Alla inlägg under april 2007

Av Lisbeth - 14 april 2007 09:05

Yours Truly is a Fraud - an Offspring between a Frog and a Toad he he...Med det menas så klart att en annan är som en Tigerkaka, en sån där smaklig kaka som gamla tiders mammor gjorde, hälften sockerkakssmet och hälften chokladsmet. Den blev randig och mycket god.

Som barn till en stor stilig buse från Hagalund och en duktig ordentlig småländska, om inte direkt från Bibelbältet, så i varje fall näst intill. Vad ska det då bli av denna intressanta union? Ja, eftervärlden ser resultatet - en Tigerkaka...

Man lever Ett Omväxlande Liv... Inte en död minut, fritidsproblem? Va e dä?
Ena dagen är får man nya små söta valpar att gulla med. Hurra! Nästa dag har det hänt något med Huset, vattenläcka t.ex Då vet man att lever, får bära vatten i hinkar i en månad. Sen kan man ex vis få rojalties från Det Stora Förlaget.. Då är det fest i Kapernaum!

Det här med den fria företagsamheten
e’re allra knepigaste på’ren här planeten
Hej å tjo, falleralla pengarna e kalla...

Nästa dag är det Mörker igen för då har Någon varit DUM... Usch så trött och less man blir på folk! Detta går genast över när man får Beröm från En Storhet som plötsligt uppmärksammat ens existens. Sen kan det vara stillsamt ett tag, tills nya katastrofer står för dörren, bokstavligt talat. Snömassor har gjort något med taket, vätan kommer denna gång uppifrån - huset läcker som ett såll! Evakuering av trenne rum, garderober, linneskåp, rubbet - allt förstört! Nya friska tag, etc. Så där håller det på. Säga vad man vill om Livet På Landet, man håller sig pigg och rask!

Igår var en sån där chokladdag, dvs Mörker. Det företag som en annan har knegat för i trettio år var tvungen att säga upp kontraktet. Den lilla Spalten skulle konverteras i enlighet med Tidens Krav. Till vadå - Sex och Samlevnad? Där är mandrom överkvalificerad hi hi... Det slutade med att jag fick trösta den stackars uppsägaren. Vad ska man då få saltet till gröten ifrån? Skriva böcker? Ja, det är ett stillsamt klosterarbete, men ersättningen, i dagligt tal pröjset för ens mödor, det dyker tyvärr upp långt i framtiden. Å andra sidan kan man sen leva gott på Författarfondspenning och royalty. But in the meantime?
Började famla efter pensionsbeskedet. Upptäckte att där fanns ylons att hämta. Konsulterade den stränga revisorn. Inga invändningar. Även husfadern kunde stå ut med att leva med pensionist. Ett par nervlugnade samtal med förstående handläggare, en namnteckning på den streckade linjen - voila! Så var det klart!

Yours Truly kan numera lägga ytterligare en titel till sitt CV; journalist, översättare, författare, apotekstekniker, läkemedelstekniker (galenisk farmaci), ringsekreterare, pet class-domare (marsvin) - pensionär!
Splendid! Varför har jag inte tänkt på det här förr?

Nu ska jag gå ut i vårsolen och öva mig på att hytta med käppen åt folk som ser dumma ut...

---

16.00 Den nykläckta pensionären är just hemkommen från ansträngande reportageresa på temat Hund & Häst. Pigga västgötaspetsar vallade ponnyhästar så torvorna rök! Fantastiskt väder! Detta är livet på en pinne, Maestron själv fotade, underbara bilder i den späda grönskan. Även Gunvald blev konterfejad och poserade som en gud. Kanonsnygg! Resultatet kommer på sidan vad det lider. Härliga tider, strålander tider!

Av Lisbeth - 13 april 2007 22:12

...for trying to change the system from within... Tja, vad är det för mening med allt vi håller på med? Faktiskt, det enda som betyder något är familjen, djuren & vännerna - ungefär i den ordningen. Allt annat är fåfänglighet, lögner och de dödas ben.Och jag blev led vid livet, ty illa behagade mig vad som händer under solen, eftersom allt är fåfänglighet och ett jagande efter vind.De senaste månadernas tröstlösa ältande har alldeles sugit musten ur en. En slags prolongerad influensa, fastän inomsjäls, så att säga (inte illa!)Usch! Jag måste snart åstadkomma något verkligt genialiskt igen, eller åtminstone något lysande, om jag inte alldeles ska förlora självrespekten.Dessutom är det fredagen den 13:e med allt var det innebär av järtecken i skyn.Bonjour Tristesse!Fladdermössen, som flyttade härifrån när det var översvämning i övervåningen och förmodligen omysigt att bo på vinden, har nu kommit tillbaka. De schwischar glada förbi utanför snedtakets fönster. Alltid något!

Av Lisbeth - 12 april 2007 11:44

Jaha, så var det vardag igen och det förtjusande sällskapet har dragit till grottekvarnen. Visst det är roligt att husfadern är hemma och det är inte klokt så mycket som hinns med, men rätt skönt när helgen är över och mandrom har huset för sig själv...

Ute är det soligt, blåsigt och kallt. Nu kan det gott komma en hel del regn och så värme, så gräset har en sportslig chans att sega sig upp. Höet minskar i ladorna i oroväckande takt och dessutom är det med förlov sagt tämligen dammigt.

Å andra sidan lever vi i den bästa av världar. Vi har så underbara, duktiga och allmänt själsfina döttrar: lillis Ingrid, som gör internetanmälan när min Mac inte funkar med SKK. Mellis Astrid som ordnar Höök-avsnitt på CD-skiva när vår TV sagt upp bekantskapen. Storasyster Marina är success pyramidable i allt hon företar sig! Fina hästar har vi också! Och hundar! Gunvald (västgötaspets) växer och har fått hur mycket tänder som helst. Yours Truly är mycket glad i sin lilla valp, nästa tisdag ska vi börja plugget, dvs valpkurs på Roslagens brukshundklubb!

På hundklubbfronten är det som det är. Rent kortfattat kan man säga att här finnes intressanta patologiska detaljer, lagom för en halv bok. Västgöteklubben har genomlevt sina sju svåra år av rigor mortis, där har mandrom faktiskt gott hopp.
Visserligen går de flesta ledningsfunktioner på kryckor (TALAR folk aldrig med varandra? Hur kan det bli så mycket fel och missuppfattningar???) Är det något slags SAMHALLS-projekt eller vad? Tidningen är urkass (handlar egentligen inte om västgötaspets utan är full av stapelvaror, SKK:s pressmeddelanden, ulledull som lilla Trixis promenad, fel datum på utställningar, etc), hemsidan är hygglig, men lider av svårartad avdomning och i gästboken får man bara skriva Trevliga saker, alltså törs ingen skriva något. Glad Påsk var tydligen riskfritt!

Yours Truly dristade sig till att skoja om en felskrivning på index och blev tagen i örat. Fyyy... Intressant är att det idag på hemsidan står en summa för gåvomedlemskap medan den lapp som klubben skickade ut i december har en helt annan och högre summa för samma sak. Då Yours Truly är halv smålänning så betaltes naturligtvis det lägre beloppet, så nu får jag väl skäll för det också.
Har väl aldrig känt mig riktigt hemmastadd i den här föreningen. Men på det hela taget så kan man numera tänka på SKV utan att en bunt säkerhetsnålar går upp i magen. Där finns en hel del duktiga och trevliga människor och hundarna är intressanta och härliga. Vaffo e de då på dette viset? Liksom en kommunalgrå filt över det hela. Frågte ett faktotum i rasen och fick följande svar som röjer en viss självinsikt:
- Det är för att vi är så självgoda!
Ligger nog mycket i det. Till men för västgötaspetsen är den svårutrotade böjelsen att Märkvärdigfiera hunden, rasen, klubben, uppdraget. Det är Utrotningshot, Vikingar, Den Cyklanden Greven, Den Unika Stubbsvansen, m.m
Det blir bara för mycket!
Mandrom ska i alla fall försöka ta sig till begivenheten på Lövudden, specialen 17 maj, så får vi se vad som händer...

Tibbeklubben däremot är i sin begynnande nekros. Ett flertal av klubbens fundamentala funktioner har gått i putten; ordförande, tidningens redaktör och webmastern. Hemsidan har släckts ner, etc. Vad ska allt detta vara bra för? Det är synd om alla de arbetsmyror som fått skit på långa spön men mest synd om medlemmarna. Det tar många år att arbeta upp en så välskött klubb som den här var, men förstöra en förening det kan illasinnande människor göra på någon månad. SSTS har en lång ökenvandring framför sig.

Har fått höra man inte tycker om Min Ton. Meningen var väl att mandrom skulle bli lite skraj? En individ bortom all räddning, som antyder sådana saker, betraktas dock som ungefär lika farlig som en gråsugga.

---
20.00 Just återkommit från ögonlysning tillsammans med fru Reis. Med oss hade vi tre små tibbar; Mimmi, hennes son Adrian Mole och Agnetas Julia. Alla befanns fria från PRA, katarakt och RD. Skönt! Lilla Mimmi fick också en extra guldstjärna för särskilt gott uppförande!
---
Veckans replik vill jag inte undanhålla läsekretsen:
Kontakt togs med Nisse, den hedersman av vilken vi köpt ved och honung de senaste decennierna. Honung beställdes, men när det gäller ved är årets behov inte så stort. Vi har fällt en del egna träd och annat. Men kanske Nisse hade gjort sig besvär och avsatt en post för oss?
- Nä, sa Nisse. Det blir nog bra med det. Och så har jag ju börjat växa ifrån det där...
Det hör till saken att Nisse är 88 år. Krutgubbar finns i Roslagen!

Av Lisbeth - 9 april 2007 12:49

Tingen äro emot mig! Varför hatar alla min Mac? En förtjusande ostkupeformad iMac, turkos och urstark, uppdaterad med alla program och finesser - varje fall de som en annan har nytta av.Och så funkar inte SKK:s internetanmälan. Va!!! Anmälningstiden utgår i morgon på postgiroblankett, som inte has eller rättare, hittas, eller den 18 på nätet, som inte vill fungera med min kära Mac.En god vän, som också har Mac, kunde heller inte anmäla sin hund. Vad är det här för nys? Diskriminering av Mac-ägare eller vad?Jag är misstänksam mot alla myndigheter, organisationer och företag, som anser att Mac-ägare riskfritt kan klämmas åt, för de är så få. Det var likadant med Glocalnet - deras kassa program fixade inte internetande via Mac.---Det lilla sagoslottet nedan har blivit sålt under helgen - så nu slipper vi bli smålänningar! Snyft...

Av Lisbeth - 8 april 2007 11:02

Tar ett par minuters break i stöket. Far är och kör ved. Raske dej raske dej, visa va du kan! Heja heja min kempeman... Yours Truly röjer i Ingrids rum. Släp & slit, men ack så belönande... alla förändringar är till det bättre!Jag tycker vi ser ut som två rätt luggslinta men värdiga kråkor som upptäckt förra årets gemensamma bo och satt igång med tillbyggnaden. "Titta här! En bra kvist! Flax, flax... skrään!---Halvtidsrapport! Den mest oförfalskade lyckokänsla sprider sig. Ryggen höll sig lugn, far & mandrom har uträttat stordåd, var för sig eller gemensamt. Hur mycket ved som helst är hemkörd, 7 marsvinburar är rengjorda, frösaboxen är nedsläpad från övervåningen utan andra kalamiteter än ett par hack i trappan. Ska straxt ge mig uppgiften att skura den intressanta vägg som på så vis blottlades. Och sen ska vi se vad som lämpligen placeras på detta lediga utrymme...Rapport från Mässan! Västgötaspetsen Ulvus Emil Engelbert fick 1 ukl 1 ukkl Hp! Grattis matte Jenny och tack för rapporten! Hon skulle även ta reda på hur det gick för Ekerödamerna. Vi håller tummarna!Fortsättning följer...

Av Lisbeth - 8 april 2007 09:02

Låg vaken i gryningstimmen, Gunvald snarkande vid sidan och stor tjocka katten Viktor i fin förbrödring. Tänkte ut En Plan!Först hade jag ett ingående samtal med Ryggen.Sade: Gamle vän! Jag vet att Du inte mått så bra på sistone, men tänk! Vi har haft så mycket trevligt Du och Jag. Och vad roligt vi haft! Håll Dig nu lugn denna helg och bråka inte, så är Du snäll! Din ägare ska göra en massa som Du inte kommer att tycka om, men därefter ska vi göra trevliga saker, ligga i soffan med varma snälla hundar och katter, läsa goda böcker och ha varma filtar runt oss. Det blir väl fiiint! Och så ska vi gå en liten trevlig promenad med Gunvald och Jack, det blir väl lagom, eller hur?Blidkade Ryggen med några sträck- och tänjövningar och så satte vi igång.Först släppa ut hästarna och utspisa dem, sen tidningsläsning (mycket hastigt glanande i bladen), plus te- och rostbröd (ofarligt). Inspekterade mailen. Telia har fått snurr på trafiken, så nu hade Yours Truly en hel hoper påskhälsningar. Tack så mycket! Har inte kunnat skicka några egna av ovanförmälda skäl. Så nu är vi On Line again! Matade smådjuren, Ryggen morrade hotfullt. Tog ett djupt andetag och kånkade undan säckarna med djurmat från farstun, vilket fick Ryggen att utfara i de hemskaste okvädningsord på sitt språk. Yours Truly igorerade detta. Här gäller det att smida medans järnet är varmt... Husfadern är nämligen tillgänglig under en hel underbar helg. Säga vad man vill om karlar (förutom att de vanligtvis är väldigt trevliga att umgås med), men de är också särskilt väl skickade för allehanda House Improvements, tex flytta stora skåp och bära bort tunga saker.Frysboxen ev bortforslande öppnar oanande möjligheter...Fortsättning följer...

Av Lisbeth - 7 april 2007 12:40

Sådär ja! Första delen av påskhelgen avklarad! Vi dvs far, jag och Gunvald var hos the Nilsson i Länna. La Famillia består av Felix (barnbarn) hans föräldrar och svärmor Nilsson. Där avnjöts en lukullisk lunch, som sträckte sig långt över eftermiddagen. Tiden gick fort, som de gör i trevligt och spirituellt sällskap. Intet fallerade på det smakfullt dukade bordet. Vi medförde Agnetas goda sill (som dök upp till sist, tackar!) samt laxen. Vem kör? Husfadern anförde då att eftersom Yours Truly gillar sill, men det gör inte han, och sillen lämpligen nedsväljes med nubbe, så avgjordes saken. Det fanns minsann även Eastern Comfort dvs Southern Comfort i detta välbeställda hem. Vid nästa festivitas (när äldstdotra fyller jämt) kör Yours Truly! Då kan jag också bestämma när vi åker hem... ti-hi! Vi beundrade superkatten Emmas prisvägg, det var det värsta jag sett! Gunvald uppförde sig perfekt och fick sin del av smakligheterna. Glada och upprymda foro vi. Yours Truly började genast planera, inspirerad av besöket. Gillar Elainas kommentar till att "man hade sletet". Jaa-a, det är precis vad jag gjort! Sletet... Det finns inget som känns så bra som riktigt hederligt arbete!Så idag har jag skurat farstuväggarna, (de som inte medhanns före helgen), plockat ner alla träns och grimmor, samt Dollys sele som hänger därstädes och putsat dem. De glänser som smycken. Upplivad av effekten tog jag ett djupt andatag och tvättade alla målade ytor i vardagsrummet, putsade fönster och hängde upp de vita spetsgardinerna. Diskade alla tusen prytlar om finns på hyllor och skåp. Ah, så fint det blev! Varför gör jag inte sånt oftare? Husfadern har skiftat hjul på min bil, tack så mycket! Ska jag vara djärv och ta av rattmuffen? Det ska ju föreställa vara vår! Fortfarande omysigt väder att vara ute i, så jag fortsätter nu inomhus. Far har åkt till Svanberg till vår andra barnbarnsfamilj. Borde följt med, Erik & Daniel är så glada i Gunvald och tycket är ömsesidigt, men hade satt igång tvättmaskinen. Wie so? Jo, idag när det blåser är torkvädret perfekt. Stora tunga överkastet var torrt i ett nafs. Vid den här tiden för X antal år sedan då försökte man väl komma i Champion of Champion-stassen. Ack vad har man väl inte varit med om? Lycka till alla som tävlar på lilla Stockholm!Ska försöka göra något gott av lammsteken. Men först ska jag diska och fylla på alla vattenflaskor sam utspisa havre. Fortsättning följer...---Nu är det vattnat, matat och klart. Hästarna är utsläppta från den blåsiga vinterhagen - vart dom glada? - ja, de kom springade i galopp! - och far dök upp medförande hälsningar från Svanberga. Vi har just haft a serious talk om fortsatta rockader (obs rättstavat!) i hemmet. Den gambla frysen åker ut - Gud så mycken plats den tar - och in med de nya skåpen. Jag älskar sånt...Fortsättning följer...---Nyfrysen installerad - jättefin, ett ståskåp eller hur man säger. Rensade ur den gamla, hittade relikter från anno dazumal. När gjorde vi egna semlor sist (mandelmassa) och vilken hund spårade efter rådjursskånken?Lisbeth sitter i sitt rena vardagsrum, everything is dead clean and shiny. Livet är i stort sett bra. Fru Reis ringde från Mässan, Pigge fick res-CACIB men inte andra certet som förhoppningen var. Det fick däremot Agnetas tik Julia. Grattade samt berömde sillen. Fru Reis lät nöjd med sin dag.Telias mail har säckat ihop. Ute kom en snöby, brrrr... Tog in hästarna tidigare, de stod i kö och väntade utanför stallet. Lammsteken blev underbart god, mör och fin. Till denna gjorde jag Ärliga Bettans Lyxpotatismos med smör och grädde.Lisbeth sitter i sitt rena vardagsrum. Gunvald har fått en hel skog av tänder. Livet är rätt bra. Hej då bloggen.

Av Lisbeth - 6 april 2007 08:10

Fick veckans - nej Årets! - Chock! Hela skogen bakom Brolles hus är bort! Kvar är bara lite ris och skräp och en och annan patetisk stubbe! Den skog där förr susade 100-åriga granar, en så vacker skog med ljus björkar här och där. Jag har gått med hundarna i 40 år och trott att detta skulle vara för evigt. Nu ser det ut som ett månlandskap. Får man verkligen göra så här? Vad är nästa steg? En LIDL-lada?Yours Trulys vältränade hjärna började genast tänka ut EN PLAN:Alternativ A: Vänta och se... Stanna kvar och härda ut. Det kanske inte blir så farligt...Alternativ B: Hitta ett annat ställe att bo på.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards