Alla inlägg den 26 mars 2008

Av Lisbeth - 26 mars 2008 22:08

Yours Truly har under årens lopp fått klart för sig att man är född med en rätt obehaglig egenskap; den att "känna på sig" saker och ting. Är med andra ord lite "synsk". Men snälla, kom nu inte dragande med begäran om att hitta borttappade guldringar eller annat. Den här speciella varianten av fjärrskåderi har bäraren ingen som helst nytta av. Kan inte tyda vad det är som pockar på... Ja, jag är myndig, vit och fri.. har inga tomtar på loftet (hoppas jag). Men de otaliga gånger som man "kännt på sig" något elände är alldeles för många för att kunna viftas bort som tillfälligheter.
Som när vi var nyinflyttade hit till Roslagen för 40 år sedan. Jag trivdes genast som fisken i vattnet. Utom på ett ställe - i vår lada. Så fort jag gick in där reste sig håret på huvudet och det blev gåshus över hela kroppen. Efter ett tag började man såklart fundera på om något hänt i ladan med tillhörande höskulle. Själva byggnaden är minst 100 år och grunden ännu äldre, så mycket kan ha timat under årens lopp.
Till sist kunde jag inte bärga mig längre utan frågade en äldre granne.
Eran lada? Jo se, där gömde sig Tumba-Tarzan! Polisen var här å leta, men Tumba-Tarzan gömde sig i höt. Sen stal han en cykel i byn och smet!
Tumba-Tarzan var dåtidens kriminaldesperado och ledare för Tumba-ligan. Tidningsrubrikerna om ligans dåd var många. Rolf Johansson, som han egentligen hette, blev en myt och legend redan under sin livstid. Få svenskar har som han fastnat i svenska folkets medvetande.
Sommaren 1954 blev Rolf Johansson Tumba-Tarzan med hela svenska folket när han flydde från ett fängelse genom att hoppa från andra våningen och hamna i en björk. Efter en omskriven skottduell mot polis kallades Tumba-Tarzan allmänt för desperado.Tillsammans med sin hustru Alice levde Tumba-Tarzan i skogarna på Södertörn och i Roslagen under några månader. De jagades av polis och militär med k-pistar, pistoler, gevär och hundar och av tullkryssare och helikopter. Ändå lyckades de komma undan.
Och det var bland annat i vår höskulle han gömde sig! Undra på att man får ståpäls!
-----PS GRATTIS Torbjörn som blev BIS-2 på Lilla Stockholm med sin fina lhasa apso!Vilken Påsk-Present!

Av Lisbeth - 26 mars 2008 10:24

moster! sa Carlsson när han friade till änkan madam Flod i Hemsöborna. Detta angående den intressanta fråga om västgötaspetsens mentalitet som Pernilla tagit upp på http://vastgotaspets.bloggagratis.se/Hennes hund Rockys liv hängde på en skör tråd efter att han svalt ett tuggben. Efter 1,5 timmes operation kunde Rockys liv räddas. Jag tror att hela vgs-världen gläds med dig och din familj, Pernilla!Personalen på kliniken kommenterade Rockys stabila temperment, vilket säkert bidrog till att han var lättare att hantera och efterbehandla. Samt att många västgötaspetar (nuförtiden?) är mer lättstressade och oroliga.Jag kan bara gå till vår egen, eller rättare sagt Ingrids hund Uno, som är en mycket klok och trevlig hund. När Uno fick vägsalt i ögonen, gjorde det självklart väldigt ont. Men ändå så fann han sig stoiskt i att undersökas på varjehanda sätt, även sitta blickstilla i fler minuter med tårmätningsstickor innanför ögonlocken. Nu är Uno en 7-årig, livserfaren hund, men jag kan intyga att han alltid varit på detta viset - lugn, klok och snäll. Det är så jag uppfattar att västgötaspetsen ska vara.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards