Direktlänk till inlägg 12 november 2007

En vanlig dag på jobbet...

Av Lisbeth - 12 november 2007 22:11

Yours Truly lever i de bästa av världar... Kul och spännande jobb, den ena dagen är aldrig den andra lik... trevliga husdjur att pyssla med!
MEN... dessa två fundamentala delar i vardagslivet är understundom ej helt enkla att kombinera.
Djuren - hundar, hästar, katter & marsvin - hava alla det gemensamt att de ogillar förändringar i dagens rutiner. ALLT ska göras likadant samt i rätt ordning. Minsta avvikelse från programmet och det blir obstruktion!
Som tex idag, när stormatte skulle ut på jobb. Tid & plats för detta Stockholm 13.00
Plenty of time för att sköta djur och hem. Var det tänkt.
Hästarna skulle få sin mat lite senare, så de skulle vara sysselsatta med den samt mätta och belåtna i min bortvaro.
Hundar, katter & marsvin hade fått sitt, hästpellets var satt i blöt. Lastade i sopsäckar i bilen för bortforsling till sopstationen, vilken är belägen åt rätt håll. Fiffigt! Vips var klockan jättemycket. Stapplade ut med hinkarna med hästarnas mat plus vatten. Såg genast på deras (dvs pållarnas) miner att de var mycket missnöjda med sin situation. Knegade ner för backen till hagen med elstängslet. Där - rymningssäkert - skulle hästarna vara när gården lämnas obevakad. För att komma dit måste man gå på en smal stig med murar på ömse sidor. I vanliga fall går Yours Truly först med ponnyerna sedesamt skrittande bakom, i gåsmarsch efter rangordning. Så icke idag, de kom stormande i bredd! Ett halft ton galopperade hästkrafter, där har man inte mycket att sätta emot. Tjong-pang - lilla ja gjorde en bicycletas värdig Zlatan och landade i backen med en duns. På något vis klarade jag hinkarna från att spillas ut och mig själv från att få en hov i pannan. Då hade det väl varit morsning och goodbye...
Man blir lite matt när luften går ur en... Upptäckte att sista höbalen var den sista - bokstavligt talat. Måste åka och köpa hö, orkade inte lyfta ur åtta fulla sopsäckar ur bilen igen. Det fick bli en kompromiss - körde till höbonden i rasande fart, ett par höbalar som kunde läggas OVANPÅ sopsäckarna. Listigt!
Hem igen, nu var det plötsligt jävligt brått! Och hur får man sig själv i visligt skick? Av med de leriga, ja rent genomlortiga paltorna.
In i duschen - en god början! Vred på kranen - kom inget vatten! Tjall på hydroforen, typ.
This could only happen to me...
Klev ur duschen, nya kompromisser (går inte in på några detaljer). Akuta problem tornar upp sig: Hittar inte mina näst bästa byxor (undanber mig usla kommentarer!). De bästa i tvätten. Paniken nära. Febril jakt på passande kläder. Alla svarta och mörkblå ratas - hundhår och strån syns! Av samma skäl inga luddiga plagg.
Först rasta hundar, sedan stänga in och täppa till, alla jobbprylar med, laddad mobil, omkoppling, öppna grinden, köra ut, stänga grinden, köra iväg. På något sätt, oklart hur, kom man iväg hyfsat presentabel och en halvtimme försenad. Inte en sportslig att hinna till soptippen. Säckarna fick hänga med till Stockholm. Kom på att jag inget ätit på hela dagen, inte tid med det. Fick bli en cocacola + chokladbit på macken. Körde som en galning. Uppenbarar mig till intervjun (en av hundvärldens VIP-personer) med ett billass sopor! Dessutom hade Yours Truly glömt/ej hunnit med att peta naglarna...vilket upptäcktes när jag kastade en förströdd blick på de sorgkantade labbar som vilade på ratten...
Ibland blir jag så trött på mig själv! Det är en sådan smärtsam insikt att inte vara så bra som jag tror. Tärande på ett fragilt ego!
Nu infinner sig en rad frågor:
* Kunde då inte högman ombesörjt detta tidigare? Nix, en person som mockar samt rotar i fodersäcker bör visligen göra manikyr i nära anslutning till offentligt framträdande. Annars är det liksom ingen mening med det hela.
* Kunde då inte högman startat dagsprogrammet lite tidigare? Forget it, djuren blir arga/oroliga om det blir störningar i rutinerna.
* Men din slöa skit, du kan väl iaf lägga fram kläderna i tid! Möjligtvis, men klädseln beror ju på temperatur och väderlek vilka som bekant äro växlande.
* Jaha, men hur gick det då med jobbet? Jo tack, bra. Det gör det nästan alltid...

 
 
Bitte

Bitte

13 november 2007 09:09

Jag är övertygad om, att lilla G inte får något tråkigt liv hos dej, Lisbeth!!
Idealiskt för en västgötaspets...
Gerda mår finfint och väntar på sin nya matte!
Hon ska ut och känna på snön idag tillsammans med sin kvintett + dom fyra stora.
Här på småländska höglandet har vi verkligen fått vinter!

http://hem.passagen.se/sanningegardens

 
Ingen bild

ANITA

13 november 2007 10:01

HA INGEN RUTIN, då slipper man allt det där flåsande och klängande. Typ, nu vill jag ha mat, nu vill vi ut, nu vill vi.........
Det lärde jag mig för längesedan och funkar hur bra som helst. TILLS, tyvärr man måste om man jobbar
Men, alvarligt, går det att undvika så ska man inte skaffa sig rutin och NEJ, de blir inte otrygga
Oj vad jag känner igen det där!
Går i väntans tider här och en bredare hängigare stackars krake har jag inte sett på länge. Stackarn, bakbenen viker sig. Hoppas nu inte de små liven blir för tidiga (och för många)Jag har husvisning idag och morgon. Det skulle va nåt!
ANITA

 
Ingen bild

lisbeth

13 november 2007 10:18

Jovisst, det funkar väl i teirin, fast bättre på katter och hundar, som ju kan bunkra forder och upplevelser på ett annat sätt än "bytesdjur" - gräsätarna häst & marsvin. Dessa har samma behov att tugga, beta och ha magarna fulla - annars får de magsår, i vart fall hästarna och nassarna blir deprimerade.

Ursäkta alla hippolyter denna lätt vindiga beskrivning, men i stort är det så det fungerar. Rutiner alltså!

All lycka med den kommande kullen!

Önskar Lisbeth

 
Ingen bild

Gudrun

13 november 2007 11:23

Inte dör hästarna av lite flexibilitet. OM dom gick fria på vidderna är det ju inte säkert att den fina ängen dyker upp samma tid varje dag.
Ibland måste dom ut en timme tidigare på morgonen pga jobb och då får man väl vara hygglig och ge lite extra, om tiden till lunchen blir längre. Eller en halmbal för "pyssel". Det finns en fördel med att ha 10 hästar - man förenklar rutinerna. Några hinkar med mat i hagen är bara inte att tänka på!
Det gäller att göra det lätt för sig. Och naturligtvis bra för hästarna, men eftersom alla verkar göra olika, så tycks dessa djur vara mer flexibla än vi tror.

 
Ingen bild

lisbeth

13 november 2007 13:25

Hmm... håller inte med. Häster är precis som höns, marsvin, kossor, får etc goda fodersökare. Finns inte foder att leta reda på blir de stressade och slutligen apatiska.

Sen beror det naturligtvis hur man har ordnat för sina djur. Finns det stora hagar är det utmärkt, då kan djuren ströva omkring och åtminstone söka mat, även om det nästan inte finns något att beta.

När hästana går på sommarbete ser de själva till att få i sig det de behöver och de betar hela tiden.

Nu finns inte det goda betet, man får se till att ersätta detta med hö och lite annat.
Men det ska alltid finnas något att plocka med. De här djuren är en sådan sort.

 
elaina

elaina

13 november 2007 22:42

Hahahaha,
vilken tragikomisk episod, du skriver så j*¤la kul, så jag kom i skratt: något som va välbehövligt för mig, denna i övrigt dystra dag...
=0)
ps:TACK för Dagens Garv!

http://elaina

 
Larsson

Larsson

14 november 2007 19:53

Hahaha - nu kan jag bara inte hålla mig!
...näst bästa byxor...!!! Jag vet att du undanbad dig kommentarer men jag blir sååå nyfiken. Är det de som bara har lite "hundsnor" på sig eller är det de som i vars fickor man kan finna intorkat, kvarglömt levergodis eller är det de som bara har några intorkade lerfläckar i knähöjd eller....???
Hihihi - näst bästa byxor....Guud, du är väl för rolig!!

http://www.ymer.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lisbeth

14 november 2007 21:51

Så klart! Det har väl alla den prioriteringsordningen?

1) bästa byxorna = de som är nya, icke sabbade av tvätt eller annat

2) näst-bästa byxor = rätt nya, tvättade men fortfarande hyfsade

3) helt OK byxor = hela & rena men inte mer

4) näst-sämsta byxor = hela och skapligt rena men i övrigt hopplösa bortom all beskrivning

5) slumbyxor = får endast bäras efter mörkrets inbrott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards