Alla inlägg under juni 2007

Av Lisbeth - 26 juni 2007 11:35

I brist på småbebbar att gulla med får man liva upp sig på andra sätt. T.ex att kika på små kompisar till nedanförmälda Fancy. Dessa tronar här tillsammans med en en guldfärgad hessonit (gul granat) trekant cytonslip 2.92 ct.
Överst en kusin till Fancy, champange natur 0.39 ct.
4 x 0.1 ct TW/VVS
2 x 0.1 ct gul natur
2 x 0.1 ct kaffe natur
Ett magiskt smycke! Snart blir man väl som "en missanpassad julgran" som Cornelis så träffande fick till det.---Jaha, städa var det ja...

Av Lisbeth - 26 juni 2007 07:55

God morgon! En underbar junimorgon när livet är ljuvligt och underbara upplevelser finns runt hörnet, MITT hörn, i stort sett hela tiden. Det perfekta vädert gör också att grönskan är grön och frodig. Mina små ston har gott om bete än så länge. Inspirerad av den fina ampeln som M donerade ska jag ta och köpa fler plantor. Fick även ett par blomstercheckar av M:s svärmor. Tack så mycket!

Igår hade bloggen nästan rekord - 178 besökare. Hjärtligt välkomna allesamman! Får väl fira i all stillsamhet genom att bjuda till, till exempel på en skönhet. Visst är den fin!

Fancy, 0.598 ct. orange navett marquise modified brilliant cut

magnication 2.0 x

Här med certifikat från Zürich Expertise de pierre précieuse No. 20934

Av Lisbeth - 24 juni 2007 18:03

Vilken splendid midsommarhelg! Toppen väder, började och slutar i strålande solsken. Och inte var det för varmt heller. I mitten var det lite grått och till och med några regnskurar, men det föll mest nattetid och var bara bra, friskade upp luften.





Nu har jag äntligen fått Jacks BIR-lapp & kritik från Vännäs, Westorps Jack Mc Call:

"Vackert välskuret huvud, mörka ögon. Utmärkt hals o överlinje, lagom förbröst. m aningen kort bröstben. Välvinklad, aningen frontvid, från sidan utmärkta rörelser. Utmärkt hårlag. Välvisad." Jojo, cert & BIR för domare Bo Wallin. Tackar!



Dessutom, lagom mycket och trevligt umgänge med släkten, en myckenhet av god mat o dryck. Väl hemma har vi tagit det lugnt, motionerat vovvar, läst goda böcker, ätit lite gott. Med förståndig hushållning räckte midsommarbrännvinet till sista sillstjärten! Den förtärdes för en liten stund sen. Genom det öppna fönstrert hörs herr Erlandssons kvitter (sädesärleparet har bo under tegelpannorna). Dolly och Voice står och mumsar på det friska gräset. En skål för den svenska sommaren! Den leve - hurra!--En sista titta på bloggen före nattinatti: 99-112 besökare de senaste fyra dagarna. Var kommer alla ifrån? Hjärtligt välkomna!

Av Lisbeth - 24 juni 2007 10:36

... eller hade jag rätt?








I DN:s kulturdel har Johan Croneman en underbar betraktelse över de nationella motsättningar som finns mellan "Stockholm" och "resten" i detta fall Göteborg. "Det finns givietvis en reell motsättning mellan centralmakten i huvudstaden, och resten av riket, mellan Stockholm och Göteborg finns dessutom en gammal dagiskonflikt."








Är det inte lysande? Har närt liknande tankar, men visligen undvikit att föra dem till torgs, (för relationers bevarande, etc. bla bla...)








Men nu är katten ute ur påsen så man kan lika bra gå på i ullstrumporna. Trots att jag i 40 år bott här i Roslagen, 10 betryggande mil från Stureplan, så räknas jag i dessa sammanhang per automatik som ståååckholmare. I varje fall blir jag genast avslöjad så fort jag öppnar mun.








I alla livets sammanhang, i sport, kultur, jobb och inte minst föreningar, finns denna underliggande motsättning. Stockholmarna ska hållas efter, hållas kort, de har opera och tunnelbana, är malliga och snorkiga, till skillnad mot övriga landet där de riktiga goa människorna finns. Vilka naturligtvis inte - såsom det understundom framstår och man kan ha skäl att misstänka - är konstant förfördelade, allmänt bortkomna och evigt trampade på tårna.








Så otroligt träligt, man b lir alldeles matt...I varje rikstäckande förening dyker dessa dumskallerier upp, som ett brev på posten. How come?








Ibland kan detta vändas till något positivt; nu ska vi anåda göra ett riktigt bra SM, etc.








Men för det mesta leder regionala låsningar bara till fördumning och hindrar sunda medmänskliga relationer.








Särskilt svårt är lillebrorskomplexet utbrett i Göteborg med omäng. I förekommande fall går göteborgare att utbytas mot skåningar.








De enda som verkar immuna mot dumskalleriet är norrlänningar. Har detta månne historiska förklaringsmodeller? Kanske finns det en särskilt fördragsam människotyp som är utvecklad straxt norr om Gävle? Eller också är det så att ingen bråkar med folk i norrland eftersom det är synd om dem och de har så långt till allting?








Detta om detta.








---








Midsommarhelgen har varit splendid; utförligare reportage finns på http://igurt.bloggagratis.se/ när blogginnehavaren masat sig till att publicera kommentarerna. Sagda person har dock laga förfall och har jobbat i helgen. Det ska Yours Truly också göra - nu!





En titt på kontot visar hotande ebb i de likvida medlen. Förvisso är de fetaste räkningarna betalda - aagh! - 25.500 - hur har lilla ja kunnat göra av med så mycket stålar? Så det är bara att lägga sig i selen...





Hej hopp!







--



PS. Kom på att jag kanske borde avsluta på samma vis som ovanförmälde *Croneman, som efter 16 år i Göteborg avflyttade (för gott?) till Stockholm. Alltså med ett citat, en uppmaning, signerad Nationalteatern:



"Lägg av!"







*Johan Croneman är svensk journalist, född 1955. Filmrecensent och tv-krönikör i Dagens Nyheter. Bosatt i Stockholm.











Av Lisbeth - 20 juni 2007 09:02

Vaknade med ett ryck i gryningen. (Bloggen återuppstår här skyndsamt). Säger som min nya idol kommissarie Evert Bäckström i Leif GW Perssons Lindamordet. Vad e de som händer? Något hade hänt! Försökte komma på vad det var. Där låg Gunvald, där låg Jack och snusade. Efter ett tag insåg jag: flugorna var borta! Gone! Inte en fluga! Inte EN! Dessa äckliga surrande, krypande insekter som plågat oss de senaste TRE åren, allt sedan översvämingen, vattenläckor etc gjort huset näst intill obeboligt. I varje fall så att man inte direkt ville bjuda hem folk. Vi hade försökt alla till buds stående medel; flugremsor, Kill-it-spray, Radar, ihärdiga saneringar. Men våra fiender kom tillbaka i nya svärmar. Och nu hade de lika oförklarligt flugit sin kos. Här står vetenskapen frågande.





Påminner om den tid way back då vi hade höns. En dag upptäckte jag att vi fått nya djur på gården. Halvmeterstora rådisar som ogenerat sprang hit och dit. Det krävdes mod att nalkas hönhuset. Vi fångade en del i fällor, etc. En dag hade råttorna fått nog och flyttat. Hej då!





Små möss hade vi också. De bodde dessvärre inne i huset och kalasade på hundpellets. De var ju visserligen ganska söta att se på, men deras (mössens) intressen och mina gick isär. Kattor städslades, fällor lades ut och poff! en dag var det musfritt!





Men... inte nog med det. Något hade definitivt hänt med Yours Trulys själva abdomen. Det kändes konstigt och overkligt. Lätt på något sätt. Gjorde något som jag inte gjort på evigheter dvs ställde mig på vågen. Var tvungen att hämta glasögon och tända lampan. Det var inte sant! Minus 6 kilo!! Sex pannor mindre! Och detta utan att jag gjort något som helst aktivt för dess försvinnande. Eller det kanske var precis det som skett, helt omedvetet. I ren ilska hade jag minskat typ en hel tibetansk spaniel!





Gjorde monstertestet. Kom jag i punkjeansen? Visst, with flying colours! Upptäckte att det var de MINSTA punkjeansen, dessutom. Har två olika som jag alternerat mellan beroende på midjans tillstånd.





Som i trans gick jag ut till lekstugan där jag påminde mig utsorterade kläder som jag inte kom i längre. Plockade upp plaggen en efter en. Måste varit fullständigt sinnessjuk som slängt som bra persedlar. Rubbet åkte in igen!


--


Vill M. Sikesson höra av sig per telefon. Jag har en Plan, dvs Plan B. Den (planen) är för avancerad för att mailas.

Av Lisbeth - 20 juni 2007 07:29

... ulvus-bloggens nya rubrik är från http://colting.bloggagratis.se/ citat triathleten Scott Tinley, som konstant övertränade och alltid låg på gränsen till var man kan prestera.Jonas Colting har gjort mer än att strö citat omkring sig, bl.a skrivet den roliga och nyttiga boken "Jag vill ju bara se snygg ut naken".

Av Lisbeth - 19 juni 2007 14:28

En liten tid och I sen mig icke... Nu tar bloggen time-out tills vidare. Är det tänkt. Återkommer om det finns nåt kul att rapportera.

Nyheter se www.geocities.com/ulvuskennel
Där finns mailadress för kontakt.
Trevlig sommar!

Av Lisbeth - 16 juni 2007 12:49

Westorps Jack Mc Call fick sitt 2:a cert & BIR i Vännäs!

Domare Bo Wallin dömde 9 västgötaspetsar. Tack Agneta Reis för god handling!

---

Nu har jag fått lite mer kläm på vilka mer som var utställda, tyvärr ej deras inbördes placering eller ev tilläggsmeriter. Det var iaf 2 hanar som var champions + en ökl hane som har 2 cert. 4 tikar varav 2 champions, samt en uppfödargrupp från Chipsmakers. Så man undanber sig några kommentarer om ödemarkscert! Gulleponken från Hjo segrar på egna kvalitéer, he he... Det var Jacks andra start i öppen klass och hans 2:a cert och 2:a BIR.
Dessvärre snodde Jack certet för vår uppfödning Ulvus Terje Treudd som annars skulle ha fått sin titel. Men sånt e livet.
Jag saknar Jack, det är så tomt och tyst. Inte hör man hans uppfodrande vuff-vuff och inte ser man hans nylle sticka upp ovanför dörrnederdelen i köket. Gunvald undrar också var pappa är, han lyssnar och har letat. Jag terroriserar medskickfolket, de är kvar för söndagens utställning. Lilleman Jack mår iaf bra. Senast jag ringde låg han på sängen och sov. Hans reservmatte hade köpt kycklinggott att utspisa stjärngossen med.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards