Direktlänk till inlägg 10 januari 2011

Ett litet spöke

Av Lisbeth - 10 januari 2011 06:44

  

I helgen missades chansen till varje uppfödares dröm - att se sin uppfödning (i detta fall vår förstfödde) - debutera på utställning med att bli Best in Show Kitten.

Och detta pga av vårt oförstånd (ja vi var ju två om det...).

Lilla exotic kattpojken Mandy - Yffranes New Moon Rising - kom på sin första utställning, 3 månader gammal, brimming of Easter Promise... and presented himself to perfection!

Mandy, som är uppfödd på en "redaktion" - mitt arbetsrum - och aldrig träffat någon annan människa än matte, husse och naturligtvis meduppfödare och veterinär (i samband med bad resp vaccinering) och självklart aldrig sett sett en utställningshall med en massa folk, katter, ljud och nya lukter - detta lilla underverk uppträdde som en född showman - allt var spännande och kul!

Domaren var överförtjust - "Lovely boy, excellent overall" - och lyckan varade till det uppdagades att han var anmäld i fel färg - EMS-code EXO e 22. Det skulle vara EXO e... "We have a problem here..." 

 Dessa två onödiga siffror kostade förlusten av en BIS-nominering, och i slutänden BIS - vilket Mandy skulle ha vunnit, då övriga aktuella kattungar ej nominerades. Rasdomaren såg minst lika förtvivlad ut som uppfödare/ägare - och allt gjordes för att reda ut det hela. 

Ingen skugga må falla över SVERAK (övre kattorganisationen) eller arrangör (utmärkt organiserad utställning!) eller underbara domare och funktionärer.

Mandy blev undersökt av hela tre domare och man var hjälpsam och engagerad på allahanda sätt. De tabbymarkeringar som Mandys uppfödare (vi!) grundade vår tro på, förklarades vara "spöktecken" vilka spåddes växa bort... Sådant är inte lätt att begripa, så det hela var helt vårt eget fel. Men visst känns det lite bittert... 

Det spelar ingen roll hur välskapt, käck och näpen vår kattunge är, hur han charmade alla med sitt perfekta framträdande! Vårt lilla spöke...

Sådana är reglerna. Det vara bara att finna sig i med beskedlig min och själen i uppror.

And I wore a false smile as long that it hurts...



 
 
Ingen bild

Medskyldig

10 januari 2011 08:24

Visst var det surt, och så dum man kan känna sig. Men vi tar nya tag, Mandy showade och var så fiiin, jag var så stolt över vår lilla kille.

Lisbeth

10 januari 2011 08:57

Så klart att vi ska vara stolta över vår fining! Mandy tog alla med storm, jag var häpen och alldeles varm i hjärtat över vilka star-qualities han visade och så duktig han är.

Jag var ledsen för domarens skull som med förtvivlan i rösten sa: "I can´t nominate my Best Kitten..."

Men visst känns det lite ruttet. Tror inte att vi är pothunters men jag tycker nog att Mandy gjorde sig förtjänt av den stoora pokalen och alla jättefina priser som BIS Kitten.

Men som du säger - vi tar nya tag - det finns andra utställningar och vårt lilla spöke - som nu INGEN som var med glömmer - övertygade ju om att han älskar show!

 
Ingen bild

Ingrid

10 januari 2011 10:16

Han är ju alldeles ljuvlig, lille M!
Grattis till en sån fin kille!

 
Michelle

Michelle

10 januari 2011 20:19

Jotack den missen har vi väl alla gjort någon gång. I vår sista kull med norsk skogkatt (f- 2000) föddes en vacker pojke som också uppdagades ha fel färg på utställning. Jag vill minnas att vi fick byta färg på honom flera gånger fram och tillbaka då hans färg var ytterst svårbedömd då silver/smoke spökade. Dock vacker som en dag och en riktigt härlig kille men vi fick också gå hem med bara ett omdöme fler gånger.

Men till Mandy, bara på det igen.

http://www.nattsmygarn.se

Lisbeth

10 januari 2011 21:09

Tack Michelle! Du kan ju det här med (små)missar...
som sådana som jag.

Kurr
Mandy

mitt tassavtryck
xxxx

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards