Alla inlägg den 8 mars 2011

Av Lisbeth - 8 mars 2011 13:56

OBS Nytt på Gunnars blogg!


Tillbaka till vardagen... Har ägnat dagen åt hemtrevligt pyssel; städat åt katterna, kammat Emma, flyttat och spikat upp Mandys lilla prishylla... Den är redan alldeles för liten...   Tala om lyxproblem! Det här inlägget låter nog som olidligt skryt av värsta sort... Men Yours Truly är faktiskt en rätt ödmjuk person, även om det inte märks så mycket... Vet man med sig att det kommer andra dagar som inte är lika kul så varför inte gotta sig åt de fina stunderna? Får nog be k. far att snickra en ny, större hylla för kattungens framtida lagerkransar... Eller... vi väntar nog med hyllan... (insikt från luttrad och skrockfull ägare).

Sista bilden från GeK kan vi dock kosta på oss. Tjo! Sen stängs Show-avdelningen t.v.:

   foto: Maria Swedén

Av Lisbeth - 8 mars 2011 09:34

  I den stora utställningsyran så missades en födelsedag... Internationella Kvinnodagen! Vad kunde vara bättre än en Quinna på bloggen. Grattas Anita på födelsedagen! Fast den var väl i går? Never mind, Anita Whitmarsh är som alla vet en populär och vida berest domare av ett flertal raser, samt mycket framgångsrik uppfödare av västgötaspets (bl.a. min älskade Rasmus) och rottweiler. Här är Svedalas Grand Lady i full action med Svedala Kjelle Käpphäst  i Svenstavik, det blev 1:a platsen i BlåGula och en fin placering i gruppen - BIG-2! Anita och Kjelle kommunicerar med stor inlevelse! Hurra för Anita, Jordens Salt!

Av Lisbeth - 8 mars 2011 06:41



Arrangemang

Utmärkt! Gävle travbana, golvet sluttade som en teater, vilket gjorde att de talrika besökarna hade god utsikt över bedömningarna. Lite trångt men visst är det kul med stor publik!

Funktionärer

Toppen! Alla otroligt hjälpsamma, trevliga och tillmötesgående.

Domare

Vi hade underbara domare från Norge och Danmark! Erfarna, kunniga, fantastiskt handlag med folk och fä - alla höll öppen kritik med den äran... Jag säger bara det: norska skidlöpare må klå svenskarne i spåret, det kan man leva med. Bara vi får behålla våra kattdomare fra Norge!

Kritiker

Våra pojkar fick fantastiska kritiker! och visst är det roligt att få en som den här; Raymond A. Saetres synpunkter på kattungen Mandy med SUPER och AMORE skrivet över hela sidan.  

Resultaten...

.... var ju strålande, hur man än vänder och vrider på dem: 4 x nominering - 2 CAC (cert) och 2 x BIS! Och vems förtjänst är det? Jo, först och främst vår vän och mentor Anna Lange och hennes Ormeryds persian & exotic som vi haft den stora turen och lyckan att få starta med. Det är minst 50 % - resten är Marinas, som sköter alla förberedelser, inte ett strå får ligga fel och allt i toppskick. Mitt blygsamma bidrag, åtminstone när det gäller kattungen, är uppfödningen - bra och god mat. Och så det som hundtränare kallar motivering. Precis samma sak med katter - jag gör enligt det visdomsord som den berömde handlern Gerard O´Shea lärde ut. Funkar jättebra - Mandy är övertygad om att han är den vackraste och bästa kattungen i världen och att alla på utställningen kommit bara för att titta på honom... Han visar alltså upp sig, vilket alla domare gillar! 

Vinnare kategori I (söndag) snott från Marinas facebooksida:


Vuxen hane Abo Volo's Rabalder, som blev Supreme + DSM♥♥♥

Vuxen hona, New Dawn's Strawberry Fields

Kastrat hane, IxiDixi's Take a Chance

Kastrat hona, IxiDixi's Little Lady

Junior, Trubbnosen's Desiree, som blev JW♥♥♥

Ungdjur, Yffranes New Moon Rising



Utställare...

...är ju också medtävlare och konkurrenter. På kattutställningar "bor" man så nära ihop under långa dagar att folk måste vara trevliga mot varandra. Vi hade väldigt goa grannar och andra kattvänner att umgås med. Ofta hjälps folk åt, t.ex att hålla utkik efter dags för entré eller annat.

Det kan förvisso bli slitningar... som när Mandy (sittande på trimbordet) inte alls tänkte sitta där, utan med ett skutt upp på burtaket (för att visa hur vig han är) missade med en millimeter och rev ner en full vattenskål över sin precis färdigberedda perserkompis... Tur att man har sinnesnärvaro och håller sig för skratt! Co-owner var inte glad!

Mesta tiden på kattutställning är faktiskt väntan och då passar det bra med en liten tupplur... Felix fotade mormor, Mandy och Clint vilar...  Presentationen...

...av katterna har gått framåt med stormsteg, ivf jämfört med när Marina ställde ut sina perser på 80-talet. Katterna var fina och välskötta då med, men nu är allt tip-top! Jag njuter av att vandra runt och titta på dessa välskötta och ompysslade djur. Undrans på att man ser fram emot nästa utställning med vänliga och spinnande kattvänner, hellre än att befatta sig med skallet mot hundsporten.


Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards