Alla inlägg under november 2010

Av Lisbeth - 24 november 2010 15:23

  Bilden med Viola bland snödrivorna får duga en gång till, för den visar på pricken hur det ser ut här i Vårdal! Yours Truly har ägnat någon timme och oanande ansenliga kroppskrafter åt snömassorna...

Har inget däremot, tvärtom - ett friskt och härligt arbete! Och så känns det lite bättre till mods som man alltid gör efter hederligt arbete... Å andra sidan has inget val, kära far kommer näppeligen in på gården eljes och det är han som lär få skotta resten, ha ha...

Av Lisbeth - 24 november 2010 09:29


Kung Bore och Fenriksulven har gemensamt lagt gården i svepning...

  Det började redan igår, vinden friskade i, snön föll... Yours Truly skyndade på med arbetet, ho vet när man nästa gång skulle kunna skicka manus! TV:s meterologer och nyhetsförmedlare voro som budbärare ur Jobs bok, dräktiga med rapporter om olyckor, kullblåsta träd, bilar i diken, strömavbrott och landet i mörker...

Hann precis skriva den sista bildtexten innan det blev svart för gott. Så kallat planerat strömavbrott! Väldigt bra tajmat må man säga...

För övrigt har vi klarat oss och elen har hållit, as a precaution fyllde vi upp med vatten i hinkar och värmeljus och ficklampor till hands. Sen gick vi och lade oss... Men någon sömn blev det inte tal om... Stormen kom rusande; som en stor jätte som satte skuldran till alla byggnader och pressade på. Det gamla huset jämrade och kved, ute dånade vinden - orkan! Jag låg med täcket upp till nästippen och grunnade huruvida den åldrade linden som står närmast skulle ge upp och lägga sig över taket...

  1. I morse gick det så klart inte att elda, hutter, hutter... det skulle bli sotning. Kl. 8.30 klev sotar´n in med stort skrammel. Hundarna i extas! Det var det mest spännande som hänt den här veckan. Tur att man har vovvar med prima karaktär... Alla hundar uppförde sig oklanderligt, även Rasmus som aldrig sett en sotare!
  2. Sen var det bara att tutta på... Det finns nästan ingen yrkesgrupp människor som jag beundrar så mycket som dessa seniga, vänliga, sotiga och yrkesskickliga män (har aldrig sett en kvinnlig sotare?) - vilka kliver in i människors hus och utför sitt livsfarliga arbete, balanserande på isiga tak - vilket i slutändan resulterar i värme, trevnad och brandsäkerhet. Dagens sotare var dessutom en gammal bekant med positiv syn på hundar - ett extra plus!
  3. Det kan behövas att träffa en vänlig själ och på så vis få hjälp att hålla mörka tankar borta, ety dessa kommer förvisso krypande... (Det här kanske låter övermåttan patetiskt - nerbrutna murveln Högman träffar en snäll sotare och blir vips uppåt igen! Men det vara sådant i Lifvet som gör den lilla skillnaden).
  4. Ett annat sätt är att leka med kattungen Mandrake, 8 veckor igår.   Mandy fick en ny leksaksvippa vid senaste besöket hos Marina. Mycket populärt!
   Yffranes New Moon Rising, creme tabby exotic. Kanonfin!
---
PS Just nu ligger ulvusbloggen på 4:e plats av 96.000 bloggar! Hur kan detta vara möjligt?

Av Lisbeth - 23 november 2010 22:28

  To cause a diversion from all doggy affairs and mysterious feuds we continue the study of Macbeth or The Scottish Play:
The theme of the play, according to G.R Elliot is that a "wicked intention must in the end produce wicked action unless it is not merely revoked by the protagonist's better feelings, but entirely eradicated by his inmost will, aided by Divine grace." This is seen most clearly in Act V, Scene 1, where the Doctor says, "More needs she the divine than the physician." It also seen throughout the play in Macbeth's murderous plots.


Also rampant through the play is the idea of "Fair is foul, foul is fair." Basically, this means that appearances can be deceiving. What appears to be good can be bad, and this is seen in such things as the deceptive facade of Lady Macbeth and in the predictions of the witches.


The play as a variety of underlying motifs, such as the supernatural, the temptation of evil.
...whereof, as saith Ecclesiastes, "It is your portion under the sun"

Av Lisbeth - 23 november 2010 10:33

  Nej, det handlar inte - som en kollega antytt - om en journalist fälls och utesluts ur SKK, så borde detta vara ett fall för Janne Josefsson och Uppdrag Granskning. (Yours Truly har inte löst ut brevet från SKK med den troliga DN-anmälan från ovänsbloggen som hotat anmäla och inte bestämt hur fortsättningen ska bli).

Det handlar om något helt annat. Ovänsbloggen vill nämligen vara Janne själv.

Enligt aktuell programförklaring:

Programförklaring

 Det kanske är i senaste laget men det finns anledning att klargöra syftet med denna blogg. Hade vi verkat inom radio eller TV kanske vi kunde ha fått epitetet "Public service" - i allmänhetens tjänst. Vi är hundägare och ser på collien, och collieuppfödningen, med de ögon sådana har. Ibland sammanfaller våra åsikter med andras, även uppfödares, men vår lojalitet finns i första hand hos hundarna och valpköparna - hur skulle vi annars kritiskt kunna granska uppfödarna och deras resultat? Vi kommer aldrig att bli ett redskap, en reklampelare eller något liknande för någon uppfödare. Vi läser artiklar och statistik, vi jämför, vi funderar och drar en och annan slutsats. Det var precis så vi tänkte när vi startade bloggen - och precis så tänker vi fortsätta. 

  

 Den pessimistiskt lagde kan förvisso tänka: Megalomana knasbollar med hybris... Det är en svada; en massa förslag, papper, prat. Men här antyds en god vilja och ett sympatiskt syfte.

Förhoppningsvis utesluter inte "granskandet" de egna leden? Ja, egna och egna... En av de mest meriterade uppfödarna inom bruks - och tillika varm tillskyndare av ovänsbloggen om man ska döma efter kommentarer å sagda blogg - har haft oturen att få riktiga skitresultat efter sin senaste satsning (import). Sådant svider såklart. I  första egna kullen är alla sju  (7 )röntgade: 1A, 1B,  3  C, 1 D,  1 E (i Norge)  = 5 med HD av sju. I procent blir det 70%. I den andra kullen, samma kombination,  två i Sverige röntgade med  1 A, 1 C.

 Uppfödaren annonserar på sin HS att denna tik, som haft 3 kullar och blir 8 år i jan, ska paras igen. I hennes första kull finns det någon med HD (inget att orda om, sånt händer), i andra kullen nu fem med HD och senaste kullen, dryga året nu redan 1 med HD av två röntgade. Idé att låta tiken bli pensionerad?

Fast det är klart - MH-resutaten för hundarna har kryssen i de rätta rutorna... Kanske viktigare än att bakkärran hänger med? För den rene är ju allt rent!

Än mer betänksam blir man inför nästa förslag till "service" på en till ovännerna närstående blogg, collieinfo (det blir lite rörig det här men det är samma huvudperson och pådrivare).

Två genetiker på SLU:s har åtagit sig att besvara frågor om praktisk genetik. Inom kort öppnar frågelådan "Genetiker svarar".

 

Hur kan SLU:s genetiket ställa upp på sådant på en alldeles privat blogg? Har detta gäng tagit över SCK:s roll som rasutvecklare? Och vad säger SKK?

 





Av Lisbeth - 22 november 2010 21:03

I början av 60-talet tillbringade Yours Truly en del av det vetgirigaste tonåren i hörnet Västmannagatan - Frejgatan. Där låg en bilfirma - eller snarare; från denna skärningspunkt opererade en bilhandlare som hette Harry, gemenligen Ärlige Harry. Han hade ett ansiktsuttryck helt befriat från känslor och var beredd att var, när och hur som helst sälja eller köpa en bil... Företaget - som man kanske får benämna verksamheten - hette Busklunds Bilfirma.  I små radannonser kunde man se frestande anbud: Busklunds Bilfirma - Ärlige Harry testar och värderar er bil.

 Ärlige Harrys affärer - kontoret på fickan givetvis - gick nog rätt bra. Där lärde man sig mycket i Livets Hårda Skola...

---

Förliden natt fick Yours Truly en uppenbarelse! Jag såg Ärlige Harrys kalla fiskögon framför mig. Han talade till mig och sade:

- Följ mig...Du har varit min lärjunge länge nog... Nu är du fullärd och kan ta vid! 

- Ta vid... vad? försökte jag säga, men Harry upplöstes som i dimma och försvann.

Grubblade mig krokig på uppmaningen från "Andra Sidan" - ja, Ärlige Harry levde nog inte ett så hälsosamt liv, så han hör nog till de kära hädansovnas skara...

Så vad skulle en annan göra? Lite sent påtänkt att börja kränga bilar vid 65 års ålder?!

Så kom jag på det! Man skulle naturligtvis starta eget! Gräva där man står så att säga... Knycka vissa tillämpliga slogans och visdomsord från den busklundska fataburen... ändra litet här och där och så - vips! var konceptet klart!.

Alltså; i mer än 30 år har man försörjt sig som SKK-kremlolog, lyssnat på och skrivit om kennelpolitik och allt vad därtill hör. Det här verkar kanske som födkrok lite svajjigt, men duger gott, för konkurrensen har varit minimal. Ingen annan har komit på eller kanske stått ut med att göra samma jobb... Dessutom innehas lång erfarenhet som valberedning, ordförande, m.m I´ve seen and done it all...

Och så många klubbar på dekis som man träffat på, så mycket stridigheter (i onödan), så mycket okunnighet, så många dyrköpta erfarenheter...

Här skulle bekymrade ordföranden som kört fast i demokratispåret - för en lagom dusör -  F-skatt innehas! - kunna få en sakkunnig genomlysning: Bra va!

Nu vet jag att större klubbar städslar dyra konsulter för samma sak. Men det är bara det att de ser på ideella föreningar med företagsögon, man pratar helt enkelt inte om samma saker. Och då blir ont värre, medlemmarna blir "kunder", det blir en massa målstyrning, varumärkesprofilering och slikt. Och så går det ju som det går...

Nej, vänder er med förtroende till:

 Högmans Klubbservice! Ärliga Bettan testar och värderar er klubb...

Var inte detta en glimrande idé!

Av Lisbeth - 22 november 2010 17:42

  Det stod i dagens Norrtelje Tidning att ersättare i kommunala utbildningsnämnden är Ingrid Sigfridsson (v). Kors!

Av Lisbeth - 22 november 2010 12:58

 Innerliga och varma grattis till en av tidningen Brukshundens f.d medarbetare under 20 år - vår annonssäljare Monica! 

Annons-Monica vann i helgen 9,3 miljoner på Lotto. Hon var en av elva damer från Vikmanshyttan som drog in 103 miljoner tillsammans. Femte största vinsten i Sverige genom tiderna. Otroligt!

Detta är speciellt kul och välförtjänt då Monica blev så styvmoderligt behandlad av förra uppdragsgivaren SBK när tidningen bytte entreprenör och detta helt oförskyllt - till skillnad kanske mot oss förhärdade murvlar...

Your Truly kan inte påstå sig känna Monica, men du var en viktig person för tidningen och därmed för vår allas väl och ve. Med ditt arbete drog tidningen in miljoner till förbundets skraltiga ekonomi. Önskar dig av hela mitt hjärta en riktigt skön och ekonomiskt bekymmersfri pensionärstillvaro, efter - föreställer jag mig - ett kärvt år.

Vad säger man?

Än lever Gud!

Av Lisbeth - 22 november 2010 11:08

... och klokaste! har jag - i alla fall... Kram kram

* De vet att det inte lönar sig med tjat - biter inte på morsan - och hjälper inte med hurtiga uppmaningar typ "Ryck upp dig!"

* De vet att mor sitter i sin grotta med vindbryggan uppfälld, sandsäckar staplade i fenstren och har klippt av omvärlden.

* De vet också varför - mor morrar/koncentrerar sig...

  

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards