlägg 18 maj 2007

Utställningen

Av Lisbeth - 18 maj 2007 09:57

Foto: Felix Nilsson

Den här utställningen kommer att gå till historien! Folk kommer att berätta för sina valpköpare: "Och då skulle ni varit med när Doktorn dömde 100 västgötaspetsar på Lövudden..."

I ens föreställningsvärld kommer det att vara en ny tideräkning - före och efter SKV:s huvudutställning 2007 på Lövudden i Västerås. Förutsättningarna var bästa tänkbara; ett hundratal av rasens främsta hundar, en erkänt kunnig och skicklig domare och en härskara engagerade utställare. Samt en grön välklippt gräsmatta, en spatiös ring, & funktionärer (ringsekreterare) som kunde jobbet. De yttre omständigheterna - vädret - var inte så mycket att göra åt. Gråmulet, snålblåst och stundtals regn. Ibland frös vi så vi skakade. Men vad gjorde det. Detta var ÅRETS kynologiska upplevelse!

















Jag letar i minnet efter när man senast hade en sådan känsla. Fick ta mig tillbaka till 50- 60-talen, när rasbedömningen betydde något, när utställningar var på riktigt. Inte bara en snabb expedition till grupper och final av någon som utökat sitt rasregister.

















Först något om våra egna övningar. Störtade upp i ottan och allt gick efter ritningarna. Fick vända efter någon mil, då kuvertet med nummerlappar låg kvar på köksbordet. Vi - det var Yours Truly med 11-åriga barnbarnet Felix, samt västgötagossarna Gunvald och hans pappa Jack. Funderade på att lämna Jack hemma, då han varit opasslig av den nya hundmaten. Men han var pigg på morgonen och medtogs, men lite smal mitt på, vilket den skarpögde domaren naturligtvis vips upptäckte. Men fram kom vi och det i tid. Vilken tur!

















Gunvald skötte sig med den äran och blev bästa hanvalp (9 valpar). Kritiken var lysande och lille G fick en regnbågsfärgad rosett av kolossalformat. Jack fick också en fin kritik (bortsett från midjan) och blev 4:a med CK av öppna klassens 14 hanar. Vi var mycket nöjda.

















Sen börjades det; en mycket njutbar tillställning. Domare Göran Bodegård visade varför han är en av världens mest ansedda kynologer. Sorterade sina stora klasser med van hand, var korrekt och trevlig mot utställarna och hade fint handlag med hundar. Undan gick det, utan att man kände av någon stress. Allt flöt som på räls. Det här är en domare med ordning i skallen, kom ihåg varenda hund och hade en klar uppfattning som västgötaspetstyp och vad som är väsentligt eller oväsentligt. Inte som en utställning nyligen där domaren missade ett handlerbyte och det blev lite knepigheter i slutändan.Synd att inte några av våra domare hade tagit tillfället i akt att studera denna jättesamling hundar och insupa lite lärdom. Nu är det ju många andra evenemang denna helg som konkurrerar. br />







Internationellt värre; utställare från Finland och Holland, alla slags svenska dialekter blandades med finska och engelska i snacket runt ringen. Finland hade en stor dag; verkligt fina hundar, speciellt i tikklasserna. Jag tror att det var i öppen klass (18 tikar) som samliga placerade utom en var från Finland. De på "pallplats" fick stora vit-blåa flaggor att vifta med. Finlands Grand Dame Inga Kahlman (Fennican) konstaterade förnöjt: vilken tur att jag tog med fyra flaggor. De räckte precis!








Den svenska nationaläran räddades av Ch Grålötens Zvenne Znö Zlask (BIS), Ch Skogsbygdens Viola, BIS-veteran, samt lilla söta BIS-valpen Flodaskogens Duktiga Dixie. Grattis alla finingar!

















Därmed är jag osökt inne på Stämningen. Den var ypperlig! Folk satt ihop och pratade med varandra (och inte OM varandra), människor hjälptes åt och höll reda på varandras hundar. Det hejades och applåderades. Ett särskilt hedersomnämnande till järngänget från väst: de skickliga och framför allt otroligt snygga (sic!) utställarna Kim (Skogsbygden) och Annika (Westorp), som gjorde vågen för kamraterna i ringen, när de inte vara inne själva och förgyllde tillvaron med sina vackra och välvisade hundar.





Väntade bara på hejaramsor, typ:





"Här va de livat, här va de glatt!





Här va de blommor i doktorns hatt!"














Det här kommer man att leva på länge.

 
 
Ingen bild

Nilla

18 maj 2007 10:54

Åhhh vad härligt det låter....det är ju det jag säjer, Västgöta folk ÄR trevliga!!!!!

Mvh Nilla

 
Ingen bild

maarit

18 maj 2007 13:27

Hej
Kan bara hålla med.
Grattis till Broder Jack och brorsonen Gunvalds utmärkta resultat.
En stor slick från Syster Yster och Faster Mira med matte.

 
Lisbeth

Lisbeth

18 maj 2007 13:40

TACKAR! Och ett stort grattisslick till syster Yster Mira från bror Jack & son för utmärkt resultat o bedriften att klämma in sig bland alla vit-blåa.

Heja heja!

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Isabell

18 maj 2007 14:21

Suck! Va avundsjuk jag blir. Ville ju också varit med men var tvungen att jobba.
Härligt att stämningen va på topp trots vädret men det brukar va en go o glad känsla på huvudutställningen. Skoj att 08-0rna fick känna på de mé.

 
Ingen bild

Ewa

18 maj 2007 21:25

Tänk att vi fick vår utställning i Västerås med Göran Bodegård som domare den var något försenad jag tror det är 4 år, men hut går ändå hem och vilken succé det blev

 
Lisbeth

Lisbeth

18 maj 2007 22:10

Ewa, vad glad jag är att just Du får göra den kommentaren! Visst känns det bra...
Själv skulle jag kunna gå ut och hjula!

Det är riktigt j---a roligt... alla var glada och såg 10 år yngre ut.

På något vis är det ofattbart efter allt strul & motigheter att det till sist blev en huvudutställning i Västerås, att doktorn fick döma och att utställarna ställde upp i långa rader och ställde ut.

Det är som ett mirakel, Britta talade om nån äcklig tjock filt som lyfts bort. Jag vet inte vad det är, men ni som fick till utställningen gjorde ett exempellöst bra jobb.

BRAVO!

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Britta

Britta

19 maj 2007 07:52

"08-orna" har upplevt många utställningar, som varit utomordentligt trevliga, men också många,där det verkligen legat sordin över stämningen - ber än en gång att få tacka "021-orna" för den här gången . Lisbeth, kära "0176-a" - hoppas vi ses på fler utställningar under sommaren.

http://www.oxberget.se

 
nilla

nilla

19 maj 2007 10:07

Jisses så ni trackar dom gågna utställningarna!!

Jag tror INTE att dom har varit såå hemska som ni vill påskina!

Eller är det så att ni vill skopa ovett för att dom har legat på fel ställe??

Tycker att dom det är löjligt att hålla på och älta gammal skit hela tiden..

Mvh nilla

http://vastgotaspets.bloggagratis.se

 
Lisbeth

Lisbeth

19 maj 2007 11:18

Pernilla - skaffa dig ett liv! Låt bli att besöka min blogg om du retar dig så mycket på människors synpunkter.

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Britta

Britta

19 maj 2007 11:29

Nja,"älta gammal skit", jag vet inte - ser det mer som lättade konstaterande av att "älta gammal skit" inte är á la mode längre - frisk luft och nya tag - måtte det hålla i sig!

Om du läste noga Pernilla, så ser du att jag skrev att jag och andra med mig upplevt många utomordentligt trevliga utställningar - fullständigt oberoende av var de legat i landet - en av dessa försiggick i början av 80-talet, i Sjöbo, där dotter Elisabeth ställde ut familjens första västgöte,Tomtemors Anton. 25-årsjubiléet på Mösseberg var en av de roligaste dagar jag upplevt i västgötavärlden - vilken otrolig utställning!!
Utställningen i Tvååker för några år sedan var också en rolig hågkomst.....
Efter 25 års åkande runt i landet på västgötaspetsutställningar finns det många att minnas.
Sedan finns det dom utställningar man helst vill glömma.... gör mitt bästa :0)



http://www.oxberget.se

 
Oili

Oili" title="http://www.oikkus.fi]Oili[/url]" target="_blank">www.oikkus.fi]Oili[/url]

27 maj 2007 23:47

Tackar och pockar från mig också :-). Stället och utställningen var kanonfint och trots det regnade, var jag så brottom att märkte det inte :-). Fyra tikar i öppen klass av fem placerade var som sagt Finska (jättekul, tycker jag) och tre av dom kom från Jaxonville kennel (kanonfint, tycker jag :-) ) och den "Finska tiken" ingen vet eller minns inte hennes namn var Fin S Est Uch Jaxonville Kappas Vaan "Kaisa" .

http://www.jaxonville.vuodatus.net / www.oikkus.fi

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards