Direktlänk till inlägg 21 maj 2007

Jag läste att alltfler slutar blogga på grund av hatet....

Av Lisbeth - 21 maj 2007 06:33

Det är en märklig upplevelse att människor som man aldrig träffat, vanligtvis anonymt, spyr galla över ens enkla person. I och för sig händer det ju ofta att journalister får skäll i telefon eller via mail. Det ingår liksom i jobbet och handlar då om något konkret som läsaren (tittaren, lyssnaren) ondgör sig över. Sådana saker går att förklara eller rätta till. Då är man människa mot människa.

Men det här blinda hatet, som nu på sistone en kollektiv känsla av "VI mot Hon" är för mig ett nytt fenomen. Ett krig med regionala undertoner? I aktuellt fall; "vi, vanliga hyggliga hundägare mot den malliga nollåttan". De som är argast är inte den ursprunglige meningsmotståndaren (kan man väl kalla det?) utan tillskyndande sympatisörer. Och där finns det absolut ingen spärr eller normal mänsklig anständighet. Det går lätt och fort att vräka ur sig vad som helst. Kanske fungerar utkräkningarna på internet som någon slags säkerthetsventil? Har människor trist i sin vardag? Vad gjorde folk före internet? Här står vetenskapen frågande.

--



Borde kanske lägga av och inte gräva ner sig i det här. Men bloggen är rätt trivsam, man får trevliga kontakter också, fungerar som ett slags dagbok, de närmaste har koll på senaste nytt utan att behöva ringa. Är den perfekta igångsättare inför det verkliga jobbet. Så jag fortsätter nog ett ta till, så får vi se vad som händer.



 
 
Britta

Britta

21 maj 2007 09:39

Allt detta emanerar ur den omtalade "gamla skiten" - hade inte den funnits och grävt sig in i våra själar genom sin sanslösa och fullständigt omänskliga otäckhet - så hade vi inte haft detta långrandiga och totalt meningslösa efterspel.
Ondska förgiftar!!! Och det tar tid att tvätta bort det ettriga giftet.
Nu ger vi fullständigt blaffen i detta tycker jag - personligen tänker jag inte ägna det en stavelse fortsättningsvis - det är inte värt en tanke ens.
Människor som under 10 års tid vansköter sina djur, är inte värda en tanke, bara förakt.

http://www.oxberget.se

 
Ingen bild

Ewa

21 maj 2007 13:59

- Sa´ Bill.
"Inte värda en tanke, bara förakt" sa´ Bull

 
Ingen bild

Mikaela

21 maj 2007 23:24

Hej!

Den "förföljda" är en tjej på ett hundforum jag vistas på dagligen som konstant angrips av en annan pga av hennes språkbrister istället för de sakfrågor tjejen för fram.

En gång för alla, det är inte Lisbeth som är den som förföljer, mitt inlägg i min blogg rör inte pågående debatt mellan olika bloggar som pågår här utan är ett slags försvar för den unga tjej jag känner sympati för!

Så, alla, låt oss vara idka försoning och glädjas åt varandras sällskap och erfarenheter! En varm tanke sänder jag er alla!

//Mikaela

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards