Alla inlägg under april 2011

Av Lisbeth - 19 april 2011 08:43

  Detta inlägg betecknar en milstolpe på min bana som bloggare. Det är skriven med blod. Det är skriet från en själ lika uppriven av Ödets illvilja som starten på rapportbanans A-station - där fick jag till det...!

Min klena berättarkonst saknar ord för de lidande Yours Truly genomgått det senaste halvåret. Från den stund då den undrande mottagaren sprättade upp det första kuvertet med äckelframkallande innehåll har Lifvet framsläpats i ett tröstlöst motlut.... Ord är så futtiga... här har konstnären ett övertag över journalisten. Vore jag tecknare, skulle jag avbilda reaktionen på kuvertöppnandet med Yours Truly i färd med att ramla baklänges med fötterna ihop och med slutna ögon och låta en streckad halvcirkelformad linje markera riktningen av fallet samt sätta ett par stjärnor över kuvertmottagarens huvud för att ange total kollaps...

Ej att undra på att mottagaren kastat sig av och an på kudden under sömnlösa nätter och måste sy in alla byxor i midjan (vilket iofs har varit bra). Det kom fler kuvert... med krav på preciseringar och yttranden och Hin Håle i vattenglaset... Världen, nyss så löftesrik och vacker, blev grå och fylld av nya farligheter... Även om Yours Truly förvisso inte brukar sakna ord, tvivlas på att man haft hjärta att skildra dem för den intet ont anande läsekretsen. Det är nog gott och väl att väcka medlidande och fasa - Aristoteles rekommendera det som minnesgoda kanske känner till - men det får i alla fall finnas gränser. I de gamla grekiska tragedierna var det en orygglig regel att de värsta gräsligheterna skulle utspelas bakom kulisserna - Yours Truly ämnar följa denna gyllene princip. Det må räcka med att säga att det varit en prövosam tid...

Damokles svärd dinglar fortfarande...

Eller kanske man kan söka stöd hos en annan titan i grekisk mytologi, Prometheus. Namnet betyder "den som tänker före" och han var bror till Epimetheus, "den som tänker efteråt" (det vill säga, den omdömeslöse).

  Prometheus beskrivs som intelligent och till och med slug. Från första början stod han i opposition till de högsta gudarna med Zeus i spetsen. Brodern Epimetheus var ansvarig för att ge positiva egenskaper åt varje djur. När det blev människans tur fanns det inget kvar att ge henne. Prometheus tyckte då att människan var överlägsen alla andra djur och beslöt att ge henne en gåva som inget annat djur hade. Han beslöt därför att stjäla elden från gudarna och ge den till människorna. För detta tilltag blev han bestraffad genom att bindas vid en klippa (på berget Kazbek i Georgien) där en örn ständigt hackade ut hans lever som dock ständigt växte ut igen. Enligt myten om Herakles, då denne skulle hämta de gyllene äpplena, sköt han med sin pil ned örnen och befriade Prometheus från hans fjättrar.

Zeus förbud mot mänsklighetens nytta av eldens upptäckt kallades av grekerna för den oligarkiska principen.

Grekerna brukade räkna Prometheus förbrytelse som ursprunget till all konst och all vetenskap.

Så fint! Det blir till att sätta sin lit till att Herakles ska dyka upp... Då får han allt raska på - Yours Truly står helt enkelt inte ut längre med denna ovisshet!

Av Lisbeth - 18 april 2011 14:53

Together....


 Mandy: Yesterday, when I napped, I heard rumours about an on-coming trip, to a foreign country. The Trip included Me! My Mom is not going... there is no Room at the Hostel...

How could they do this to us???! We should always be together! Inseparable - that´s it!

So I have to go on My Own; the whole thing will not only be the usual shampoo- and hair-drying turmoil, but also one has to endure swallowing some hiddious deworming-pills (urrk...) I will have to put my paw down before we are a Broken Family! Next year I´ll be in a Cats Home! Animal Welfare will be buying my Food...

I´m seriously thinking of performing A Stage Protest:


* I, Mandy the undersigned, hereby certify that I´ll refuse to Show under the aforementioned circumstances.

* I will do an impersonation of  Octopus entangled in Barbed Wire on the judge´s table.

* I will pose for an Allegorical Picture; The Kitten Who Starved for Weeks...

* I will not speak to young Missus until.. eh... just before lunchtime.

* I will commit an AWOL and disappear into the norwegian night....

Etc. etc.



Mandy

Kitten


my pawmarks


****

PS Not on my left paw! See what they think about that...

Av Lisbeth - 18 april 2011 13:23

  ... 3 1/2 månad gammal när han fick sitt första BIS i Sundsvall. Tack Stina Granhammar som påpassligt fotade vår gullis!

Av Lisbeth - 17 april 2011 09:57

  Hittat: ett magiskt program som gör det möjligt att ljusa upp och förbättra färger på dunkla fotominnen. Som den här - Mandy - med mycket nervös co-owner/breeder, debutant i att "visa" katt - på första och sånär sista utställning.

Det är stor dramatik i bilden; domare har precis upptäckt att kattungen är felregistrerad, därav den betänksamma minen. Vi vet så klart inte vad den finske domaren tänkte, kanske ett kärnfriskt "Perkele!" Högt sa han korrekt och artigt: "We have a problem here... I can not nominate my best kitten..."

Även domareleven ser deltagande ut.... Men kolla kroppsspråket på kattungen som samtidigt kommer på att detta är livet på en pinne!

Mandy: I am a Show Boy!

Vad göra? Skulle den nyblivna utställaren lämna arenan för gott?

Dessbättre fanns det lite kvalitéer och engagemang runt situationen; domaren, president i kattförbundet i Finland, uppfödare av rasen sedan 25 år, han såg något... här fanns realiteter att ta tag i!

Vips trollades fram ytterligare en domare som kontrasignerade, omregistrering skedde...

Exakt 3 månader senare har katten fem Best in Show Kitten, kvalificerat sig för en titel - Junior Winner - och ägaren har fått en ny rolig hobby! Det är lite som en saga, sådant som inte händer i verkligheten och just därför gjorde det.

Då är det roligt att påminna sig att det var just i denna bild som det stod och vägde...

Av Lisbeth - 16 april 2011 09:02

Isen har gått upp! Alla änder, svanar, måsar och andra pippifåglar som bor runt om har vaknat till liv och ljudligt satt igång med att hojta efter förra årets fru... Vårkänslor! Ska man vara djärv och fälla upp öronlapparna? Tvätta och stuva undan alla ylleplagg? För sent att ångra sig för det är redan igångsatt... Här finns att göra såväl ute som inne, alla överkast och mattor tvättade, nya gardiner upphängda... K. far släpar bort allt ris från tidigare trädavverkning.

  Innan dess berättade han en underbar Albert Engström-historia om vådan av syftningsfel... Det var i lokala bladet en dödsruna över fröken Andersson, "vilken gått hädan vid 90 års ålder efter ett gudfruktigt och sedligt liv så när som på en dag".

Kolingen: Den dagen unnar jag henne verkligen!

Av Lisbeth - 15 april 2011 21:50

  Joan Baez & Cat

Don't sing love songs, you'll wake my mother

She's sleeping here right by my side

And in her right hand a silver dagger

She says that I can't be your bride


All men are false, says my mother

They'll tell you wicked, lovin' lies

The very next evening they'll court another

Leave you alone to pine and sigh


My daddy is a handsome devil

He's got a chain five miles long

And on every link a heart does dangle

Of another maid he's loved and wronged


Go court another tender maiden

And hope that she will be your wife

For I've been warned and I've decided

To sleep alone all of my life



Av Lisbeth - 15 april 2011 12:21

... dinglar över huv´et på Yours Truly... Det spelar ingen boll hur mycket kuligt och intressant man är med om, "det där" som jag inte tänker säga vad det är men som intelligenta läsare nog kan räkna ut, hänger sedan ett halvår över mig, är ständigt närvarande och förpestar tillvaron.

To cause a diversion kan man roa sig med att berätta om Damokles Svärd:

  Vem var Damokles? Det som hände inträffade hos kung Dionysios av Syrakusa på Siciliens östkust och tilldrog sig under en bankett, cirka 350 år f.Kr Hovmannen Damokles fjäskar och lismar för kungen och mår alldeles förträffligt i det fina sällskapet. Plötsligt tröttnar kung Dionysios och klär Damokles i en kunglig mantel. Därefter hänger han upp ett svärd över Damokles huvud. Den tunna tageltråden som håller svärdet, säger kungen, är lika tunn som skiljelinjen mellan glädje och fruktan. 

Därav benämningen damoklessvärd; ett bevingat ord för överhängande fara.

Precis så är det.

Usch!

Av Lisbeth - 15 april 2011 10:35


Contemporary Art; ett verk av en av de främsta expressionisterna, Patrick Graham.


The Approach (for Father Munch) - 1983 olja 94 1/2 x 94 cm


The Octagon Gallery, Belfast


Nu i privat ägo. (L. Högman)

--

 Priest

Good Caiaphas

The council waits for you

The Pharisees and priests

Are here for you

Caiaphas

Ah gentlemen, you know why we are here

With not much time, and quite a problem here

Crowd Outside

Hosanna! Superstar!

Annas

Listen to that howling mob

Of blockheads in the street

A trick or two with lepers

And the whole town's on its feet

All

He is dangerous! He is dangerous!

Crowd

Jesus Christ, Superstar

Tell us that you are who they say you are

Priests

He is dangerous, dangerous

That man is in town right now

To whip up some support

A rabble rousing mission

That I think we must abort

He is dangerous

Crowd

Jesus Christ, Superstar

Priests

He is dangerous

Look Caiaphas

They are right outside our yard

Quick Caiaphas

Go call the Roman guard

Caiaphas

No wait, we need a more permanent solution to our problem.

Annas

What shall we do about Jesus of Nazareth?

Miracle worker, pilgrim or fool

Priest

No riots, no Romans, no fighting, no slogans

Caiaphas

One thing to say for him, Jesus is cool

Annas

We dare not leave him to his own devices

His half-witted fans will get out of control

Priest

But how can we stop him, his glamour increases

With every minute, he's top of the pole

Caiaphas

I see bad things arising

The crowd crown him King

Which the Romans would ban

I see blood and destruction

Our elimination because of one man

Blood and destruction

Because of one man

Voices

What can we do about this Jesusmania?

How can we deal with the carpenter king?

Where do we start with a man who is bigger

Than John was when John did his baptism thing?

Caiaphas

Fools! You have no perception

The stakes we are gambling

Are frighteningly high

We must crush him completely

So like John before him

This Jesus must die

For the sake of the nation

This Jesus must die

Must die, must die

This Jesus must die

(Jesus Christ Superstar)

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards