Direktlänk till inlägg 17 juli 2007

Skördetid!

Av Lisbeth - 17 juli 2007 09:14

Nu är skogarna fulla med blåbär! Dolly vill också vara med och titta...



---



Första halvan av året är avverkad. Nu stundar skördetider! I alla fall ser läget för vår lilla krets ljusare ut än på... åtskilliga år. För ett par veckor sedan (29 juni), i ett tillfälligt(?) anfall av missmod/ovisshet, krattade Yours Truly ihop en liten aftonbön To Whom It May Concern.


Den såg ut SÅ HÄR:


* Först och främst önskar jag hälsa och fortsatt välgång för min lilla familj. Den består av goda och förträffliga personer, vilket Du väl vet. (Familjen lever och frodas!)


* Jag vill också önska hälsa och allt gott för de personer som jag räknar som mina vänner. (Dito Vännerna! Extrabonus: Brittas egenuppfödda västgötaspets Oxbergets Birka tog sitt tredje 1:a-pris i lydnad! Annika har fått en hel skrälldus champions, egna och/eller egenuppfödda: S Ch Westorps Algot The Best, S Ch Svedala Ellen Eldfluga, Irl Ch Svedala Errol Flynn of C. och vår S Ch Westorp Jack Mc Call! Gudruns juniortik Ulvus Flinga Våröga fick sitt första CK, för säkerhets skull på två utställningar å rad!)


* Sedan önskar jag att Voice föl föds friskt och välskapat och att Voice och hennes kompis Dolly får fortsätta att må bra och trivas här. (Hästarna mår bra, Voice födde galant ett ljuvligt svartskäck stoföl, lilla Viola. Detta kallas nybörjartur!).


* Jag hoppas sedan innerligt att åtminstone någon av tikarna får valpar och att det går bra med dem. (Iaf en av damerna börjar bli rund om magen. I augusti har vi valpbebisar, om allt går väl!).


* Om Jack får ett till cert då blir han champion och det skulle jag sätta stort värde på. (I helgen vann min älskade gulleponke championat i stor stil!).


Vad kan man mer begära!


Tack så mycket!

 
 
Ingen bild

Maud

17 juli 2007 09:28

Vilken bra bild! Ska ut i blåbärsskogen idag, men får nog inte så söt hjälp med rensningen!Hälsn. t. hela fam.Kram Maud

 
Lisbeth

Lisbeth

17 juli 2007 15:19

Ang stubbsvans på västgötaspets:
Den på förhand mest diskuterade frågan inför årets KF var en föreslagen begränsning av kuperade hundars rätt att delta i SKK:s verksamhet. Dittills hade gällt att kuperade hundar födda i länder som tillåter kupering tillåts delta på utställning, prov och tävling. Flera klubbar har framfört önskemål att kuperade hundar inte längre ska tillåtas delta i SKK:s verksamhet oavsett födelseland. KF beslutade enligt Centralstyrelsens, CS förslag: att kuperade hundar även fortsättningsvis ska få delta på prov och tävling men inte på utställning med några få undantag:
* Hund född 2008-01-01 eller senare av ras som SKK fastställt och som har medfödd stubbsvans, ska ha rätt att delta på utställning. Veterinärintyg utställt inom en vecka efter hundens födelse ska kunna uppvisas.
* Hund född 2008-01-01 eller senare av ras som SKK fastställt och som svanskuperats av veterinärmedicinska skäl, ska ha rätt att delta på utställning.
* Hund född 2008-01-01 eller senare som är svans- eller öronkuperad ska efter särskild prövning av SKK kunna ges rätt att bli exteriörbedömd en gång och få resultatet stambokfört.

Ett mindre genomtänkt beslut?
Detta innebär att uppfödare + nyfödda valpar ska drälla iväg till veterinär i alla väder/väglag = smittorisk, oro för tiken, kostnader, krångel!
Valparna är ju för små för ID-märkning och hur vet man om det är rätt valp som får intyget?
Smygkupering är inget problem inom vgs, efterfrågan på svansade valpar är större än på stubbsvansade. I förlängningen kan detta (smittorisk, oro för tiken, kostnader, krångel) innebära att uppfödarna undviker att få stubb. Stubbsvansanlaget går att avla bort lätt som en plätt. Bara att para långsvans med långsvans så blir det inga stubbar.
Att Danmark infört denna sinnessjuka regel är inget skäl till att Sverige ska göra det. SKV ansökte (och fick) dispens 2003(?) om dispens från veterinärintyg på stubbsvans. Dags för SKV att åter skriva till SKK?

http://www.geocities.com/lvuskennel

 
Ingen bild

Gudrun

17 juli 2007 20:21

Underbar bild!
Även här finns gott om blåbär och krusbärsbuskarna dignar. Men det regnar varje dag och vi oroar oss för hösilaget. Inte bara att det blir av dålig kvalitet, men marken håller inte att köra ut på. Någon kontakt med något övernaturligt till hjälp, kanske?
SKK måtte ha fått fnatt. De raser med naturlig stubb måste naturligtvis undantas. För inte är det väl någon vgs-uppfödare, som skulle komma på idén att sätta saxen i en valp? Hoppas att styrelsen tar tag i frågan.
Gudrun

 
Ingen bild

Lisbeth

17 juli 2007 21:17

För att vara på den säkra sidan hur-det-är-vad-det-blir-och-varför-då - så har jag garderat med alternativ framtidskoll, fniss... Stämmer förunderligt väl! Min spågumma är visserligen lite mer återhållsam i förutsägelserna (i förhållande till Yours Trulys mest optimistiska stunder), men på det hela taget har allt funkat såsom förutskickats. Tar man det hela med glimten i ögat så blir det nog bra i slutändan...

He he...

 
elaina

elaina

17 juli 2007 22:25

Totally gorgeous picture!
Dolly å Gråpäronet verkar oxå trivas sida vid sida...
=0)

http://elaina.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

17 juli 2007 23:35

Far ser koncentrerad ut..
Dolly:"Det DÄR blåbäret ser lite kasst ut..kan jag få?"

http://igurt.bloggagratis.se

 
Britta

Britta

18 juli 2007 16:25

KF-beslutet är jönsigt! Iaf vad gäller v-spets! Mandrom tänker snarast tillskriva SKV:s styrelse och fråga hur (och om) de tänker agera.

http://www.oxberget.se

 
MW in Sweden

MW in Sweden

19 juli 2007 00:03

Låter skönt!

http://sverige.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards