Direktlänk till inlägg 28 april 2007

Nähej...

Av Lisbeth - 28 april 2007 12:51

Ett par personer (ej släktingar) har telefonledes hört av sig. De misstänker på goda grunder att deras liv och leverne kommer att figurera i minnesanteckningar såsom förutskickats. Aktuella personer dyker visserligen upp längre fram i historien, men bad så innerligt att få förbli bortglömda. Hmm... Ska fundera på saken.























Lefnadsbeskrivningen skjuts på framtiden, för ögonblicket i vart fall. Har tillräckligt att göra ändå.























F ö är det full sula; städar och fejar, betalar räkningar, jobbar en del, har fått min första pension!, + anmält till en massa utställningar. Obs kausalitetsförhållandet, ha ha... Är man en glad pensionär så är man!







Var på morgonen hos fru Reis och vaktade en förstagångsföderska. (Författaren återupptar här berättelsens tråd). Hon hann få en valp, en stor fin particolour pojke, medans jag var kvar. Väntar med spänning på rapport om resten.









Radion var på hos Reis, program typ Ring så spelar vi; folk skulle svara på en fråga och vinna CD-skivor. Häpnade över den avgrundslika bildningsnivån. Alltså, det var så pinsamt, man satt och vred sig. En kvinna visste ej att Marseljäsen är Frankrikes nationsång, en snubbe kände inte till kolossen på Rhodos, en annan hade inte en susning om Guernica, staden som bombades för 70 år sedan, om vilken Picasso målade en världsberömd tavla. En annan kunde inte att engelska sjömanssånger heter "shanties" - kanske lite svårt. Men i alla fall... Ärligt och uppriktigt; man blir ledsen! Hur ska det gå för Sverige? Alla kan väl inte bli programledare eller 25-åriga börsmäklare? Vad KAN folk egentligen? Läser man aldrig en bok? Tidningar? Löser man ens korsord? Ser på TV annat än "Så ska det låta", "Idol" och "Schlagerfestivalen"? Det här är absolut inget bildningssnobberi eller högbrynt mallighet (över vadå?). Min mor Lisa f. 1913, med enbart sex-årig folkskola, var oändligt mycket mer allmänbildad än dagens medelsvensson. Folk är inte så dumma som man tror, de är mycket dummare... Hur har det blivit så här? Man blir mörkrädd!!!









Gunvald är fulltandad! Alla träd och buskar har halvutspruckna knoppar, hela gården går i skirt ljusgrönt. Dolly galopperar just nu förbi fönstret, kastar med huvudet och sprallar. Voice är väldigt rund om magen - snart har vi en fölunge! Håll tummarna att allt går bra!













---






BEBISAR!













Mrs Hamilton, dvs fru Reis, har tillkännagivit att valpningen är lyckligen överstånden. Det blev hela fem småttingar; dels den fina particolour hane som jag "var med på", en lika fint tecknad tik, samt tre sobel 1+2. Pappa är hennes Am Ch "Tigger". Vilken önskekull! Det är bara att gratulera!











 
 
Ingen bild

Gudrun

28 april 2007 20:33

Anmäld till en massa utställningar kan man läsa. Då blir man nyfiken till vilka. Kan man sammanstråla kanske?
undrar Märta, den lilla pärlan

 
Ingen bild

Ingrid

29 april 2007 00:47

Yes!
Jag tycker exakt detsamma! På jobbet märker jag ett häpnadväckande mönster: folk vet inte vad introvert betyder, att Nordirland tillhör Storbritannien (obs! rättstavat!) m.m Listan kan göras hur lång som helst. Däremot har det full koll på alla deltagare i "Idol", vem som satt på vem runt Stureplan och annat totalt värdelöst vetande. Hjälp!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards