Alla inlägg den 18 januari 2008

Av Lisbeth - 18 januari 2008 22:47

Det 14:e jan förra året kom Stormen och årets första strömavbrott. Nu sitter vi på samma sätt och väntar. Ficklampor, värmeljus i högsta hugg. Vattendunkar upptappade, uthusdörrarna är reglade. Var försiktiga alla vänner!---För övrigt har det kommit ett par trevliga nyheter från när och fjärran. Tackar för det! Så stormvarning eller ej, det mesta är jippi och tjohej igen. Tänk så lite det behövs för att giporna ska åka upp... Kände lust att citera min favoritskribent, som så mästerligt fick till det: "tycker sig se en ljusning/---/, en upprensning i sinnet, en mörka skyars bortflyende, då sanningens ljus smeker in med orgels brus och änglars kör..." Ha ha ha... Är det inte lysande? Precis så känns det, Britta! Här svävar inte längre några frågetecken över knopfen...

Av Lisbeth - 18 januari 2008 09:25

Herre Jesus statt mig bi... Bittert ångrar jag den dag jag började med detta... För exakt tio år sedan gick man och gladde sig; min första efterlängtade västgötaspets var född! En trevlig, frisk och sund ras, en mysig och välordnad liten klubb med rejäla och foträta människor. Det var då det... Och nu! Folk pratar och skriver så mycket skit, det talas om häxjakt på en "ack så oskyldig stackare" - det är hydran själv som i sina många skepnader organiserat detta nya "drev". Egentligen ganska genialiskt - under olika psedonymer sätta igång en debatt med sig själv... Så bra, då får man ju de svar och det bifall man så hett eftersträvar. Och alltid anonymt, då kan man spy ut vilket etter som helst. Vilka ynkliga kräk det finns, som aldrig kan stå för sitt ord utan fegt gömmer sig bakom olika signaturer. Nu är det ju fövisso lätt att känna igen upphovspersonen; ordmassorna, det pompösa anslagt, överdrifterna, hoten... Endast en narcissistisk* person kan bete sig på detta vis.



Men varför o varför dra igång skiten och egga upp folk ur båda lägren? Kan inte hydran vara som vanligt folk, bida tiden sen debaclet i vgs-klubben, ha några sabbatsår, odla eterneller eller börja med stavgång? Och sen, när minnet av den Stora Oredan börjar mattas av, liten stillsamt glida in igen. Om man nu nödvändigt måste hålla på med den här hobbyn... Det är finare folk som fått krypa till korset på ovanförmälda sätt.





Men si, det passar inte hydran! Allt ljus på mig, eller hur?





Hur började det hela då - denna gång? Jo, i en resultatrapportering står det att "snygge" xx blivit champion, vilket xx skulle blivit för länge sedan "om han kunnat tygla sitt humör". Inget mer med det, faktiskt väldigt hovsamt och dessutom sant. Narcissicisten reagrar blixtsnabbt! Denna oskyldiga kommentar tas som bevis på "förtal", "förföljelse" kriminellt beteende, etc.





Efter några turer har en utpekad utställare - ja, inga namn, men hur många ägare finns att välja på till BIR-hunden? - händelsevis den som hydran fick spö av i ringen, genom användande av trollspegeln där allt svart bli vitt, via någon slas cirkeldefinition (guilt by association?) blivit påkletad vad anstiftaren till det hela (hydran) är föremål för - myndighetsingripande pga djurplågeri och vanvård av hästar. Hänger ni med? Det här är sannerligen inte lätt. Inte får man namnge folk som (ännu) ej är dömda och Ceacars hustru får ju inte misstänkas, eller hur?





Ett 20-tal myndighetsrapporter, polisingripanden, vitesföräggande, mm. skulle alltså vara rena påhitt. Djurambulansen skulle avliva hästar på plats av ren illvilja. Var och en kan ta del av handlingarna, finns på aktuell kommun. Man kan vanvårda djur på många sätt, t.ex inte sköta fötterna på dem eller tillse skador. Av en veterinärrapport framgår följande: En av de mycket magra hästarna har sår på halsen. Två stora kratrar, den ena c:a 10 cm i diameter och 6-7 cm djup, den andra lite mindre. Såren är infekterade och omgivna av död vävnad. I såren kryper fluglarver. Såren är av en sådan omfattning och i sådant skick att prognosen för läkning är avvaktande, skriver veterinären. ”En absolut förutsättning för läkning är adekvat sårvård. Denna sårvård är svår att ge i hemmiljö eftersom det krävs upprepad upprensning av såret, vilket i sin tur kräver att hästen får lugnande medel. Hästen bör därför föras till djurklinik alternativt avlivas då såret inte kommer att läka under nuvarande förhållanden.”





Djurägaren anser att hästen mår bra och är inte intresserad av att köra till djurklinik. ”Antingen blir hästen frisk eller så dör den”, säger ägaren. Veterinären erbjuder sig då att avliva hästen, men inte heller det är ägaren intresserad av.





Sånt här håller alltså folk på att försvara. Man mår illa!




Så nu är de nio döda häststackarna uppgrävda igen och används som slagträn i en fiktiv "debatt" för att Någon känner sig trampad på tån för en utställningskommentar.



* Narcissistisk personlighetsstörning:

Ett genomgående mönster av grandiositet (i fantasin eller i beteendet), behov av att bli beundrad och brist på empati. Störningen visar sig i ett flertal olika situationer och sammanhang från tidig vuxenålder och tar sig minst fem av följande uttryck:



* har en grandios känsla av att vara en betydande person (t ex överdriver talanger och framgångar, förväntar sig att bli behandlad som höjd över mängden utan att genom sina gärningar gjort sig förtjänt av det)

* är upptagen av fantasier om obegränsad framgång, makt, glansfullhet, skönhet eller fulländad kärlek

* tror sig vara en speciell och unik person som bör söka sig till, eller bara kan bli förstådd av, andra personer (eller institutioner) som är speciella eller har hög status

* kräver ett övermått av beundran

* har en känsla av särskilt berättigande, dvs har orimliga förväntningar på särbehandling eller på att andra automatiskt ska svara upp till hans eller hennes förväntningar

* utnyttjar andra, dvs drar fördel av andra för att uppnå sina egna mål

* saknar empati: är obenägen att uppmärksamma eller identifiera sig med andras känslor och behov

* är ofta avundsjuk på andra eller tror sig vara föremål för andras avund

* är arrogant och högdragen i sitt beteende eller sina attityder,






Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards