Alla inlägg under april 2011

Av Lisbeth - 4 april 2011 17:21

  1915 föddes författaren Lars Ahlin den här dagen. Han gjorde debutsucce med romanen Tåbb med manifestet, upptäcktes med den senare boken Inga ögon väntar mig. En stor läsupplevelse!

Av Lisbeth - 4 april 2011 08:42

  För ett tid sedan lades årets handlingar till Kongressen ut till allmän beskådan på SBK:s hemsida. Dessa tog en del kraft att smälta, för det är en deprimerande läsning... Föregående års negativa trend har fortsatt. Organisationen har tappat 6,5 % jämför med året innan. Det är mer än en miljon i minskade medlemsintäkter och mycket långt från fornstora dar. Tittar man på verksamhetsberättelsen i stort - vi talar om ekonomi här - så är nästan alla intäkter under budget, men det motsatta förhållande gäller utgifterna. I fråga om verksamheter går allt ner; antalet MH-beskrivna hundar, antalet hundar till Hemvärnet, bruksprov, lydnad - till och med stöttepelare agility minskar...

Det är svårt att förstå hur sittande ledning kan tralla på och köra som vanligt.

Av Lisbeth - 4 april 2011 07:55

  Everybody knows that the dice are loaded

Everybody rolls with their fingers crossed

Everybody knows that the war is over

Everybody knows the good guys lost

Everybody knows the fight was fixed

The poor stay poor, the rich get rich

That's how it goes

Everybody knows

Everybody knows that the boat is leaking

Everybody knows that the captain lied

Everybody got this broken feeling

Like their father or their dog just died

Everybody talking to their pockets

Everybody wants a box of chocolates

And a long stem rose

Everybody knows...

Leonard Cohen

Av Lisbeth - 2 april 2011 23:12

Föreställ Dig att man krymper världens population till en liten by med exakt 100 innevånare, med alla existerande mänskliga egenskaper i proportion, skulle det se ut ungefär såhär.

Det skulle finnas:

57 är asiater

21 är europeer

14 är amerikaner (Nord och Syd)

8 är afrikaner


52 är kvinnor

48 är män


70 är icke vita

30 är vita


70 är Icke-kristna

30 är kristna


89 är heterosexuella

11 är homosexuella


6 personer äger 59% av hela världens välstånd


80 bor i undermåliga bostäder


70 är analfabeter


50 lider av undernäring


1 är nära döden

1 ska snart födas


1 äger en dator


----

Om man tar sig en stund för att tänka över detta, kan man bara konstatera att Du och jag det rätt bra, eller hur?!?!


Tänk också igenom följande:

Om Du vaknade imorse och kände Dig mer frisk än sjuk - då är Du mer lyckligt lottad än den millionen människor som kommer att dö denna vecka.


Om Du aldrig varit utsatt för rädslan i strid, ensamheten i fångenskap, smärtan från tortyr eller känslan av svält - då är Du mer lyckligt lottad än 500 miljoner människor i världen.


Om Du kan gå till en gudstjänst utan att vara rädd för att bli förföljd, arresterad, torterad eller dödad - då är Du mer lyckligt lottad än 2 miljarder människor i världen.


Om Du har mat i kylen, kläder att bära, tak över huvudet och ett ställe att sova på - då är Du rikare än 75% av världens befolkning.


Om Du har pengar på banken, pengar i Din plånbok eller bara lite växel i Din skrivbordslåda - då är Du en av de 8% som tillhör världens ekonomiska toppskikt.


Om Du kan läsa detta meddelande, är Du dubbelt lyckligt lottad. Då har Du någon som tänker på Dig. Och dessutom är Du mer lyckligt lottad än 2 miljarder människor som inte kan läsa alls.

Av Lisbeth - 2 april 2011 10:27

... är en funktion på Facebook, YouTube, m.fl Gentilt! Med ett knapptryck kan man dela med sig till sina vänner av filmsnuttar, bilder, m.m

Men det finns annat att dela... I kattvärlden "bor" man på utställningar liksom i en radhuslänga... Som här Mandy och Clint på bilden från Stina G. Tack så mycket!

  Det fina i kråksången (med Top Show katter) som Yours Truly relativt nyligen blivit engagerad i, är att Marina och jag har det kuliga liksom ihop...

Efter ett halvsekel med hund har man varit med om det mesta - I have seen and done it all! Men då var jag "ensam" i detta - på gott och ont. Hur mycket roligare är det då inte att ha någon att dela det hela med! Såväl kostnader, resor, slit och släp, som hjärtskärande misslyckande och himlastormande framgångar. Man hjälps åt, man delar allt... Det krävs då ömsesidigt respekt och absolut tillit och att vi har samma smak när det gäller, katter, domare, m.m Som bonus är inte resan hem så lång - då man kan älta verkliga eller inbillade oförrätter eller gotta sig åt erövrade lagerbärsblad. Och så spänningen... Hur mycket kuligare är det inte att följa bedömningen när man har en partner att heja på! Som här i bild från Gävle är begreppet "spänning" fint fångad av Stina G.   Marina står som på nålar i bakgrunden - blir det BIS-nominering, eller...? - och utställarkompisen Linda närmast kameran.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards