Alla inlägg den 10 juli 2011

Av Lisbeth - 10 juli 2011 08:44

  GB Ch WW JWW ItJW Club Ch XtraordinarioXia Di Cambiano

Lite nytt från kontineneten....Hur ofta har en långhårig collie blivit Top Dog i ett land? Men nu har det hänt!
I Italien finns stor hundkunnighet  med mycket hög kvalitet på många raser...
 Efter många deltävlingar i Italien med semifinal och till slut final i Rom vann Int It GB Ch WW JWW ItJW Club Ch XtraordinarioXia Di Cambiano, uppf. M-T Garabelli äg Garabelli & Gianpaolo Falletto! 
Xia, som underverket kallas, har tidigare vunnit Top Collie Italy 2007, -08, -09, -10 och nu Top Dog All breeds Italy! Det är en bedrift långt utöver det vanliga. ! Xia är troligen den mestvinnande collie någonsin i Europa! Han har dessutom vunnit den engelska titeln vilket inte är så alldeles enkelt för en hund utifrån. Han har under åren visats förtjänstfullt av Mia Ejerstad och Linnéa Johansson och inte minst av sin uppfödare Maria-Theresa Garabelli.
 
Xia är sparsamt använd men hans avkommor har visat framtassarna. I Italien har bl.a en tik Mirabilis Althea di Cambiano vunnit gruppen och ett antal andra vinster, i Sverige har Cronys Splendido D´Oro vunnit många cert och grupp-placeringar.
 Det finns dock ytterligare en svensk anknytning som minnesgoda läsare kanske må betänka..
På tiden det begav sig blev det ett spektakel när en framsynt svensk uppfödare skulle använda Xia... Dispensansökan som avslogs av SCK, SBK...Hunden skulle gå MH -beslutet var o-omkullrunkeligt.... Tikägaren skrev då till SKK vd och sporde försynt varför det inte gick an att använda honom HÄR då det var ok att åka till Italien och använda honom DÄR (tiken uppfyllde alla krav, hanen med - utom MH...) SKK presidium kallades in... ställda inför ovedersägliga fakta blev det sålunda fritt fram. Reaktioner uteblev inte... SCK skrev protestbrev!  Hur kunde man ens tänka sig att använda en hund som inte har känd mental status? Det måste vara en dålig hund....Men det var så dags då... :D.
Ibland kan resultaten tala för sig själva....
 

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards