Alla inlägg den 12 maj 2008

Av Lisbeth - 12 maj 2008 21:57

En person som känner mig väl frågade: Varför gjorde du så här? Det var inte likt dig!
- Va! Hur då?
- Jo, du har gått ut med den här kullen, lagt ut dem på hemsida och blogg. Det brukar du inte göra...
Så sant. Kalla det skrock eller vad som helst. Yours Truly är lite ambivalent till att prata och redovisa det som ännu icke är. Man ska inte utmana Ödet.
* Typ; du skall icke förhäva dig.
* Inga träd växer upp i himlen.
* Du skall framför allt icke taga saker och ting för givna.
* Pladdrar man för mycket om det man håller på med så blir det inte av.
Det här är en välkänd regel för journalister/författare. Går man ut med sitt jobb eller den nya boken, så går det mesta i stå. Och nu gjorde jag precis tvärt om. Det ska inte upprepas.
Blir det någon mer kull kommer den att vara norra Europas hemligaste. För säkerhets skull.

Av Lisbeth - 12 maj 2008 12:23

Här sitter man då och ska försöka ta tag i det lilla livet, fundera på om någon kunnat gjorts annorlunda och i så fall vad och hur. Efterklok kallas det visst. Finnes här lärdomar att dra?

Ja!

*Först och främst är det så ironiskt att detta skulle hända här, hos mig. Jag som är (ö)känd som helt hispig n är det gäller smitta och små valpar. Som dagligen och stundligen predikar och skriver stackars andra på näsan att man inte ska åka på utställning, ta emot besökare med hund, etc. när det finns ovaccinerat smått i huset. Gäller inte restriktionerna hundkurs? Fr o m nu gör de det. Till saken hör att det inte bara var vi åtta stillsamma unghundsägare som lullade runt i Guds fria natur på kursen. Två dagar tidigare hade klubben haft sin stora vårtävling i dagarna fyra. Hundratals hundar från hela Sverige hade vistats på vår kursplan. Efterklok?

* Långsamt har det börja gå upp vikten av att definiera smittan. Vissa virus kan stanna i miljön väldigt länge. Coronavirus? Stämmer i så fall bra, inkubationstid 1-3 dagar. Den enskilde hundägaren kanske inte ens uppfattar att hunden blivit sjuk. Om en hund kräks är det liksom inte samma dramatik som när sex hundar får kräksjuka.

* Obduktion alltså... Kan kosta skjortan. Måste ta reda på a) det ena och b) det andra, samt hur man bär sig åt. Brukar ha 10.000 öronmärkta för en kull; parningsavgift, vaccinationer, ID-märkning, besiktning, m.m samt "oförutsedda utgifter". Denna buffert har nu blivit åderlåten i skrämmande omfattning. Nu har penningstarka i den närmsta kretsen antytt stöd om så behövs. Jättesnällt, men ska först ta reda på hur det ligger till.

* Innan vi vet smittobelägenhet råder alltså frivillig karantän. De planerade utställningarna slopas och WDS kan man bara glömma.

* En sak som vi glatt oss åt så mycket är att hämta Ingrids lilla valp. Forget it! Kan se rubrikerna i Dog World: "Top Scottie kennel wiped out by virus". Men Ingrid har inte varit här, så hon behöver inte sitta i karantän. Nu är det klart att den lilla svarte Viggo - skotten - får åka finbil, som rattas av Ingrids snälla storasyster Marina. Vad vore man utan La Famillia....?
* Har informerat kursansvarig om läget (hoppas innerligt ingen mer är drabbad!) samt närmaste bekantskapskretsen med hund. Kära vänner, kom inte hit...

RIP

Av Lisbeth - 12 maj 2008 05:53

Trots alla våra ansträngningar dog vår sista valp i natt kl 3.Tack för ert deltagande alla som varit med på den här resan.Vi är jätte jätteledsna.Lisbeth & Ada

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards