Alla inlägg den 18 augusti 2011

Av Lisbeth - 18 augusti 2011 20:50

    ... så skulle världen befrias från dumma och onödiga regler som kringgärdar Lifvet, ivf i hundvärlden. Ja, då skulle jag vips sätta igång med det!

Hundlivet - kära unga generation - har nämligen ändrat sig en del.

När Yours Truly var ny i kennel-världen då var det hela lättare och överskådligare eller ivf begripligare. Här talar vi om tiden ett halvt sekel tillbaka.

Då registrerade man sina valpar - utan andra krav än att de var registreringsbara, dvs efter stamboksförda föräldrar, man tävlade på utställningar och prov. Önskades kennelnamn så ansågs det vara den enskildes ensak och man fick se till att meritera sig därför, dvs föda upp x antal hundar som prisbelöntes. Sen ansöktes om kennelprefix och i sinom tid kom det hem - inte kennelkonsulenter - men väl kennelinspektörer, som inspekterade att förhållandena var godtagbara. Jag minns att det var särskilda plus i kanten för soptunna för hundlatrin samt eget medicinskåp för hundarna.

Det var då det.

Nu är hunduppfödaren insnärjd i regelverk som blivit alltmer svårgenomträngligt.

* Först och främst är det krav på obligatoriskt kennelnamn fr.o.m 3:e valpkullen. Detta innebär per automatik att 3:e valpkullen blir ovanligt dyr... och en hel del förväntansfulla uppfödare stupar på målsnöret, ger fasen i att registrera alls och kränger valparna på Blocket... Till vilken nytta är det?

Samt att kennelnamnen håller på att ta slut... Sverige är nämligen värst i världen på kennelnamn, ivf i förhållande till folkmängden! Kennelnamnskravet tillkom en gång med motiveringen "det finns 16 strävhåriga taxtikar som heter Ruffa" med sammanhörande förvecklingar och risk för ihopblandning. Nu när alla hundar är ID-märkta har denna kalamitet undanröjts. Och inte finns några övriga kvalitetsförväntningar på innehavaren av ett prefix (andra än att lösa ut prefixet för ett antal tusenlappar - man behöver inte ha fött upp eller meriterat sig eller ens ha hund...) Kommersen med kennelnamn har blivit en viktig inkomstkälla för SKK och prefixkravet är därmed ristat i sten...

* Man registrerade förr valparna utan andra krav än att de hade föräldrar "med stamtavla" - registreringen av varje valp kostade lika mycket. Nu är det dubbelt så dyrt om någon av föräldrarna är "omeriterad". Är inte det bra då? Nej, ingen ska inbilla mig att valparna "ärver" föräldrarnas meriter rakt av. Ingen valp blir "bättre" av att ägaren till mamman eller pappan någon gång under livet lyckats kämpa sig till en 2:a i utställningsringen eller tillräcklig poängsumma för pris på lydnadsprov. Där - igen - är det verkliga (och inte utopiska) skälet till bestämmelsen - den viktiga inkomsten för SKK.

Nu blir de väl stegel och hjul för det här, but Yours Truly have seen and done it all

så det spelar inte så stor roll längre.

Men man kunde ju börja med att titta över bestämmelserna för kennelnamn...

Av Lisbeth - 18 augusti 2011 08:30

Allt på 30-talet var inte stilfull klädsel och snyggt kristidssmala människor... De belästa döttrarna hade ett tankeutbyte; härmed förmedlas ett lästips från Astrid: Staffan Thorsells tankeväckande “Mein lieber Reichkanzler” (Bonnier Fakta). Undertiteln är “Sveriges kontakter med Hitlers rikskansli” och de var betydligt fler och mindre smickrande än vad den officiella svenska historieskrivningen så gärna vill låta påskina.  


Thorsell reder ut vårt eget kungahus långa flört med nazismen. För inte bara var vår nuvarande kungs morfar Carl Eduard av Sachsen Koburg en ledande lokal nazist långt före det definitiva maktövertagandet 1933. Även vår nuvarande tronföljares morfar, Walter Sommerlath, blev som Thorsell skriver, medlem i nazistpartet den 1 december 1934 med medlemsnumret 3 592 030.


Läs också om gamle Gustaf V:s handskrivna brev till Hitler om dennes modiga kamp mot ryssen, Sven Hedins många besök i rikskansliet och Göbbels besatthet av familjen Bonnier.


Det är alltså Gröfaz själv som avses. GRÖFAZ = Größter Feldherr Aller Zeiten, skämtsam benämning på Hitler. Hitler var dessutom såväl schäfer som skotteägare. hmm...

Av Lisbeth - 18 augusti 2011 07:19

Oh, say! can you see by the dawn's early light...   
I wait for you, feeling your presence
While every minute I hold you so near
Somewhere in time I sense your transience
Yet often the waiting is too much to bear


In my heart there is a love


Reserved Only for you
No explanation for this premonition
Since I can remember this vision is true
You are in every song
And in all that I write
You are here in my dreams
Where I hold you so tight


Please hurry my love

time is passing us by
although this love space nor time dare defy


Oh, say! can you see by the dawn's early light....


My dreams are so lovely

but from them I awake
and with the light of morning
comes that familiar heartache


though you slip from my dreams
you remain in my heart
and from my soul you will never depart.


Please hurry my love
I miss you more than you know
My heart heavy, my mind weary
yet in my soul is a glow


A ray of hope lights my faith
as stars watch us from above
knowing that in destiny’s time
We will share an infinite love. / L L

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards