Direktlänk till inlägg 4 mars 2009

Grattis Doktorn!

Av Lisbeth - 4 mars 2009 13:48

Idag gratulerar vi Dr Göran Bodegård, Med. Dr. m.m - en av världens skickligaste och mest anlitade internationell allrounddomare, tillika hårt arbetande ledamot av Kennelklubbens centralstyrelse, nyligen hemkommen(?) en route Australien - Nya Zealand. Göran Bodegård är alla vackra vovvars och misshanterade barns vän.



En underbar födelsedag önskas den evigt stjärnomsusade och älskvärde, i kretsen av många vänner och beundrare!

 
 
Ingen bild

marianne

4 mars 2009 15:26

Nu hamnar fortsättningen på min förra kommentar om Collie under Göran Bodegård, det kanske finns någon mening med det också?
Jag vill göra ett tillägg till förra inlägget. Jag föreslog att dela upp colliesverige i två på olika sätt arbetande grupper för att efter sju år utvärdera vad de lyckats med. Till de som ska arbeta enligt FCIs standard gav jag uppgiften att få fram ett visst antal tjänstehundar. Vid närmare eftertanke så har jag ett helt annat arbets förslag:
Eftersom collien tillhör grupp 1, vall och herdehundar och är en av de olika brittiska vallhundar som finns så måste det bli såhär:
Ulltussuppfödarna ska föda upp ett visst antal långhårscollie som får titeln PT enligt AKCs regler.
En fungerande vallhund är som en collie är när den är som bäst, uppmärksam, vänlig, lugn men alert, orädd och ansvarsfull (det sista står inte i standarden, sorry) Bitande eller för hårda individer göre sig icke besvär, de fungerar inte.
MH-uppfödarna i sin tur ska föda
upp enligt MH-protokollets rutor som jag nämnde tidigare.
Deras arbetsmeriter på hundarna ska som jag skrev tidigare vara ett visst antal uppflyttade till högre klass bruksprov.
Samma antal som ulltussarnas PT-titlar.
Utopi?

 
Anita

Anita

4 mars 2009 18:30

Jag ställer gärna upp på de villkoren Marianne! Skulle vara skoj att se vart vi hamnar och vart dom hamnar i den saken. Eftersom vi vill ha bra mentala collies enligt rasstandarden, som inte liknar rottisar, doberman osv utan är den underbara rasen som vi alla älskar.
Eftersom det är så mycket bråk som det är inom collieklubben som blir man bara less som det är nu, orkar inte med att slåss på sandlådenivå och hoppas på att cs kan göra nått åt saken. Om så inte händer utgår jag från svenska collieklubben och blir medlem i norska i stället. slut med att ställa på klubbens utställningar men det finns ju andra länder och skk:s utställningar.

Hoppas på att det går att genomföra men jag tror inte att det finns en chans att bråket som är upphör.

http://www.spireans.se

 
Ingen bild

Anja

4 mars 2009 22:27

Grattis till födelsedagsbarnet Göran.
Hoppas att dagen ha blivit minnesfylld.
Anja

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards