Alla inlägg den 31 juli 2011

Av Lisbeth - 31 juli 2011 22:56

  Ok Sweetheart,,

you are my consuming fire

deep down inside my bod

penetrate me and bring me higher

Delight me with your Love and honest

Is that goodnight Messages?

Av Lisbeth - 31 juli 2011 22:28

  Ingrid kom och förljuvade helgen för sina föräldrar... stannade för middag & övernattning... Mycket trevligt och roligt och många skratt... Här bekantar sig lilla Bella under högljutt spinn och mys... Som kompensation kvarlämnades västgötaspetsen Uno och skotten Viggo... Lilla I och Ola ska nämligen försvinna från Stadens Hank o Stör till mini-campingsemester... Everybody but me is on Summer-Vacation... How Come...?

Av Lisbeth - 31 juli 2011 18:41

  Blev mycket upplivad av att läsa om "de korsade benens protest" i den lilla staden Barbacoas i södra Colombia... Där sexstrejkar kvinnorna sedan mer än en månad tillbaka. Men protesten riktar sig inte mot männen i samhället, utan mot den utbredda fattigdomen och Colombias regering. Det är vad Yours Truly alltid brukar säga: "Sluta nuppa - börja slåss..."

Av Lisbeth - 31 juli 2011 10:24

Ett bekant ansikte dök upp i TV-rutan - Lennart Ståhle, som därstädes uttalade sig i högskolefrågor, ety han är chef på Högskoleverket. Ett minne flimrar förbi... Lennart Ståhle må gå till SKK-historien som den kennelpolitiker som - med en viss tänjning av begreppet - räddade medlemsdemokratin i Svenska Kennelklubben. Det är en betydande insats, sett i historiens ljus. Den ideella demokratiska organisationen SKK är en tanke som fick många utsmyckningar, kallades rent av svensk kennelpolitik. Det var SKK-medlemmarnas angelägenhet att avgöra vad som var rätt sätt att styra SKK, och så vidare. Förvisso skulle ekonomin vara sund. SKK var inget företag med vinstmaximering som yttersta mål. SKK skulle sköta de kynologiska angelägenheterna. Detta var ingen självklarhet då för ett kvarts sekel sedan.

Så här var det:

Kennelfullmäktige, Grand Hôtel Saltsjöbaden 1985. (Inom parentes - i tider av iråkad oreda hölls KF alltid under kristallkronorna på Grand Hôtel Saltsjöbaden - skulle det visa sig).Organisationen var skör; dålig ekonomi under hela 70-talet, växtvärk, Bertil Lagerblad, ordf och SKK:s starke man, hade nyligen avlidit. Vice ordförande K-G Fredricson satt med soppan i knät. Organisationen plågades av interna konflikter - "setter-striden". Dessutom hade högste tjänstemannen, generalsekreteraren, avgått av hälsoskäl och en ny tillförordnats - nu kallad verkställande direktör, VD. 

Nya stadgar skulle tas. I förslaget till Ny stadga stod VD på var och varannan sida - alltså i ett nafs jämbördig med styrelsen (CS).    Då skrider Uppsala KK:s ordförande Ståhle upp till talarstolen och håller en pedagogisk föreläsning om demokrati. Den gick ut på följande:

Svenska Kennelklubben är en ideell, demokratiskt styrd medlemsorganisation. Medlemmarna väljer styrelser i sina klubbar, styrelserna utser KF-delegater, KF väljer ledamöter till centralstyrelsen, CS, och CS anställer VD - alltså kansliets högsta tjänsteman.

Direktören hörde med andra ord inte hemma i stadgarna, vilket med ens blev kristallklart för en var som hörde på. Det stod bl.a på en punkt i förslaget ang dagordning för KF: Beslut om ansvarsfrihet för CS och VD.

Jo det skulle sett ut det!

De mer näringslivsorienterade stadgemakarna gnisslade tänder men fick hålla god min. Naturligtvis är det bara styrelsen som stämman kan bevilja ansvarfrihet.

Resultatet blev, enligt den officiellt heliga, men redan i förklarlig förskräckelse modifierade planen - att VD verkställer styrelsens beslut. Det beslut som KF - med hjälp av den vaksamme Ståhle - tog för 25 år sedan, har lett till att SKK har en unik stabilitet. En bidragande orsak är att uppsättningen ledare på alla nyckelposter de senaste 25-30 åren har varit samma personer: ordförande, VD, chefredaktör, kanslichef, m.fl Frågan är vilken väg SKK går om någon av hörnstenarna rubbas? Det är något som man förr eller senare måste fundera på. Annars kan det bli rena domino-effekten den dag när det är så dags.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards