Senaste inläggen

Av Lisbeth - 25 mars 2011 09:52

Yours Truly känner sig understundom som fritt sprungen ur en sång av Euskefeurat, som t.ex Passar det dig? (Text Ronny Eriksson)

- Jag sover alltid med kläderna på

sänghalmen bytte jag 82

Jag städar titt som tätt

varje julhelg oavsett

det behövs eller ej

Passar det dig?

---

- Källarluckan är försvunnen

Jag har inget lock på brunnen

Min toalettstol är helt ur funktion

så man måste pinka ute på bron...


Så nu är det just den sista strofen som har varit mest akut aktuell... Ursäkta finkänsliga läsare, men handlar det om hmm... livets mer fundamentala sidor!

Vår toalett har visat tecken till opasslighet, närmare själatåget så att säga... Spolfunktion gick helt enkelt sönder. Toan har visserligen 40 år på nacken (inget lämpligt uttryck...) men var förvisso såväl très chic som très hip när den inhandlades på 70-talet - turkos med mörkblå sits - matchande handfat... Åren gick...

och nu var det slut med muggen... troddes det.

K. far talade om att köpa nytt... Yours Truly är svår motståndare till ny-köp, speciellt som det visade sig att skulle handla 3-4 tusen kronor. Kvack! Onödiga (ännu mer olämpligt uttryck..) utgifter! Min vältränade hjärna började genast bearbeta summan och räkna ut hur många andra nyttigheter den skulle kunna användas till; kattutställningar, köttfärs...

Förvisso fanns redan då vi flyttade hit ett gammaldags utedass på gården...   Obs ej denna, men i motsvarande skick...Yours Truly är inte främmande för tanken, men... ja, tänk själv...

Det gjorde k. far och störtade ut för att köpa en ny mugg. Kom tillbaka med det nedslående beskedet att anslutning av vatten och avlopp på alla nya modeller ingalunda passar till våra antika faciliteter.

Mörker...

K. far satte då på sig tänkarhatten, rumsterade med verktygslådan, borrade och prövade och si! - vips hade den trasiga spolmanicken lagats och fungerar åter! Hurra! Detta angående rubriken.

Av Lisbeth - 24 mars 2011 10:18

     Hej! Det är jag som är Mandy - eller Yffranes New Moon Rising om det ska vara så noga... Nu ska jag i alla fall berätta om hur jag har det! En annan jobbar hårt som sällskapskatt... Det är mycket att så i för en kattunge som inte är sex månader än... Ja, kattunge å kattunge... Jag är nästan störst av de katter som finns här, så det så! Dom andra ska jag något kommentera... 

Först har vi en Dam som kallas Emma...

 Henne håller matte på med stup i kvarten! Jag är inte ett dugg avis... seriöst, vem vill bli kammad i rumpan och pillad på både fram å bak? Det räcker så bra med att man åker i badet så fort man kommer hem till Lill-matte! Och så hela torkapparaten efteråt... Rys! Här kan man snacka om blåsning...

På utställningar å så heter heter Emma IC Ormeryds Emma JW. Det där JW står för Junior Winner å det är en titel som den katt får som vunnit 5 BIS - Best in Show. Emma skryter om att hon har sopat hem hela 7 BIS och kommit med på en lista som heter COTY - Cat of the Year. Ja, det var väl fint... Säger jag då och försöker låta bli att vara impad...

En annan har ju bara 4 BIS men så är jag ju också kattunge... än så länge...

Och så har vi Emmas son Onkel Lillen som heter Ormeryds Jeffrie Austin. Han är en lånekatt från Felix. Hygglo! Det är bara det att nu har Lillen snott min fina korg som jag aldrig får ligga i! Det är smällar man får ta...

  Så en annan får knoppa på golvet...

  Men då har jag full uppsikt och första tjing på käket när det dyker upp! Det fattar dom andra katterna aldrig... hi hi

Kattregel nr. 1: vaksam, aldrig slagga på sin post, här i Vårdal, Roslagsbro. Så är jobbet för en sällskaps- och prydnadskatt...

Av Lisbeth - 24 mars 2011 08:36

  Elisabeth Taylor 1932 - 2011

Den storslagna filmstjärnan Elisabeth Taylor har gått bort, hon blev 79 år.

Bilden med colliehunden Lassie visar starten på karriären. Elisabeth Taylor blev Stjärnan med sällsam lyskraft, filmerna med den kloka, fina collien ledde till att rasen blev en av de mest omtyckta över hela världen.

Elisabeth Taylor var, bland mycket annat, en stor djurvän. Det finns otaliga bilder av sjtärnan med egna hundar; pekingese, malteser, yorkshireterriers - men också med hästar och katter.  En liten stor människa finns ej mer.

Av Lisbeth - 23 mars 2011 12:30

   Det kan man ängsligt fråga sig..

En diktator flygbombar den egna befolkningen, situationen i Japan... Vi har förvisso upplevt - på betryggande avstånd - kärnkraftshaveri (Tjernobyl), tsunamin (Thailand) och jordbävningen på Haiti - alla gruvliga katastrofer. Men det som händer i Japan är allt på en gång... Det mest skrämmande är att Japan är ett högtekologiskt, välmående, disciplinerat land. Till skillnad mot ett korrupt Sovjetsystem, våldet och plundringen på Haiti och jättevågen som ödelade ett aningslöst turistparadis.

I vår egen grodpöl finns det inte mycket att yvas över - här frodas en ovärdig skvallerkultur... Det största partiet kommer knappast till skott med sin partiledarjakt; enorma konvulsioner, förödande för ett demokratiskt och öppet samhälle. Nerkokat till ännu mindre buljongtärning finns det föreningssvenska oskicket att anmäla folk för allting. Och sen den plågsamt utdragna processen som ska utreda vad A verkligen menade med sitt blogginlägg för ett par år sedan och där A ska yttra sig över B:s anmälan (femtielva sidor) och där B sen ska yttra sig över yttrandet, etc. i evighet amen. Samt huruvida C och D har rätt att känna sig förfördelade - ja rent av lidit skada -  därav. Ha godheten att sluta prata strunt! Fem spänn till den som märker någon skillnad...

Yours Truly har aldrig anmält någon enda människa för någonting och kommer heller aldrig att göra det, även om det rimligtvis skulle vara befogat. Detta är plågoandarna väl medvetna om... De oundvikliga glåporden för man väl ta som ett utslag av intelligenshat... hehehe...

Folk jävlas om skitsaker... Snokar på nätet efter inlägg från misshagliga och vänder och vrider på ord som kan tolkas si eller så... Varför kan inte människor skaffa sig ett jobb, ett liv eller gå till en doktor i morgon?

En liten kattunge skänker tröst och framtidstro. Det säger något om tillståndet i här.  Mandy: voffö e dom på detta viset?

Av Lisbeth - 22 mars 2011 09:20

... vilket tyvärr missades.    Hade tänkt mig ett inlägg med prov på Pentti Saarikoskis konst. Får trösta mig med programmet för några veckor sedan få se och höra mästaren läsandes sin berömda dikt "Jag kommer aldrig att bli värdig mina dikter..." ur Tjörnsviten "Spela upp till dans".

  Nu väljer Yours Truly en utdrag ur annan dikt ur samma svit. Den säger en hel del om om människan och mänsklig dårskap:

..."Encyclopedia Britannica skriver

i 1884 års upplaga

att skallens fontaneller sluter sig

mycket tidigare på negrerna

än på andra raser

och när hjärnan således växer igen

är det begripligt

att negrerna i sin intellektuella kapacitet

står ännu närmare aporna

än de ser ut till

detta ansågs vara ett vetenskapligt faktum

för hundra år sen

om hundra år känns vår tids vetenskap

likadan

tvåbenta finns det gott om

några gör utredningar

åt det så kallade folkets representanter

som blivit valda av det så kallade folket

i det så kallade fria valet

och sen dessa som talar i TV..."

Av Lisbeth - 21 mars 2011 11:28

... är den senaste grejen inom hundavel. Har försökt skaffa mig lite information... Landade på hästsidan. Så här beskrivs avelsindex där:

Avelsindex är ett genetiskt redskap för att skatta avelsdjurens förväntade avelsvärde, och därmed förutsäga deras påverkan på aveln i den aktuella djurpopulationen.

Avelsindexet bygger på BLUP-metoden med individmodellen, som internationellt anses vara den riktigaste metoden för avelsvärdering av husdjur, inklusive hästar.

BLUP är förkortning för "Best Linear Unbiased Prediction".

Den beskriver BLUP metodens viktigaste statistiska egenskaper.

Avelsindex gör det möjligt att jämföra förväntade genetiska anlag för prestationsegenskaperna mellan alla individer som tillhör den svenska varmblodstravarpopulationen.

Indexvärdet 100 relateras till en referensbas som alltid består av de sista 10 årgångar svenskfödda varmblodstravare.

Skalan för indexet är satt så att 10 indexenheter motsvarar en genetisk standardavvikelse (statistiskt mått på spridning i genetiska anlag) för varje ingående egenskap.

På det sättet hamnar de bästa individerna med indexvärde över 120 och de sämsta med indexvärde under 80.

Avelsindexets säkerhet är direkt relaterat till den informationsmängd som knyter an till varje enskild individ.

Mått på säkerheten uppges som ett procentuellt heltal direkt efter själva indexvärdet.

 

Ingen har dock kunnat förklara hur det hela är tänkt att genomföras rent praktiskt - vi talar här om hundavel. Kristallklart eller hur?

Av Lisbeth - 20 mars 2011 09:00

  The ultimate Irish rockers and one of the greatest hard rock groups of all time. Started as a trio in Dublin (Phil Lynott, Brian Downey & Eric Bell). Blåste nytt liv i den gamla folksången Whiskey in the Jar.

Av Lisbeth - 19 mars 2011 17:28

Nej det var inte fel på rasen, det var absolut inte något fel på de förra hundarna. Tvärtom! Hundägaren hade erfarenhet av aktuell ras sedan slutet på 50-talet; först i familjen, sedan med egen hund. Det hade hunnit bli två egna, älskade familjehundar. Men det blev ingen tredje av samma sort. Det hade blivit "för krångligt"... Obs uttrycket är inte mitt!

Hundspekulanten hade inget emot att den anbefallda uppfödaren frågade och ställde krav. Självklart måste vederbörande förvissa sig om att valpen fick ett gott hem, att den blev väl omhändertagen, att personkemin stämnde...

Men det är inte detsamma som att bli "livegen" - Obs igen - uttrycket är inte mitt!

Det skulle gås kurser och gås med i klubbar, röntgen och lysning och tester skulle göras. Och dyrt var det... Detta var ett absolut krav, sa uppfödaren myndigt. För det var bra för rasen... 

- Men jag vill ju bara ha en trevlig hund, tänktes det. Den ska var min vän, min hund! Varför ska min hund ingå i ett avelsprojekt... Jag vill ha en som den förra; vacker, långhårig, trofast, behaglig inne, en hund att gå långa promenader med. Så det blev ingen av samma sort som de förra hundarna. Det fick bli en snarlik, en rysk vinthund (borzoi).

  

Tittade på SKKs reg statistik. Många raser har gått ner, SBK:raserna har minskat väldigt mycket. Men av en händelse så finns det undantag. Den ryska vinthunden har precis fördubblat sitt reg-antal år 2010 - från 93 till 186. Man kan funderar än del på detta plötsliga obändiga sug efter pälsiga, vackra hundar med svepande plymer och långa aristokratiska nosar.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards