Alla inlägg den 13 januari 2012

Av Lisbeth - 13 januari 2012 09:20

Tillbergas Per Fosshaug straffas inte för domarattacken under derbyt mot Västerås.    Bandylegendaren räddas av yttrandefrihetslagen.

Per Fosshaug gjorde comeback när Tillberga mötte Västerås under trettondagen. Det slutade med en 1-8-förlust, och nya skandalrubriker.

Under den direktsända matchen gick legendaren till hårt angrepp mot domarna.

– De här jävla svinen i randiga tröjor som tjänar 300 000 kronor om året bör inte få vara på isen. Halvera deras löner. De är patetiska, sa han till TV4 i samband med en utvisning.

Fosshaug, som efter matchen kallade huvuddomaren Mikael Karlsson ”utvecklingsstörd”, blev föga överraskande anmäld till bandyförbundets tävlingskommitté.

Tillberga fick dock tillfälle att bemöta anmälan och hänvisade då till yttrandefrihetslagen,

– På grund av gällande lagstiftning har Riksidrottsnämnden fastslagit att idrottens regelsystem inte får avvika från samhällets lagstiftning i övrigt, säger tävlingskommitténs ordförande Mats Westling till Svenska bandyförbundets hemsida.

– Med hänvisning till de ansvarsregler som gäller för yttrandefrihetsbrott kan en idrottsmans yttrande i tv-program inte bli föremål för bestraffning enligt RF:s stadgar. Tävlingskommittén är därför förhindrad att utdöma bestraffning på grund av den gjorda anmälan.

Per Fosshaug är lika lättad som överraskad.

– Det är klart att jag hade räknat med att bli avstängd, men föreningen gjorde en grundlig undersökning av reglerna och hänvisar till det. Ordvalet i tv var inte bra, men det är inte brottsligt, säger han till Sportbladet. (Källa: Aftonbladet)

Jaha - det här kan man väl hålla med om (att ordvalet inte var bra).. Själv sitter Yours Truly sedan 14 månader och begrundar en anmälan till SKK:s Disciplinnämnd för något som jag skrev på bloggen...i mars 2009. Till skillnad från Fosshaug så är ingen namngiven mer än Dr. Mengele (läkaren som sorterade koncentrationslägerfångar) och han är ju död och kan inte ta illa vid sig. Men andra har dock gjort det - även för mig helt obekanta personer.  Och då går det som det går... På bandyisen kan man alltiså kalla någon "utvecklingsstörd" - på en privat blogg som mest (då) handlade om hundar och avel så är det många synålar som känner sig som cykloper... "Yttrandefrihet..? Det kanske är en faktor som även SKK ska ta hänsyn till när man ställer upp div regler", skriver en intresserad läsare som uppmärksammat mig på bandyförbundets beslut.

Varför motsvarande i hundvärlden ska behöva ta mer än ett år på sig utan att komma till skott är obegripligt.. Den som anmäls till disciplinnämnden riskar ju uteslutning, avstängning, tävlingsförbud, stopp för registrering, m.m Hela den utdragna processen är straff nog i sig...

Jag visste det! Jag skulle få skit för Dr. Mengele, men jag kunde inte låta bli... Jämförelsen och frestelsen var för stor! Nu står jag för texten och har tittat på den igen; den håller... som ett resonemang, jämförande sheltiens utveckling i Sverige contra collien, det germanska synsättet angående avel och motsvarande i den engelskspråkiga världen. etc. 

Kopierar här det famösa inlägget, så kan var och en avgöra om jag sätter likhetstecken mellan Mengele och MH - hur nu det skulle gå till? Vilket jag bl.a anklagats för att göra.
Ulvusbloggen 1 mars 2009) "Detta till skillnad mot collie, som har en liknande ursprungsbakgrund. Efter 1900-talet första hälft skulle en brittisk fårvallare - den skotska collien - inlemmas i en specialklubb vilken rasmässigt helt dominerades av tyska skydds- och vakthundar. Det germanska synsättet på exteriörbedömning och avel är helt väsenskilt från motsvarande i den engelskspråkiga världen. Alltså mer tandräkning och mätning och kryss i protokoll samt s.k avelsvakter, vilka bestämmer hur du ska bedriva din avel och vilka valpar som ska få leva... Ursäkta, men är det någon mer som tänker på Dr. Mengele? Förlåt, jag är en gräslig människa...

 Grovt förenklat uttryckt: enligt brittisk tradition är det fint "to be a stock-man", man ser på helheten, den enskilde har stor frihet och som uppfödare lika stort ansvar."

 I Sverige, där vi i själ och hjärta egentligen är ett slags nordtyskar, har vi alltid vacklat mellan det "germanska" och det "brittiska". När det kommer till kritan sitter vi ängsligt och sätter kryss i rutor och känner oss ansvarsfulla..."



Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards