Alla inlägg den 16 januari 2011

Av Lisbeth - 16 januari 2011 17:34

Bilden är från 2003 och då var Erik och Daniel så här små...   I dag hurrar vi för våra tvillingbarnbarn Erik och Daniel. De fyller tio år - oj vad tiden går... och vad stora ni har blivit! Kunde konstateras när morfar och mormor kom på besök.

Tack mamma Astrid för urgod tårta (samt lån av Midsomer Murder-boken. På TV kan ett nytt avsnitt avnjutas). Kvällen är räddad...

Av Lisbeth - 16 januari 2011 10:00

     De vackra adjektiven stod som spön i backen... Whi so? Jo vi äro hemkomna från första försöket på en CFA-utställning, den amerikaniserade formen av kattutställningar. Suveräna domare och trevligt sällskap! Många Top Show-katter från flertalet länder... 50-talet vackra perser och exoter! Great quality! Anledning till rubriken är att "lovely" och "beautiful" var de mest hörda omdömena i den öppna kritiken och inget negativt uttlades, vilket kan synas vara överdrifter.

Men så var det nog inte; de flesta av de utställda katterna var av sådan kvalite att de skulle nomineras till BIS-panel på "vanliga" utställningar...

Först och främst - stort tack till min co-owner/breeder Marina!

Marina, fy fabian vad du är duktig (samt gullig & fin) - köra femtielva mil, kånka o bära, grooma katt, hinna med, vara trevlig med konkurrenter, hålla koll, samt städse ha uppsikt över en idéassociationsrik och oberäknelig mor - heders!

Vi blevo förvisso konstant slagna av en CFA-champion i samma färg från Spanien... Det är smällar man får ta... Våran Clint visade sig med stor accuratess och skrapade ihop tillräckligt med "ribbons" och "points" för en champion-titel (om han hade varit CFA-registrerad, vilken han inte är...)

Som helhet mycket underhållande, många tävlingstillfällen på samma dag och "mycket för pengarna".

Här underhåller sig Clint med en av sina många utrikes domare, George Cherrie, Holland.


"Beautiful expression"

   Vi hade mycket trevligt sällskap under hela dagen; Solveig, som hade kommit med flyg  ända från Boden för att låta sin lilla exot misse från Ormeryds, Lill-Kakan, utställningsdebutera med den äran... Grattis!

Anna (Ormeryd) och Anna-Lena (Athelstones) hade mycket att diskutera och jämföra...   Anna avslutar sin 28-åriga pionjärgärning inom exotic i grand style med att på sin sista utställning se sin exot "Lingon" bli CFA-champion! Varmt grattis Anna - och tack!   ... det Ormeryds-nylle som tittar fram bakom uppfödarens axel tillhör nyblivna Ch "Lingon". Förlåt, jag har ingen katalog, så missarna omnämns med sina hemmanamn...

Och Anna-Lenas sköna mor- och dotterteam Pussy Cat Doll och Glossip hade exempellösa framgångar!

   Som helhet en stor dag för exotic-katterna. Grattis!

  

Och då blev Anna och Anna-Lena så här glada!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards