Alla inlägg under juli 2010

Av Lisbeth - 11 juli 2010 10:37

"It Ain't Necessarily So" är en sång ur Gershwins' opera Porgy and Bess och sjungs av rollfiguren Sportin' Life, who expresses his doubt about several statements in the Bible.

  Sportin´Life odödliggjordes på scen av Cab Calloway - the legendary "Hi De Ho" man 

It ain't necessarily so
It ain't necessarily so
The t'ings dat yo' li'ble
To read in de Bible,
It ain't necessarily so.


Li'l David was small, but oh my !
Li'l David was small, but oh my !
He fought Big Goliath
Who lay down an' dieth !
Li'l David was small, but oh my !


Wadoo, zim bam boddle-oo,
Hoodle ah da wa da,
Scatty wah !
Oh yeah !...


Oh Jonah, he lived in de whale,
Oh Jonah, he lived in de whale,
Fo' he made his home in
Dat fish's abdomen.
Oh Jonah, he lived in de whale.


Li'l Moses was found in a stream.
Li'l Moses was found in a stream.
He floated on water
Till Ol' Pharaoh's daughter,
She fished him, she said, from dat stream.


Wadoo ...


Well, it ain't necessarily so
Well, it ain't necessarily so
Dey tells all you chillun
De debble's a villun,
But it ain't necessarily so !


To get into Hebben
Don' snap for a sebben !
Live clean ! Don' have no fault !
Oh, I takes dat gospel
Whenever it's pos'ble,
But wid a grain of salt.


Methus'lah lived nine hundred years,
Methus'lah lived nine hundred years,
But who calls dat livin'
When no gal will give in
To no man what's nine hundred years ?


I'm preachin' dis sermon to show,
It ain't nece-ain't nece
Ain't nece-ain't nece
Ain't necessarily ... so ! 

Av Lisbeth - 11 juli 2010 09:12

Yours Truly brukar inte kommentera polititiska utspel och slikt, men i dagens DN står det om ett bra förslag från MP. Nämligen ett femårigt nybyggnadsstopp för köplador. Skälet är att ofoget med utbredande storköpcentra tränger bort småbutiker och närproducerat. Dessutom gör de på sikt människor ofrivilligt bilberoende. Inte nog med det - de som handlar tvingas att hålla till godo med köpladans utbud, mycket slit och släng och snabbmat anpassat till en viss konsumentlivsstil. Tillsatser och skräpmat! Tvi!

Precis så är det! När vi flyttade hit för mer än 40 år sedan, då fanns här tre butiker inom gång/cykelavstånd. Nu finns ingenting... Får köra flera mil för minsta pryl. Dessutom finns inte sådant att handla som vi behöver eller ingredienser till mat vi vill laga. Allt detta beror på den heliga kommunala bestämmanderätten, vilket plockat fram krämarsjälen ur kommungubbarna. Usch!

Av Lisbeth - 10 juli 2010 15:27

... Oskarshamn, lär vara varmast i Sverige! Över 30 grader (i skuggan) är direkt ohälsosamt - inget för konvalescenter eller ens vanliga pensionärer... Där är Collie-SM - undrans hur det ska gå - att tävla... utställning, bruks, lydnad? 

Här har vi "bara" 27 grader... puh!   Djur och människor hålls inomhus med luftgenomströmning med fönstren på vid gavel. Ingen frisk varelse utsätter sig för solgasset mer än nödvändigt. Som tur är fläktar det. Tänker understund på dessa arma i den småländska bakugnen. Förarna gör säkert vad de kan för att hålla sina hundar vid sunda vätskor. När det gäller vintersporter finns det av djurskyddsskäl en lägre gräns i grader. Gäller inte samma åt andra hållet? 

Av Lisbeth - 10 juli 2010 09:57

Det är nu 33 år sedan som Yours Truly för första gången upplevde den tjusande upplevelsen: man blev läst! Och inte bara det; folk stoppade en på gatan, på utställningar, man fick ryggdunk och uppskattande kommentarer. Människor, vars namn man tidigare bara sett i tidningen, ringde och befryntade sig. Jippi! Detta skulle allt framgent vara min melodi!

Och så blev det. Under en tid av mitt liv levde jag gott på att skriva roligheter. Det var ingen konst för i detta snåriga intellekt pågår ständiga lustifikationer. Har man dessutom som jag västgötaspetsar, så vet varje ägare till en sådan att det är hundar med humor, rena serietidningshunden. Det är bara att rita av! Eller skriva om...

  Som nu fyramånaders Rasmus. Han ser ut precis som Ådi, hunden i katten Gustafs hushåll. Lite tättsittande ögon (som Björn Borg) och med nos som en pannbiff mitt i planeten, ständigt kall och vädrande. Frejdigt, med ett humör som glittrar ger han sig i kast med människolivets mysterier.

Om sådant skrev Yours Truly förr kåserier. Att de var roliga begrep jag först när läsare hörde av sig och ordagrant och frustande av skratt kunde återge valda delar. Sen måtte Lifvet fått en allvarligare inriktning... Roligheterna syntes ha övergått till yngsta dottern Ingrid. Den som förväntar sig att få dra på smilbanden får istället vända sig till http://igurt.bloggagratis.se/ Råden hur man överlever en rockfestival är numera en klassiker: Avstå från thaigryta tre dar i rad eller riskera unstopable rännskita...

Denna enkla mening är ohyggligt kul vilket beror på den målande beskrivning! Och kan uppskattas av var och en med ett uns av fantasi och erfarenhet av livets hm... mer fundamentala sidor... 

 Att publicera sig i tidningen är inte bara att skriva det som är sant och relevant, etc. och bli färdig i tid - utan faktiskt den svåra kosten att bli läst.

Tänker på det nu när Hundsport dunsat ner i lådan. Genom lyckliga omständigheter är Yours Truly nu tillbaks i hemmahamnen, upphöjd till fast medarbetare och tidningens samhällsreporter. Detta ger en icke föraktlig status och möjlighet att frottera sig med ministrar och biskopar och andra bemärkta på samhällsstegen topp. Men blir man läst?

---

Obs Apropos Hundsport Alla som bor i Stockholms län får bilagan Stockholms Hundar. Missa inte reportaget om valpkursen! Där finns Gunnar Lindgrens underbara bilder av kursvalparna och inte minst Rasmus at large...

Av Lisbeth - 9 juli 2010 08:51

foto: Gunnar Lindgren

   Dags för examen, dvs avslutning i vår lilla valpkurs, arrangerad av Norrtälje Lokala Kennelklubb! Fr v förutom Rasmus västgötaspets och hans bästis Malte softcoated wheaten terrier, (de är likasinnade på många sätt och tom födda samma dag!), Eydis isländsk fårhund, Janice australian shepherd, Nellie american staffordshire terrier, Målle cavalier king charles spaniel med respektive ägare och vår kursledare Maggan.

Det var ordnat en "bana" med stationer där valparna skulle utföra de moment som lärts under kursen. Även Rasmus klarade av detta på ett fint sätt! Så var det då dags för ägarna att testa sina teoretiska kunskaper i en tipspromenad! Vad kul! Tävlingsdjävulen grep omkring sig... Blygsamheten förbjuder omnämnande vem som hade "alla rätt"...

Så blev det kaffe och Maggan bjöd på jordgubbsbakelser, utdelande av diplom som bevis på färdigheterna, godispåse till valparna och så - en surprise! Det serverades valptårta! En kulinariska dröm av bestående av leverpastej- och gräddfyllning och garnerar med köttbullar och korv! Rasmus trodde inte sina ögon... "Får jag den stora biten - alldeles själv?"

Vår kursledare tackades med blomma i ampel och en tavla med kollage av bilder i anslutning till kursen som Maltes matte Gudrun snillrikt satt samman. Vi kom överens om återträff, kanske i samband med stadsvandring och besök på Hundfiket i Norrtälje. Tänk vad roligt vi haft och alla kompisar vi fått!

Av Lisbeth - 8 juli 2010 10:15

I morgon blir Rasmus 4 månader - kors vad tiden går och vad han har vuxit och utvecklats! Så här såg han ut när det sa "Klick" hos den blivande ägaren.

Så blev Rasmus lite större, c.a 3-4 veckor senare. Här är sista bilden hos uppfödare Anita innan han åkte hem till oss.

   Då hade han fortfarande strimbläsen kvar.

Tiden gick... ytterligare två månader, dvs idag. Hans färgteckning har genomgått en intressant utveckling: Jag köpte en valp med strimbläs och genomgående bläs med helt vita noskuddar, nackfläck, halskrage, bröst och vita sockor. Nu är strimbläsen nästan helt borta och han har bara nackfläck, vitt bröst och sockor. Av de vita noskuddarna är det kvar en liten kant. Det underliggande pigmentet har brett ut sig mer och mer. Jag visste att det skulle bli så här. Hur kunde Yours Truly veta det? Jo, en annan har fött upp japanese chin!

Japanesevalpar som är perfekt tecknade från början får alltid för mycket färg i förhållande till det vita när de var "färdiga".

Av Lisbeth - 7 juli 2010 13:05

En liten paus i slitet...

Yours Truly är ensam hemma med barnen... Kära far är på sjön och ror med svärsonen - hope they enjoy themselves! 

Förvisso är det liiite tråkigt att vara ensammen... och ingen stark man som kan hjälpa till att bära...

Men...då blev det ett kärkommet tillfälle att ta itu med diverse. Har slitit som en kuli med att sortera och slänga massor från arbetsrummet; tidningar, protokoll, kataloger, skräääp... 

Somt måste dock sparas, annat får sparas av sentimentala skäl...

Det är inte klokt vad mycket man varit med om! Det blev nästan en hel sopsäck med bara gamla priskokarder - Yours Truly måtte varit en utomordentligt framgångsrik uppfödare/utställare!

Hur märker man det...?

Ikväll blir det en jädrans konfliktsituation - Miss Marple eller semifinal Tyskland - Spanien? Det lutar nog mot fotbollen... Även om jag gillar Miss M och den eleganta konversationen, alla vackra interiörer och en lite lagom mysig mordgåta... så är det ändå så att VM-fotboll är bara vart 4: e år... Fotboll således!

PS Det blev inget av nånting... Första halvlek av fotbollen, sen fick TV:n krupp... + lite deckare (annan kanal) så nu vet jag varken ut eller in.. Vilket mörker! 

Av Lisbeth - 6 juli 2010 13:03

FIREWORKS! SHOOTING STARS! CONFETTI FALLING!
  Vad skådar vårt tjusta öga? En absolut favoritperson i hundvärlden - nämligen Johnny Andersson med sina fina Lundecock's shetland sheepdogs  i ledningen på Årets Uppfödare!  Hurra! Och heja, heja... Som sagt...

FIREWORKS! SHOOTING STARS! CONFETTI FALLING...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards