Alla inlägg den 1 augusti 2011

Av Lisbeth - 1 augusti 2011 21:52

  Den galopperande spridningen av rabies talas det mycket tyst om - här... men lär så småningom komma hit... I de krigsskadade länderna är samhällen och infrastruktur sönderslagna - tusentals hundar driver omkring... Enligt beräkningar tilltagna i underkant anses mer än 55.000 människor årligen dö i rabies, en av de mest fruktansvärda sjukdomar som finns... Borde interessera SKK - speciellt som Saken nämns i senaste Ledare...

Dessvärre är vi (=människor i allmänhet) funtade så att ingen hade reagerat alls om någon hade varnat för A B Breivik för tre veckor sedan…. Vi orkar ju inte leva med realistisk inställning till faktiska hot.. dom hålls undan av det som Freud kallade Lustprincipen.



 


 

Av Lisbeth - 1 augusti 2011 10:43

  Delvis med anledning av morgonens inlägg - utgående från bristvaran kunskap och färdigheter - ringde en god vän med lång erfarenhet av just detta- igen! - (ej min ras) samt tillika domare och sa ungefär följande:

- Du anar inte hur det är i min ras. Atmosfären i rasen och klubben är numera förfärlig! Här härskar internetvärldsmästare med 4 år i rasen, som kan allt och vet inget. Hemska, ociviliserade människor som inte klarar av att få ett annat resultat än man tänkt sig. Folk anmäler varandra för allting, är fulla i ringen, gapar och skriker och förföljer domare och andra misshagliga på nätet. Det är rena gyttjebrottningen!

- Tråkigt nog finns det ingen som kan sätta ner foten. Tänk vad jag saknar de stora personligheterna med auktoritet som folk såg upp till: Ulla Segerström, Stig Ahlberg, Ulla Magnusson, Bosse Nyman... De hade aldrig tolererat det här apberget!


En domare förra året fick protestskrivelse (mail) från missnöjd utställare vars champion hade blivit slagen av en unghund - och därför krav på återbetalning av anmälnings- och p-avgifter + resekostnad!

Och då ska vi inte tala om alla domare som hängs ut på nätet! De kan ju inte gärna försvara sig...

En domare som ledsnade på karaktärsmördandet med namn och allt gjorde slag i saken och anmälde utställaren till SKK-disciplinnämnden. Det var intressant att se vad DN kom fram till! Naturligtvis hände ingenting... Och det gör det inte heller med "min" anmälan... Kinesisk tortyr för nybörjare... i åtta månader!

Vad som är helt klart är att många internetanvändare inte förstår vilket instrument man förfogar över. Framför allt förstår man inte skillnaden på yttrandefrihetslagstiftning och tryckfrihetslagstifningen. Inte heller att det behövs utgivningsbevis för hemsida för att Yttrandefrihetsgrundlagen ska gälla, annars gäller PUL, vilket folk inte begriper. Nu är man förvisso i "gott sällskap" - vare sig SBK eller tidningen Brukshunden har något utgivningsbevis på sina hemsidor...  Alltså gäller PUL och då får man inte skriva personuppgifter hur som helst utan samtycke/medgivande. Här gäller att sila snacket annars ligger man risigt till!

Enligt jurister ändrades grundregel 1:4 bl.a för att skapa ett verktyg mot angrepp på nätet. SKK går här längre än lagstiftningen, vilket väl inte är så bra... 


Utsatta domare kan ju inte gärna "ge igen" med samma mynt. Hur skulle det se ut?

 Fiktiv domarblogg: Igår hade jag oturen att få töntarna (namn) från U-köping i min ring. De är absolut hopplösa, för att inte tala om deras svankryggiga hundar. Jag hoppas verkligen att de inte tänker avla på dem!!? Kan inte förstå varför de förföljer mig, har aldrig givit någon av dem mer än en 2:a. Ägarna har varit med i dussintals år utan att lära sig hur man gör i ringen. Försökte flera gånger förmå tanten att gå i en triangel - värdelöst! Må bekännas att man var svårt frestad att följa Joe Braddons exempel från Norge - någon som minns? - när han daskade utställaren i baken och röt: Move your fat body!

F ö hade jag en trevlig dag med skönt väder och perfekta ringsekreterare... bla-bla...

Av Lisbeth - 1 augusti 2011 06:46

Enligt Wikipedia är det utmärkande för en pekoralist att " ... uttrycks- och meddelelsebehovet är långt större än gestaltningsförmågan. Den emotionella och intellektuella kapaciteten räcker inte till för de stora ambitionerna ."Ett pekoral är allvarligt syftande, men som genom stilbrott eller felaktiga ord och uttryck, oavsiktligt får en löjlig verkan. Det leder liksom tankarna i fel riktning. Ambitionen är liksom större än kunskapen och förmågan...
Blev uppmärksammad på en hemsida för några år sedan - rena generalsnyftaren bla bla...omväxlande med totalt verklighetsfrämmande och utopiska resonemang och mellan varven - hatiska utbrott och anmälningar mot oliktänkande och tänkte i den riktningen. Folk får väl tycka vad de vill, men kan man inte låta andra få vara ifred? Går folk på vad som helst? Människan som förstört mitt liv är en sann pekoralist.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards