Alla inlägg den 27 januari 2008

Av Lisbeth - 27 januari 2008 11:59

Uppiggad av gårdagens bedrifter och inspirerad av Ingrids tomteri http://igurt.bloggagratis.se/ har Yours Truly tagit Årets Djupa Andetag och satt igång! Med Årets Röj! Alltså återställa det lilla mellanrummet till dessa forna glans. De senaste åren har det legat i träda nämligen. I samband med översvämmning, div läckor och annat fick marsvinen i Ingrids rum evakueras därstädes. Och här blev de kvar. .. Marsvin är väldigt rara djur, men hiskeligt skräpframkallande, hö och spån dammar. Så lilla mellanrummet, som VAR ett väldigt sött rum med bokhyllor, släktporträtt, matsalsmöbel tom och diverse pynt, förföll gradivis till icke-visligt skick. Så klart har jag städat mellan varven, men mest ett patetiskt suddande och lite dammsugande i vrårna. Men Nu så ska det till! Får börjar rationalisera och - allt efterhand som det visar sig - prioritera. Man gör div fynd, grejor som ingen visst fanns kvar. Oj då, gammal dockservis i postelin - något för Antikrundan? Och titta här, en helt komplett kinesisk teservis! Kolla en årgång Rocky - vad kul! etc... Urpsrungsplanen var att ta bokhyllorna först... Sen blev den EN bokhylla. Nu är jag nere på ett bokhylleplan i taget, sen får vi se... Första bokhyllan är nu "klar" (det finns c:a 10 till...), fy Fabian så nöjd jag är efter allt slit, mest över att man börjar hitta bland samlingarna igen. Puh!

Av Lisbeth - 27 januari 2008 09:51

Ojojo... så är det Dagen Efter... Tack för allt grattande från när och fjärran, det värmed!
För visst är det roligt att komma med en ny liten förhoppningsfull och att det går den s.k vägen - hela vägen... Förutsättningarna var nämligen inte de bästa. Jag visste att lilla Gerda är fin och välskapt och att hon är trygg och läraktig i sin natur. Men skulle hon visa sina kvaliteer? Yours Truly hade inte en aning om hur hon skulle bete sig... lilla G har aldrig varit i närheten av något liknande - stor inomhushall, halt golv, hundratals hundar av de mest skiftande slag, massor med folk, hemskt ljud!
Gerda anlände nämlig vid till oss sämsta tänkbara tid på året, alltså med tanke på den nödvändiga socialträningen; mörk årstid och slabbigt väder, ingen verksamhet på hundklubben, inga kurser, absolut noll chans att öva ihop med andra, minimalt med besökare hos oss. Ett speciellt tack till Ingrid och Uno som tog sig tid med lite snabbträning i Staden. Vi hittade en lämplig plats bakom sjukhuset, där fanns tom ett litet bord! Uno visade hur man uppför sig, Ingrid agerade dokt... förlåt domare. Das war alles!
Tack också till Marina och Felix som, förutom transport och trevligt sällskap, gjorde "allt" på utställningen som jag inte hade sinnesnärvaro till; köpte katalog, höll koll på tider, dukade upp fika och smörgås, m.m Felix köpte en fin lekis till Gerda. Gunvald och Gerda har lekt med den hela morgonen. Vad roligt vi hade! I needed that...

*Från latinets post: i efterhand, efteråt och festum: händelse, festdag, högtid, festival.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards