Alla inlägg den 15 januari 2007

Av Lisbeth - 15 januari 2007 09:28

Efter Stormen: nerblåsta grenar, bilen ett ispansar, Svenskan i brevlådan istället för DN. Kl 20.30 gick strömmen, huset becksvart, fram med ficklampor & värmeljus. Elementens makter dånade så tegelpannorna hoppade, men inget värre inträffade. Livet på Landet har sina sidor...

Idag kommer hovslagaren så Dolly & Voice ska få fina fötter. Måste hinna till stan före dess samt skaffa hö.

Mina valpar är små ljuvliga underverk, börjar så smått fundera på deras resp framtid. Man kan få ågren för mindre! Tänker man efter så döms valpens hela liv beroende på om jag gillar folk eller inte.
Människors liv har förändrats sedan jag började som uppfödare för snart 40 år, då fanns fortfarande hemmafruar. Alltså var någon hemma om dagarna. Folk nuförtiden har så många åtaganden, deras liv är så schemalagt och inrutat med dagis & fritis och hämtning och kurser, etc. Hur får man in en liten valp i denna tillvaro?

Många spekulanter är ute i god tid och vill tinga valp för hämtning typ v 23 - "För då börjar semestern/sommarlovet". Jaha, och sen då? "Jo, när vi börjar jobba/skolan startar, etc då är valpen rumsren och någon går hem på lunchen/frukostrasten." Såna köpare får nobben av mig, av lätt insedda skäl.

Och sen har vi den övriga familjen, som kanske inte är så intensivt djurintresserad som aktuell valpköpare. Hur pass förberedd är man på en ny familjemedlem som kissar & bajsar, kanske äter upp en priceless collection eller ett par nya skor?

Sådant begriper vi som fyller våra hem med prisrosetter, avgnagda stolsben och charkuteriräkningar. Men hur förhåller man sig till den medföljande sambon som tycker det är jobbigt när mina små snälla djur kommer fram och vill hälsa? Det är i o f s förståligt, men hur blir livet för valpen i den familjen? Vilket dilemma!!!13.1.Tjugondag 13 jan. Flinga "Märta" har duktat sig på utställning! New Foundlandsklubbens inoff utställning. Det var 3 hanar och 3 tikar.

1 hanhund fick Hp: Vargavidderna Dansande Dagobert. BIM

2 tikar fick Hp:

Åswallens Gittan Glitter BIR

visad och ägd av Lena Thunholm, Vagnhärad.

Ulvus Flinga Våröga "Märta" 1 vkl Hp 2 vkk

I "Märtas" kritik står: Välutvecklad 8 mån. tik. Fem. huvud. Bra

överlinje. Välkroppad.

Bra ben och tassar. Rör sig lite trångt bak. Bra päls. Trevlig.

Domare Elisabeth Spillman Åkerlund.



Det var det hele och Märta låter via matte Gudrun hälsa, att hon är nöjd med dagen och tänker slå den där Glitter så det stänker om ´et nästa gång.


F ö har det varit en utmärkt dag; trots datumets olyckstal och himskt väder, blåst och lerklafs.


Yours Truly har för en gångs skull nästan hunnit med allt på sin agenda! Bara det!!!


En del av valparna ser ut att få trevliga hussar/mattar!


De små visar nya färdigheter och personlighetsdrag varje dag:


* Tuffe Gusten


* Goa Gunvald


* Mysige Gottfrid


* Glada Greta





Dessutom ser betten bra ut och alla tre killarna har palperbara testiklar!





Det har blivit ännu roligare med västgötaspets med alla mycket trevliga och duktiga människor. Kära vänner och systrar i förskingringen - Annika, Kerstin, Carola, Carina, Jenny, Gudrun och Anita i Finland - en stor bamsekram till er från Roslagen!





Idag är det Tjugondedag Knut - då enl tradition julen ska dansas ut. Vi har fortfarande vår gran kvar, den är så tjusig, har inte tappat ett barr och så lyser den upp så fint i vårt lugubra vardagsrum. Men nu har vi inget val; granf-n måste ut! Valparna har nämligen upptäckt den!! Snart blir det julgransplundring på västgötevis...





Vi intogo en lukullisk middag. Eftersom ingen hunnit med/haft tid/orkat laga någon mat sedan i torsdags så smakade den särskilt bra; grillade tjocka revbenspjäll med ingefära, hemlagat äppelmos, pastabollar med ost, sallad & mörkt öl! Det var så gott så man kan skrika! Och som kronan på verket, chokladpudding med vispgrädde.





Än lever Gud!





Sen kolla På Spåret - husfadern & jag skulle vara världens kunskapsradarpar - finge vi chansen. Han tar hand om all musik, historia, geografi, sport och jag, öh... kan resten.





Laddar för nya stormen, vatten tappas upp etc.


Be Careful Out There!





Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards