Alla inlägg den 12 januari 2011

Av Lisbeth - 12 januari 2011 20:59

Kände för att förtära något "hälsosamt" så det fick bli gröt med lite sylt. Mandy kom och ville ha...    Onkel Lillen också faktiskt! Jag har för länge sedan insett att min kattunge, snart 3 1/2 månad, är en egen liten Person med bestämda tycken och smak. 

Är gröt kattmat? Katter brukar vara fina i kanten när det gäller det mesta, inte minst födoämnen.

Jag bestämde mig för att kissarna får bestämma själva - hittills har jag aldrig sett en katt äta något som inte är "bra" för dem... Så nu har vi utökat kosthållet med "kattgröt" - havregryn, vetegroddar, A-fil och grädde. Mums sa småmissarna!

Av Lisbeth - 12 januari 2011 06:58

Det stormar kring SVT:s nya hundsåpa....

Sveriges Television (SVT) skickade den 17 december 2010 ut ett pressmeddelande kring sitt nya hundprogram "Huset fullt av hundar". Flera veterinärer och medlemmar i Sveriges Veterinärförbund har reagerat negativt på programkonceptet. Enligt SVT ska sex hundar, som av olika anledningar behöver ett nytt hem, flyttas till en familj för att tillbringa upp till en vecka tillsammans med dem. Under veckan minskar antalet hundar när familjen dag för dag väljer bort en hund.

Veterinärförbundets djurskyddskommitté har diskuterat upplägget och konstaterar att det reducerar hundarna till slit- och slängobjekt, som förflyttas fram och tillbaka utan någon respekt för att de är levande kännande varelser. Hundar med en otrygg bakgrund kan känna mycket kraftig stress när de flyttas till främmande miljöer tillsammans med främmande hundar.../---/En sådan djurhantering ger helt felaktiga signaler i ett medium med så stor genomslagskraft som TV, konstaterar veterinärförbundets djurskyddskommitté. Att utsätta djur för onödigt lidande i form av kraftig stress är dessutom ett brott mot djurskyddslagen./---/

Veterinärförbundet välkomnar TV-program som handlar om omplacering av oönskade hundar, men tar avstånd från programupplägg som utsätter djuren för förnedring och stress. SVT bör i detta fall tänka om och ändra konceptet så att hundarna inte riskerar att fara illa, anser förbundets djurskyddskommitté enligt ett pressmedelande.

Programmet produceras i samråd med Kennelklubben och Hundskyddsföreningen.   

Det är många som reagerat på den cyniska programidén:

"Det verkar som om produktionsbolaget och SVT har anat de reaktioner som nu satts i rullning.

För att stämma i bäcken har man knutit till sig några självutnämnda ”experter” och fått en av många omplaceringsorganisationer att ställa sig bakom programmet. Att det finns mängder av seriösa experter och omplaceringsorganisationer som blivit tillfrågade, men vägrat ställa upp, är dock inget man vill skylta med. Svenska Veterinärförbundet tar också tydligt avstånd från programkonceptet, skriver Aftonbladet under rubriken Vad blir nästa steg - rösta ut fosterbarn? - och vädjar till SVT:s högsta ledning att stoppa programserien! Att reducera tragiska levnadsöden till utröstningsunderhållning är inte och kan aldrig bli public service."

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards