Alla inlägg under oktober 2009

Av Lisbeth - 10 oktober 2009 19:23

...simmar Yours Truly - fem års ökenvandring är över! Jag har fått det jobb (eller återkommande uppdrag, då jag är frilans) jag allra helst vill ha och detta inom ett området där ansenlig kompetens innehas. Lyckos mig! Det gör inget en eldfast form inte alls var eldfast utan sprack i vedugnen och middagen rann ut... eller att lördagskvällen får tillbringas ensam "med barnen" och alla böcker. Husfadern har åkt till Nilssons för att titta på Matchen - vi kan inte kolla härhemma för här finnes bara jordTV - och vad gör det...? Dagen har ägnats åt husligheter; far har kluvit ved och krattat, lilla ja har tvättat fönster och hängt upp nya gardiner. Ingrid och Ola botar sina London-buggar - host, host och kvid - lilla I behövde hjälp med diverse ärenden igår, så då susade vi runt ett tag. Om detta har skrivits på Ingrids blogg med vänligt tillägg att mor såg pigg ut... Undrans på det! Hästarna är fortfarande på stuteriet, fast Dolly och Voice kommer nog snart hem; Viola får väl vara kvar ett tag och förkovra sig i körnning. Duktig tjej! Annars är allt bra, så bra... Och jag är såå lycklig!*** Mera lycksalighet - Stort grattis Pernilla - webbmaster och västgötaspetsvän, som nu gjort slag i saken och gift sig med sin Mile. Varmaste lyckönskningar till er båda!

Av Lisbeth - 9 oktober 2009 09:28

foto: Bitte Sjö Svensson

    


... på Inger- respektive Ingrid-dagen! Kram på er från lillasyster/mamma!*** Samt Grattis till västgötaspetsen Ella-Bella som idag fyller 8 år. Vackra och fina E B är mor till vår Sänningegårdens Gerda Linnea och mormor till Gerdas dotter, lilla Ulvus Odetta Gordon. Lyckos mig som kunna införliva Ella Bella i stammen!**********************Det händer så mycket på Mönsterfarmen Glädjefrid, så det är ont om tid för bloggeriet - dessutom har bilderna "tagit slut"...*******MEN intresserade läsare rekommenderas Colliebloggen med fantastiska nyheter från Bratislava och och direktrapport från fältlasarettet på Ingrids blogg. EN RIKTIGT SKÖN HELG ÖNSKAS ER ALLA!

Av Lisbeth - 7 oktober 2009 18:19

   

Var till hovslagaren, Viola, Voice och Dolly blev fina om fötterna. Viola är på inkörning och är såå duktig! Mina lilla fina svart-vita tjej - alltid positiv och gör sitt bästa. Passade på att få henne mätt - hon är 84 cm och har växt om mamma Voice. Idag blåser det utav attan, strömavbrott i flera timmar - lite olägligt för Yours Truly som för en vecka sedan satt på ett sluttande plan, inom kort arbetslös och med oviss framtid, har nu två tidningar att serva! Man lever ett omväxlande och alltid lika spännande liv! Det firar vi med senaste skottet på den berömda Ormeryds-stammen. En hittills odöpt liten blå tabby? perser - världens sötatste! Vad ska det bli av detta lilla framtidshopp?

Av Lisbeth - 7 oktober 2009 08:53

Igår kom ett mystifierande paket med posten. Det innehöll en bok av Piet Hein med titeln Lad os blive mennesker - dikte og gruk. Med boken fanns ett kort med text: "Det är bättre att köra huvudet i väggen än att inte använda det alls." Men ingen hälsning, inget namn... Någon har gjort sig besvär med att leta reda på min adress, plita ner den på ett vadderat kuvert, klistra på ett gäng frimärken och posta detsamma. Yours Truly väljer att tolka detta positivt; någonstans finns en okänd välgörare! Tyvärr kan jag inte personligen tacka som jag skulle vilja göra... Men tack i alla fall!F ö står herrar redaktörer i kö med nya spännande arbetsuppgifter! Det är alltid trevligt att vara efterfrågad... Än lever Gud!

Av Lisbeth - 5 oktober 2009 07:40

Idag ska jag göra det jag fordom hade bra betalt för att göra... nämligen arbeta! Eja - Gud i det! Tackom och lovom Herran i evigheters amen för att Yours Truly med hälsa haver hulpits utifrån förlidet års ökenvandring... Och äntligt få ägna sig åt vad jag kan nämligen riktigt journalistjobb!**** Nytt på colliebloggen som nu även gått upp listan över populäraste bloggarna! - och en h----es massa kommentarer...

Av Lisbeth - 4 oktober 2009 22:26

...for trying to change the system from within. They´re coming now, they´re coming to reward me... Med en lätt ändring av Leonard Cohens berömda rader... precis så har det blivit. Lyckos mig! ****************Nytt på colliebloggen... eller nytt och nytt.... lite firning med nygammal ögonfröjd! Och tänk som reporter på plats har man fått förmånen att se alla dessa fina hundar!

Av Lisbeth - 4 oktober 2009 11:20

   ....därför att det känns så otroligt bra att ställa ut för en domare som kan hantverket, har underbart handlag med hundarna och älskvärd attityd mot människor! Dessutom... en specialistdomare som kan rasen utan och innan, har fullständigt klart för sig vad hon är ute efter, har flyt i ringen, far inte runt som en fis i en påse (ursäkta!), tar sina beslut utan att skilja köttet från benen på djuren; en lätt handpåläggning bekräftar vad ögat ser. Och därutöver... förmår samtidigt ge adekvat (obs inte störande) undervisning till domarelev, samt till utställarna muntligen och informativt motivera sina placeringar! Tack för det! Vadan dessa superlativer? Gick Gunvald sta och blev champion, eller... Nähä... inte det... Min hund belade en hedrande 4:e placering i bhkl efter två champions, men blev slagen om certet av en mycket vinstrik unghund - f.ö årets topplistade hane - Fixans Göte Väst tog sitt 12:e cert, GRATTIS! När den första besvikelsen sjunkit undan går detta faktiskt att leva med. Unge Göte är en riktigt prydlig västgötaspets - det var klass på tillställningen... Anita Withmarsh hade 14 hundar och 10-12 av dessa var champions eller certvinnare. Storslam för Skogsbygden - BIR till "Johansson" och cert/championat/BIM till Petronella Pralin - Grattis KIM! En för mig okänd trevlig person kom fram och berömde Gunvald, det visade sig vara Götes husse... Stämningen i Sundsvall var precis så gemytlig som en utställning kan vara i bästa fall, därtill bidrog mycket vår domare. Rena upplevelseindustrin! Cheers Mrs Withmarsh - Yours is the Greatest! Och då menas förstås hennes fina William här med på bilden - Svedalas Samuel Skräddare som senast vann sitt 9:e cert på specialen. De regniga 36 milen hem kördes inte sammanbitet utan i med sång i sinnet... I´m singin´in the rain... Yours Truly drove home too fast, counting her blessings... Some windfall!

Av Lisbeth - 2 oktober 2009 08:13

Nya påminnelser om alltings återupprepning står att läsa på inlägget för ett år sedan "Positivt?" Tala om flash-backs! Déjà vu... Allt går igen! Dags för nytt utseende, nytt jobb...? Nytt, nytt, nytt... Namnet har jag ju redan ändrat två gånger... Ingen ska säga att man inte lever ett omväxlande liv!**** När Yours Truly tittade in nyss låg ulvusblogg på 14:e plats av 44.000 bloggar - ojdå! - 2.200 unika besökare den senaste månaden. Hjärtligt välkomna! *** OBS nytt på colliebloggen, nytt på Ingrids blogg-***

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards