Alla inlägg den 24 juni 2007

Av Lisbeth - 24 juni 2007 18:03

Vilken splendid midsommarhelg! Toppen väder, började och slutar i strålande solsken. Och inte var det för varmt heller. I mitten var det lite grått och till och med några regnskurar, men det föll mest nattetid och var bara bra, friskade upp luften.





Nu har jag äntligen fått Jacks BIR-lapp & kritik från Vännäs, Westorps Jack Mc Call:

"Vackert välskuret huvud, mörka ögon. Utmärkt hals o överlinje, lagom förbröst. m aningen kort bröstben. Välvinklad, aningen frontvid, från sidan utmärkta rörelser. Utmärkt hårlag. Välvisad." Jojo, cert & BIR för domare Bo Wallin. Tackar!



Dessutom, lagom mycket och trevligt umgänge med släkten, en myckenhet av god mat o dryck. Väl hemma har vi tagit det lugnt, motionerat vovvar, läst goda böcker, ätit lite gott. Med förståndig hushållning räckte midsommarbrännvinet till sista sillstjärten! Den förtärdes för en liten stund sen. Genom det öppna fönstrert hörs herr Erlandssons kvitter (sädesärleparet har bo under tegelpannorna). Dolly och Voice står och mumsar på det friska gräset. En skål för den svenska sommaren! Den leve - hurra!--En sista titta på bloggen före nattinatti: 99-112 besökare de senaste fyra dagarna. Var kommer alla ifrån? Hjärtligt välkomna!

Av Lisbeth - 24 juni 2007 10:36

... eller hade jag rätt?








I DN:s kulturdel har Johan Croneman en underbar betraktelse över de nationella motsättningar som finns mellan "Stockholm" och "resten" i detta fall Göteborg. "Det finns givietvis en reell motsättning mellan centralmakten i huvudstaden, och resten av riket, mellan Stockholm och Göteborg finns dessutom en gammal dagiskonflikt."








Är det inte lysande? Har närt liknande tankar, men visligen undvikit att föra dem till torgs, (för relationers bevarande, etc. bla bla...)








Men nu är katten ute ur påsen så man kan lika bra gå på i ullstrumporna. Trots att jag i 40 år bott här i Roslagen, 10 betryggande mil från Stureplan, så räknas jag i dessa sammanhang per automatik som ståååckholmare. I varje fall blir jag genast avslöjad så fort jag öppnar mun.








I alla livets sammanhang, i sport, kultur, jobb och inte minst föreningar, finns denna underliggande motsättning. Stockholmarna ska hållas efter, hållas kort, de har opera och tunnelbana, är malliga och snorkiga, till skillnad mot övriga landet där de riktiga goa människorna finns. Vilka naturligtvis inte - såsom det understundom framstår och man kan ha skäl att misstänka - är konstant förfördelade, allmänt bortkomna och evigt trampade på tårna.








Så otroligt träligt, man b lir alldeles matt...I varje rikstäckande förening dyker dessa dumskallerier upp, som ett brev på posten. How come?








Ibland kan detta vändas till något positivt; nu ska vi anåda göra ett riktigt bra SM, etc.








Men för det mesta leder regionala låsningar bara till fördumning och hindrar sunda medmänskliga relationer.








Särskilt svårt är lillebrorskomplexet utbrett i Göteborg med omäng. I förekommande fall går göteborgare att utbytas mot skåningar.








De enda som verkar immuna mot dumskalleriet är norrlänningar. Har detta månne historiska förklaringsmodeller? Kanske finns det en särskilt fördragsam människotyp som är utvecklad straxt norr om Gävle? Eller också är det så att ingen bråkar med folk i norrland eftersom det är synd om dem och de har så långt till allting?








Detta om detta.








---








Midsommarhelgen har varit splendid; utförligare reportage finns på http://igurt.bloggagratis.se/ när blogginnehavaren masat sig till att publicera kommentarerna. Sagda person har dock laga förfall och har jobbat i helgen. Det ska Yours Truly också göra - nu!





En titt på kontot visar hotande ebb i de likvida medlen. Förvisso är de fetaste räkningarna betalda - aagh! - 25.500 - hur har lilla ja kunnat göra av med så mycket stålar? Så det är bara att lägga sig i selen...





Hej hopp!







--



PS. Kom på att jag kanske borde avsluta på samma vis som ovanförmälde *Croneman, som efter 16 år i Göteborg avflyttade (för gott?) till Stockholm. Alltså med ett citat, en uppmaning, signerad Nationalteatern:



"Lägg av!"







*Johan Croneman är svensk journalist, född 1955. Filmrecensent och tv-krönikör i Dagens Nyheter. Bosatt i Stockholm.











Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards