Alla inlägg den 10 juli 2010

Av Lisbeth - 10 juli 2010 15:27

... Oskarshamn, lär vara varmast i Sverige! Över 30 grader (i skuggan) är direkt ohälsosamt - inget för konvalescenter eller ens vanliga pensionärer... Där är Collie-SM - undrans hur det ska gå - att tävla... utställning, bruks, lydnad? 

Här har vi "bara" 27 grader... puh!   Djur och människor hålls inomhus med luftgenomströmning med fönstren på vid gavel. Ingen frisk varelse utsätter sig för solgasset mer än nödvändigt. Som tur är fläktar det. Tänker understund på dessa arma i den småländska bakugnen. Förarna gör säkert vad de kan för att hålla sina hundar vid sunda vätskor. När det gäller vintersporter finns det av djurskyddsskäl en lägre gräns i grader. Gäller inte samma åt andra hållet? 

Av Lisbeth - 10 juli 2010 09:57

Det är nu 33 år sedan som Yours Truly för första gången upplevde den tjusande upplevelsen: man blev läst! Och inte bara det; folk stoppade en på gatan, på utställningar, man fick ryggdunk och uppskattande kommentarer. Människor, vars namn man tidigare bara sett i tidningen, ringde och befryntade sig. Jippi! Detta skulle allt framgent vara min melodi!

Och så blev det. Under en tid av mitt liv levde jag gott på att skriva roligheter. Det var ingen konst för i detta snåriga intellekt pågår ständiga lustifikationer. Har man dessutom som jag västgötaspetsar, så vet varje ägare till en sådan att det är hundar med humor, rena serietidningshunden. Det är bara att rita av! Eller skriva om...

  Som nu fyramånaders Rasmus. Han ser ut precis som Ådi, hunden i katten Gustafs hushåll. Lite tättsittande ögon (som Björn Borg) och med nos som en pannbiff mitt i planeten, ständigt kall och vädrande. Frejdigt, med ett humör som glittrar ger han sig i kast med människolivets mysterier.

Om sådant skrev Yours Truly förr kåserier. Att de var roliga begrep jag först när läsare hörde av sig och ordagrant och frustande av skratt kunde återge valda delar. Sen måtte Lifvet fått en allvarligare inriktning... Roligheterna syntes ha övergått till yngsta dottern Ingrid. Den som förväntar sig att få dra på smilbanden får istället vända sig till http://igurt.bloggagratis.se/ Råden hur man överlever en rockfestival är numera en klassiker: Avstå från thaigryta tre dar i rad eller riskera unstopable rännskita...

Denna enkla mening är ohyggligt kul vilket beror på den målande beskrivning! Och kan uppskattas av var och en med ett uns av fantasi och erfarenhet av livets hm... mer fundamentala sidor... 

 Att publicera sig i tidningen är inte bara att skriva det som är sant och relevant, etc. och bli färdig i tid - utan faktiskt den svåra kosten att bli läst.

Tänker på det nu när Hundsport dunsat ner i lådan. Genom lyckliga omständigheter är Yours Truly nu tillbaks i hemmahamnen, upphöjd till fast medarbetare och tidningens samhällsreporter. Detta ger en icke föraktlig status och möjlighet att frottera sig med ministrar och biskopar och andra bemärkta på samhällsstegen topp. Men blir man läst?

---

Obs Apropos Hundsport Alla som bor i Stockholms län får bilagan Stockholms Hundar. Missa inte reportaget om valpkursen! Där finns Gunnar Lindgrens underbara bilder av kursvalparna och inte minst Rasmus at large...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards