Alla inlägg den 24 september 2010

Av Lisbeth - 24 september 2010 21:53

Var och en som vet något om katter vet också att alla slag av lådor, boxar, kartonger, etc. - hemliga rum! - har en oemotståndlig lockelse. Ställ en tom papperskasse på golvet och vips sitter det en katt däri!   

För att glädja våra inhysingar gjorde jag en ny sovlåda av en amerikansk flygkartong, docksängsmadrass och filt. Lillen provade genast!

Sådana rapporter är dels lite kul (att göra) - men framför allt så att missarnas hjärtenupna ägare kan se att skyddslingarna är vid god vigör.

Lillen hörde att jag tyckte lådbilden blev för mörk, så snäll och hjälpsam som han är överlät han lådprovandet till MissD, hoppade upp och slog sig ner på datorn där det är bättre ljus.

  Närmast katt!

Av Lisbeth - 24 september 2010 15:56

  Mitt arbetsrum är tämligen stort, med snedtak och stort fönster med utsikt över trädgården. Där finns - förutom flera skrivbord, dator, telefoner, m.m - en bäddsoffa (för den trötta kulturarbetaren) samt även en gammal kretongsoffa. Den har nu annekterats av våra gästkatter. MissD har uppsikt över extramatte, medan bästisen Lillen tar igen sig i sin egen korg som ur katternas synpunkt är fiffigt placerad under soffan. Vi har det riktigt mysigt! Trevlig helg önskas alla läsare! 

Av Lisbeth - 24 september 2010 12:05

FCI – den Internationella hundorganisationen Fédération Cynologique Internationale - grundades 1911 och har sitt säte i den belgiska staden Thuin. Idag är kennelklubbar från cirka 80 länder bl.a Sverige anslutna.

 FCI bevakar och främja kynologiska frågor d.v.s frågor som rör hundar och hundsport. FCI godkänner och registrerar vilka hundraser som kan betraktas som rastypiska och rasrena samt fastställer vilken rasstandard som ska gälla för dessa raser. Det sker genom att ett visst land tilldelas ansvaret för en viss hundras standard. När man talar om en hundras ursprungsland menar man det land som FCI utsett att ansvara för standarden, vilket inte nödvändigtvis är detsamma som det historiskt korrekta ursprunget. FCI har delat in hundraserna i olika rasgrupper, vilket har betydelse vid hundutställningar och tävlingar i olika hundsporter. FCI legitimerar internationella domare, fastställer utställningsregler och övervakar internationella utställningar och tävlingar.

Det är intressant att citera ur

FCI International Breeding Strategies:

Education of breeders is to be recommended rather than strict breeding regulations and stringent demands in breeding programmes, which can easily result in reduced genetic diversity in the breed as well as exclusion of excellent breed representatives and reduced cooperation with conscientious breeders. 

The document was approved by the FCI General Committee in Madrid, February 2010.

Högst aktuellt med andra ord.

Av Lisbeth - 24 september 2010 08:23

Skulle skriva om en rolig svensk film från 1986 med titeln Morrhår och ärtor, regi geniale skådespelaren Gösta Ekman. Men filmen kanske inte var så rolig som jag minns? - här i Roslagen odlas ett enklare sinne för humor...  Det kuligaste som kan kommas på är huru filmens hjälte (spelad av Gösta Ekman) hunsas en mycket dominant mor som är änka efter en konsult, och därför titulerar hon sig konsulinna...

Mina ansträngningar i detta djupdyk i svensk filmkonst spårade dock omgående ur på grund av katter! Ett nytt sök gjorde att man hamnade på en blogg med samma titlen som filmen, dock med tillägg/tilltugg så att säga: Morrhår och ärtor. Vegansk matblogg med inslag av kattpäls... Urspårning på allvar blev det då Lillen gjorde entré.   Den magiska katten Lillen - en av våra gästkatter - har övernaturlig förmåga att påverkar omgivningen och han gillar att promenera fram och tillbaka på tangentbordet. Därför blir mycket skrivet som Yours Truly, datorns rättmätiga innehavare och bloggansvariga, ej kan ansvara för. Med rättstavningsprogram, etc, framträder Lillens budskap i bloggrubriken. Det såg kul ut och fick sålunda stå kvar.

Tillbaka till ordningen, dvs verkligheten. Greppade dagens tidning och gårdagens nyheter sköljde över en.

I USA mördas, i Afghanistan bombas, i Frankrike demonstreras. I Sverige, gudskelov, nöjer man sig än så länge med att prata (en massa). Samt blogga (också det en massa).

Som t.ex hur ska man förhålla sig till att nassarna numera har slips samt är folkvalda representanter i riksdagen? Annat var det 1996 då kommunfullmäktigeledamoten för Sverigedemokraterna i Höör, demonstrerade i full nazistuniform.    foto Expo

Det senare har man inom SD förvisso kommit på att det ej är så bra för salongsfäigheten och därför slutat uniformer och hakorsflaggor. Men det kan förtjäna att påminna om hur partifolket såg ut och förde sig för inte såå länge sedan.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards