Alla inlägg den 14 april 2007

Av Lisbeth - 14 april 2007 09:05

Yours Truly is a Fraud - an Offspring between a Frog and a Toad he he...Med det menas så klart att en annan är som en Tigerkaka, en sån där smaklig kaka som gamla tiders mammor gjorde, hälften sockerkakssmet och hälften chokladsmet. Den blev randig och mycket god.

Som barn till en stor stilig buse från Hagalund och en duktig ordentlig småländska, om inte direkt från Bibelbältet, så i varje fall näst intill. Vad ska det då bli av denna intressanta union? Ja, eftervärlden ser resultatet - en Tigerkaka...

Man lever Ett Omväxlande Liv... Inte en död minut, fritidsproblem? Va e dä?
Ena dagen är får man nya små söta valpar att gulla med. Hurra! Nästa dag har det hänt något med Huset, vattenläcka t.ex Då vet man att lever, får bära vatten i hinkar i en månad. Sen kan man ex vis få rojalties från Det Stora Förlaget.. Då är det fest i Kapernaum!

Det här med den fria företagsamheten
e’re allra knepigaste på’ren här planeten
Hej å tjo, falleralla pengarna e kalla...

Nästa dag är det Mörker igen för då har Någon varit DUM... Usch så trött och less man blir på folk! Detta går genast över när man får Beröm från En Storhet som plötsligt uppmärksammat ens existens. Sen kan det vara stillsamt ett tag, tills nya katastrofer står för dörren, bokstavligt talat. Snömassor har gjort något med taket, vätan kommer denna gång uppifrån - huset läcker som ett såll! Evakuering av trenne rum, garderober, linneskåp, rubbet - allt förstört! Nya friska tag, etc. Så där håller det på. Säga vad man vill om Livet På Landet, man håller sig pigg och rask!

Igår var en sån där chokladdag, dvs Mörker. Det företag som en annan har knegat för i trettio år var tvungen att säga upp kontraktet. Den lilla Spalten skulle konverteras i enlighet med Tidens Krav. Till vadå - Sex och Samlevnad? Där är mandrom överkvalificerad hi hi... Det slutade med att jag fick trösta den stackars uppsägaren. Vad ska man då få saltet till gröten ifrån? Skriva böcker? Ja, det är ett stillsamt klosterarbete, men ersättningen, i dagligt tal pröjset för ens mödor, det dyker tyvärr upp långt i framtiden. Å andra sidan kan man sen leva gott på Författarfondspenning och royalty. But in the meantime?
Började famla efter pensionsbeskedet. Upptäckte att där fanns ylons att hämta. Konsulterade den stränga revisorn. Inga invändningar. Även husfadern kunde stå ut med att leva med pensionist. Ett par nervlugnade samtal med förstående handläggare, en namnteckning på den streckade linjen - voila! Så var det klart!

Yours Truly kan numera lägga ytterligare en titel till sitt CV; journalist, översättare, författare, apotekstekniker, läkemedelstekniker (galenisk farmaci), ringsekreterare, pet class-domare (marsvin) - pensionär!
Splendid! Varför har jag inte tänkt på det här förr?

Nu ska jag gå ut i vårsolen och öva mig på att hytta med käppen åt folk som ser dumma ut...

---

16.00 Den nykläckta pensionären är just hemkommen från ansträngande reportageresa på temat Hund & Häst. Pigga västgötaspetsar vallade ponnyhästar så torvorna rök! Fantastiskt väder! Detta är livet på en pinne, Maestron själv fotade, underbara bilder i den späda grönskan. Även Gunvald blev konterfejad och poserade som en gud. Kanonsnygg! Resultatet kommer på sidan vad det lider. Härliga tider, strålander tider!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards