Alla inlägg den 27 juni 2007

Av Lisbeth - 27 juni 2007 17:27

...nämligen marsvin. Vi har ett litet trauma på uppsegling här! Två små marsvinspojkar sitter i en egen bur i väntan på att hämtas av sin nya matten, Ingrid. De ska bli bortskämda sällskapsgrisar i Nynäshamn. Var det tänkt.
Först en presentation: en svart/vit teddy som heter Harlekin blev Ingrid blev förtjust i vid tidigare besök. Den andre heter Ludde, är silveragouti/vit rex. Honom har det varit jättesynd om. Ludde fick nämligen sellnic (en svår marsvinssjukdom)samtidigt som han fick en jättestor böld under hakan. Båda tillstånden är (kan bli) livshotande, så The Ludde Preferences were down i the cellar with no takers som det heter. Han såg helt enkelt inte något vidare ut; alldeles skallig, mager och med denna hemska böld. Skulle Ludde överleva transport till veterinären? Men Ingrid tömde dödsföraktande bölden (storlek a la större ägg) och skötte marsvinet under de dagar hon var här. Ludde fick också medicin mot sellnic. Ingen av oss trodde dock på underverk, men så skedde. Bölden försvann på någon vecka, Ludde började äta upp sig, pälsen växte ut. Kort sagt; Ludde såg ut som ett marsvin igen.
Vad är då problemet? Jo, de två grisarna har bott i en större bur tillsammans med andra jämngamla kompisar.
Nu inför flytten har de två fått bo ensamma tillsammans. Harlekin har då fått storhetsvansinne och jagar Ludde, omväxlande med att sitta i ett hörn vänd mot de tidigare kompisarna och oinka längtansfullt.
Ludde å sin sida sitter skräckslagen uppe på taket av det gemensamma huset.
Dumma grisar! De är inte ett dugg tacksamma för vad man gör för dem! Hur ska det gå? Fortsättning följer...

Av Lisbeth - 27 juni 2007 14:51

Sista diamanten för den här gången, silvergrå 0.5 ct mycket, mycket fin är vackra Grålle.

Av Lisbeth - 27 juni 2007 09:36

Igår slog bloggen rekord. 200-vallen passerades med råge. 226 besökare!


Detta firas med Dagens Diamant som heter Yellow Fire Rose 0.25 ct ovanlig hexagonal (sexkantig). Inte så pampig som kompisen Fancy, men pga formen en liten raritet, dessutom vacker och intensiv. En riktig fining!


Ska staxt bege mig till Staden för viktiga förrättningar. Blommor o blader ska införskaffas, samt en liten tårta. Husfadern har födelsedag och har förvisso undanbett sig alla extravaganser. Men nått litet ska vi väl hitta på?

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards