Alla inlägg under juli 2010

Av Lisbeth - 18 juli 2010 17:36

Fick ett SMS med följande otroliga meddelande: Jäpp, du är ägare av en BIS-katt!

   Lille Ormeryds Clint Eastwood gjorde processen kort i dagens BIS-panel. Återkommer med fler detaljer samt förhoppningsvis bildbevis.

Jippi & tjohej - så jäkla kul! Grattis till oss!

Av Lisbeth - 18 juli 2010 15:11


  Cc Cowboys 


Rom byggdes inte på en dag. 

Tärningen är kastad och världen ligger klar. 

Det här är ett korståg tralala, 

så skål mina herrar blott stjärnorna är kvar. 


Vi e` fredskorpar alla, 

Kalashnikov kamrater, 

Coca Cola Cowboys 

och pojksoldater 


Hello hurray, we are the great, 

we are the soldier`s of the human race. 


Öst e` mest men väst e` bäst, kamrat. 

Vi kommer från Metropolis men passen e` från Moskva. 

Allting här e` gratis om du svär 

att skyldra ditt gevär och va en basbollproletär. 


Vi e` fredskorpar alla, 

Kalashnikov kamrater, 

Coca Cola Cowboys 

och pojksoldater 

Vi älskar er med vår mission, 

vi älskar våran religion, 

vi älskar er i vårat våld, 

vi älskar vår paroll. 


Hello hurray, we are the great, 

we are the soldier`s of the human race. 

We know it`s best for you. 


Vi kommer och vi trampar på er jord. 

Dom som inte e` med oss är emot. 

Spela inte hjälte vår dröm den är global. 

Imperiet skall segra, tralala... 


Hello hurray we are the great 

we are the soldier`s of the human race... 

...we know it`s best for you


Imperiet  


Av Lisbeth - 18 juli 2010 07:00

Vi har en katt ihop! Yes! Marina och Lisbeth har delad vårdnad om en värstingskatt - perserpojken Ormeryds Clint Eastwood, 3 månader svartspotted, från världsberömda Ormeryds Excotic & Persians. Kattungen är två månader på bilderna.

foto: Anna Lange   

 Det är en rejäl kisse, vår uppfödare kallar honom Biggis. Nu har lille Kilroy gjort debut och tagit världen med storm!

På Järva kattklubbs internationella utställning i Haninge fick han först strålande kritik av domare Jaana Jyrkinen, Finland:

Type: Ex balanced developing baby boy. Head: Wide top rounded forehead, ex stop, open nostrils, chin OK. Eyes: large + round. Ears: small, ex set for a baby. Coat: Rich baby coat, nice spotting. Super groomed. Tail: Ex short. Condition Excellent. General: Playful little boy. Ex I

  Det var ett tiotal ungdjur för domaren, kattungar 3-6 månader. Kilroy blev en av två som togs ut för fortsatta lagerbärsblad. Den tävlingen vann vår superkisse, blev nominerad till BIS och fick gå tillbaka till sin utställningsbur för att sova skönhetssömn. Marina och Felix jobbade i de bakre environgerna som kökshandräckning. Co-owner dvs jag var satt att vakta. Det var lätt, mesta tiden sov stjärnan. Kilroy hade en stor dubbelbur med egen air condition och var inte det minsta brydd eller ängslig över uppståndelsen; drack vatten, lekte med sina lekisar, uppsökte toalettlåda, etc. 

I BIS-finalen fick Kilroy och en annan kattunge lika många röster, så en überdomare kallades in. Vår misse fick inte utslagsrösten, men vann nog hela publikens hjärta med sitt näpna och glada uppträdande!

Tack Anna för all hjälp med förberedelser och super kondition och inte minst - tack för förtroendet!

Av Lisbeth - 16 juli 2010 18:56

Felix har designat en ny version av sin takmålningsinsats. Se nedan:

  F kikade över axeln på mormis: Va inga kommentarer! (ang förra måleriinlägget). _ - Här står man och målar och svettas och är snygg - och så ingen som kommenterar... Jag trodde det var massor med low-life women som läste den här bloggen...

Mormor: Suck...

Av Lisbeth - 16 juli 2010 14:21

... en liten oansenlig hund som räddades i grevens tid. Ja, hunden hade inte ens ett namn, den kallades Svensk Vallhund av räddarna, sedermera blev namnet västgötaspets. Hunden var så oansenlig och obetydlig att inte ens den store och lärde resenären och forskaren Carl von Linné lade märke till den på sin resa i Västergötland! Vilket han väl borde ha gjort då hunden dessutom var nyttig i lanthushållningen. (Inom parentes - Linné lade märke till - och skrev om allt - sjukdomar, supseder, olika andra hundsorter) - men tji västgötaspetsar... Om det nu var så att den lilla hunden fanns där den enligt sägen lär ha funnits hela tiden. Nåväl, västgötaspetsen får fortsätta att ha ljuset i skäppan eller hur man nu ska säga...

Vi har nu en särdeles strålade representant för rasen! BIS på tre rasspecialer, samt Best in Show på Stora Stockholm och My Dog i Göteborg och SKK Gällivare. Det är stort...   ide´& design Felix N

Den lilla oansenliga hunden står mitt i strålkastarljuset, är i särklass ledande BlåGula hund, ligger i topp på SKK Årets Hund, m.m Rena drömmen för ett PR-geni!

Hur märker man det?

Kan rasens anhängare ta vara på det positiva intresset runt västgötaspetsen och då en särdeles strålande individ? På specialklubbens hemsida står inget om allt detta. Största möjliga tystnad råder...

Här finns ingen reva i vadmalsväven... Uppenbarligen är det annat som prioriteras på index: Lydnads- bruks- och agilityläger, rally-lydnad, uppfödarenkät, medlemsmöte, mentalbeskrivningar, valphänvisning, en deltagare som vunnit lag-silver i agility som blickfång...

Allt detta är duktigt och fint och säkert också viktigt för de närmaste. Men är detta vad som mest svarar mot uppgiften: "väcka intresse för och främja...?"

  Västgötaspetsen är frisk, sund, framåt, lättskött, etc - de glada adjektiven hopar sig i drivor. Inte biter den folk och fä - apropos farliga-hund-debatten - inte är den till men för det vilda... Rasen ligger i botten när det gäller försäkringsbolagens skadestatistik, i toppen hos ägarna som blir rasen trogen. De flesta som haft en västgötaspets skaffar en ny när den gamla hunden går bort. En förträffligt praktisk och svenskt lagom hund!

Men...

Den lilla oansenliga hunden mitt i strålkastarljuset är lika osynlig som på Linnés tid... Här står vetenskapen frågande.

Av Lisbeth - 16 juli 2010 10:28

Tar mig friheten att sno denna talande bild från Ingrids blogg http://igurt.bloggagratis.se/ - just nu dessutom uppdaterad, bravo! - eftersom den (badbilden) precis beskriver vad som timat sen sist.   Yes! Yours Truly ´ar badat i ´avet - som vi säger i Roslagen. Flera dar i rad dessutom. Det var säkert 15 år sen sist... Var kväll har vi - Felix med morfar och mormis - åkt till Lunda där vi fått ha en härlig strand, brygga med uppklättringsstege, mm i stort sett för oss själva.

Sim-sim... Felix försvann crawlande i fjärran!

Mormor vred händerna, men morfar påminde om att a) F har tävlingssimmat b) F är 14 1/4 år och kan ta vara på sig själv!

Och så var det. Felix har skaffat ett nytt instrument och klagade över Nortans utbud på musikattiraljer. Han behöver ett nytt plektrum, men det ska vara till basgitarr - finns ej i vår lilla stad...

Mormis spetsade öronen - här kunde insats göras!

Inför en förväntansfull dotterson skedde följande: Den lilla träasken till den japanska tekoppen framtogs - i den ligger liten nyckel. Nyckeln går till kassaskrinet som ligger i asklådan till den antika kaminen. Voila! I kassaskrinet finns Felix mormors mors plånbok. I plånboken ligger Yours Truly´s presskort från 1984, en "fiver" dvs en gammal irländsk fempundsedel och i den hopvikta sedeln ett Gibson bass plektrum. Hurra!

Vårt väluppfostrade barnbarn sa Tack, mormor! Men av de lysande ögonen att döma så kommer han aldrig att glömma trollerinumret! Dessutom kunde den ursprungliga ägaren pekas ut på en likaledes framplockad poster. Hur kul som helst.

Av Lisbeth - 14 juli 2010 15:07

  Nu har volontären Felix  (barnbarn) målat klart tak och trapphus dit mormor inte nått eh... vågat stå på stegen   (fallhöjd 4,5 meter), så nu är det gjort (3:e generationen målare!) Tack så mycket! 

PS Morfar ansvarade för säkerhetsarrangemang och höll i stegen!  

Av Lisbeth - 14 juli 2010 13:40


Kolla vilken som är ordf Djurens Rätt i Malmö =   samma som Brukshundens redaktör! eMärkligt att han får göra reklam för sin organisations kampanj både i artikel och i bannerannons på Brukshundens hemsida! Får SBK betalt för det?   Kan man som ordförande i en djurrättsorganisation samtidigt vara opartisk chefredaktör?


  Annonser för naturmedlet Fixodida Zx stoppades av Jordbruksverket för ett par år sedan. Nu kringgår Brukshunden detta på sin hemsida då man istället erbjuder redaktionellt utrymme och pristävlan. Givetvis får man betalt för detta. Så går det till enligt nya konceptet i det unga och pigga gänget (obs ej ironi). Brukshundens f d redaktör fick enligt uppgift erbjudande att trixa på detta vis, men avböjde av etiska skäl.   


Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards