Alla inlägg den 13 januari 2008

Av Lisbeth - 13 januari 2008 11:30

"Var i byn här finns väl en



med rätta studsen och så den



rätta tagelstoppningen?



Jo i våran säng!"







Med lätt travestering av Povel Ramel, som i sin tur travesterat "Vårat Gäng", vilket är snott - i vart fall inledningsriffen - från en hundraårig bit från Bourbon St, New Orleans (värdelöst vetande). Alltså, detta viktiga om soffor; Jack & Minna provligger nya soffan i köket. Ja, nya och nya, det är en krätongsoffa av rotting (med grå hästfilt på - praktiskt!) som återupptäckts i ett uthus. Tillörde ett möblemang, införskaffat tidigt 80-tal, tjänade länge som finmöbel i besöksrummet på andra våningen tillsammans med två tillhörande fåtöljer och ett bord med råglasskiva. Sen åkte rottingrasket ut, förmodligen av utrymmesskäl, när en massa arvegods flyttade in. Yours Truly måtte ha varit helt sinnessjuk, för krätongmöblerna köptes faktiskt alldeles nya! Sen dess har man blivit klokare och lever efter devisen återanvändning... Skulle aldrig drömma om att köpa något så onödigt som möbler och husgeråd. Pengarna läggs såklart på djur, tävlingar, bilar och annat livsuppehållande. Ute i ladan finns vid pass ett klomplett 3 rum och kök, så när något tjänat ut är det bara att gå ut och speja längs väggarna.




Nytt kommer ständigt till, folk med en annan filosofi (helt enkelt lite kräsnare?) slänger gladeligen helt oförstörda prylar. Och det hände nu. Vi fick en stilig skinnsoffa med två tillhörande fåtöljer (tack Astrid & familj!). Efter en viss vånda bars vardagsrummets livströtta grårosa svängda sammetssoffa, som vi alla fick plats i, ut i ladan. Ack vad allt har inte hänt i denna soffa! De senaste årens valpkullar är födda där och inte så få är också därstädes gjorda. Jocke var snäll och medföljde som flyttkarl och chaufför av den hyrda bil som behövdes. Jag kavlade upp ärmarna för att suga i, men karlarna jonglerade in möblerna i ett nafs. Tack så mycket! Så fint! Yours Truly har krypit till korset och beställt nya överdrag till finheterna på det att de skola hava en sportslig chans att överleva.




Igår flyttade Ingrids sista djur hem till nya lägenheten i Norrtälje. Med burar, träställning, spån- och hösäckar, miljoner pryttlar med hus, pälsvårdsartiklar, alla priser etc. plus den stora transporten blev bilen knökfull. Hej då Glimmer, Kaspersson, Obelix, Odysseus, Harlekin, Ludde, Uffe och Gasolin! Råttan Glenn överlevde inte nyåret, tyvärr, utan somnade lugnt in, sörjd och saknad, i en högst aktningsvärd råttålder. Wroom misskötte sig på nya stället, fick storhetsvansinne och fick åka tillbaks hem till oss. Han är ju egentligen min gris, och fick här nya kompisar som han inte vågar mopsa sig mot.




Den här helgen har far & jag slitit som kulis med olika former av house-improvements. Detta år ska Huset återuppstå i sin forna glans (nåja), det har jag gett mig katten på!
PS Obs solstrimman som letat sig fram i bildens överkant! Den dvs solen har vi inte sett på länge... Vårtecken?

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards