Alla inlägg den 18 september 2010

Av Lisbeth - 18 september 2010 14:21

Den här bilden tror jag varit med...   Vår gulleponk Ormeryds Clint Eastwood när han just charmat till sig domarens Best Kitten (en tidigare utställning, Klöset) Visas bara för att pigga upp... som en skimrande lagun på Lifvets ocean...  (lysande!)...ivf stolt co-owner  Yours Truly:-) Fotot är snattat från vår patron http://www.ormeryds.com/ där lille Clint nu får presidera bland alla undersköna Grand & Internationella championpersianer och exotic. 

Vi har storståtliga planer - här fejas och planeras, tänks ut och dammas av! Allt är såå roligt och spännande. Mer än så avslöjas ej av skrockskäl, men visst finns det somt att se fram emot.

Enda ofärdsmoln över silverfärgat änne (inte illa!) som möjligt kunna befaras hänger ihop med det rent pekuniära, så tröttsamt och genererande primitiva tankar   (ro hit med stålarna annars griper jag efter spiskroken...) - Annat är lappri.

T o m den höga luftfuktigheten p g a ständiga spridda skurar uthärdas med jämnmod trots att tvätten inte torkar i den takt som tänkt;

med yttersta försiktighet ålas vid ner i en iskall svepning (för en träff med John Blund?) och med skallrande tänder reciterandes:

När jag kryper mellan lakan

drar jag detta upp till hakan


Ännu inga hästar hemma - excuse the pun! - menas förstås mina små ponnyer. De kan ej transporteras då transportmästaren har häcken full. Det går dock ingen nöd på dem, de har fullt men gott bete. Hovslagar´n fortfarande däckad av dagispest, Ingrid samma fast av av någon annan bug. Far har störtat in för att vara behjälplig.

Det var allt för ögonblicket. Yours Truly kastar en ny förälskad blick på lille Clint! Mycket pynt på bloggen denna afton. Snart så blir det kanske   lite nytt att pyssla med...

Val

Av Lisbeth - 18 september 2010 10:04

Förra månaden hade ulvusbloggen 2.222  , (tvåtusentvåhundratjugotvå) unika besökare...   Vad roligt! Eller... det måste betyda något?! Så många olika människor tar sig tid, gör ett aktivt val för att läsa vad här skrivs i stundens ingivelse. På så vis kommer man osökt in på val.

Den store krigsledaren, parlamentariken, Nobel-pristagaren i litteratur, m.m Winston Churchill definierade demokrati som: "Nödvändigheten att då och då ge efter för andra människors åsikter."

Det yttersta beviset för demokrati är rösträtt och fria val. Det kan knappast undgå någon att det pågått en valrörelse i Sverige, stundtals under intensiva former. Tidningar och programtablåer är fullproppade av "utfrågningar" - alltså politikerna ska svara på medborgarnas frågor, eller deras företrädare, politiska kommentatörer och programledare. Utfrågandet slingrar sig partirepresentanterna vant igenom, mediatränade och stylade som de är. Ideologierna är döda.   Det mesta är siffror och tabeller. Allt går rundhänt att utlova! Bara att peta i en brasklapp i slutändan: Under förutsättning att ekonomin tillåter...

Lättare att kolla om partifolket höll vad som lovades senaste gången. Och jämföra med det s.k utfallet.

Eftersom Yours Truly, av lätt insedda skäl, inte har den överblicken i svensk politik, så är det till att bli vid sin läst och gräva där man står och kika på den mer närmre politiken,   d.v.s. kennelpolitiken,   vilken inte är småpotatis utan påverkar mer än en kvarts miljon människor inom SKK och dess medlemsorganisationer - och i förlängningen flertalet hundägare i vårt land.

  Det är ju val där också om precis ett år - Kennelfullmäktige, KF - så det gäller att läsa på. Däremellan är det diverse småval, alltså medlemsorganisationernas årsmöten. Hög tid att borsta upp kunskaperna och se vad verksamhetsplanerna gick ut på och vilka av dessa som gått i stå eller helt enkelt blivit något helt annat än vad som förutskickats. Och i förekommande fall ängsligt fråga sig: Varför då?   Det är en hel del, har det visat sig. Ska återkomma om detta.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards