Direktlänk till inlägg 18 januari 2008

Whi hände mig detta?

Av Lisbeth - 18 januari 2008 09:25

Herre Jesus statt mig bi... Bittert ångrar jag den dag jag började med detta... För exakt tio år sedan gick man och gladde sig; min första efterlängtade västgötaspets var född! En trevlig, frisk och sund ras, en mysig och välordnad liten klubb med rejäla och foträta människor. Det var då det... Och nu! Folk pratar och skriver så mycket skit, det talas om häxjakt på en "ack så oskyldig stackare" - det är hydran själv som i sina många skepnader organiserat detta nya "drev". Egentligen ganska genialiskt - under olika psedonymer sätta igång en debatt med sig själv... Så bra, då får man ju de svar och det bifall man så hett eftersträvar. Och alltid anonymt, då kan man spy ut vilket etter som helst. Vilka ynkliga kräk det finns, som aldrig kan stå för sitt ord utan fegt gömmer sig bakom olika signaturer. Nu är det ju fövisso lätt att känna igen upphovspersonen; ordmassorna, det pompösa anslagt, överdrifterna, hoten... Endast en narcissistisk* person kan bete sig på detta vis.



Men varför o varför dra igång skiten och egga upp folk ur båda lägren? Kan inte hydran vara som vanligt folk, bida tiden sen debaclet i vgs-klubben, ha några sabbatsår, odla eterneller eller börja med stavgång? Och sen, när minnet av den Stora Oredan börjar mattas av, liten stillsamt glida in igen. Om man nu nödvändigt måste hålla på med den här hobbyn... Det är finare folk som fått krypa till korset på ovanförmälda sätt.





Men si, det passar inte hydran! Allt ljus på mig, eller hur?





Hur började det hela då - denna gång? Jo, i en resultatrapportering står det att "snygge" xx blivit champion, vilket xx skulle blivit för länge sedan "om han kunnat tygla sitt humör". Inget mer med det, faktiskt väldigt hovsamt och dessutom sant. Narcissicisten reagrar blixtsnabbt! Denna oskyldiga kommentar tas som bevis på "förtal", "förföljelse" kriminellt beteende, etc.





Efter några turer har en utpekad utställare - ja, inga namn, men hur många ägare finns att välja på till BIR-hunden? - händelsevis den som hydran fick spö av i ringen, genom användande av trollspegeln där allt svart bli vitt, via någon slas cirkeldefinition (guilt by association?) blivit påkletad vad anstiftaren till det hela (hydran) är föremål för - myndighetsingripande pga djurplågeri och vanvård av hästar. Hänger ni med? Det här är sannerligen inte lätt. Inte får man namnge folk som (ännu) ej är dömda och Ceacars hustru får ju inte misstänkas, eller hur?





Ett 20-tal myndighetsrapporter, polisingripanden, vitesföräggande, mm. skulle alltså vara rena påhitt. Djurambulansen skulle avliva hästar på plats av ren illvilja. Var och en kan ta del av handlingarna, finns på aktuell kommun. Man kan vanvårda djur på många sätt, t.ex inte sköta fötterna på dem eller tillse skador. Av en veterinärrapport framgår följande: En av de mycket magra hästarna har sår på halsen. Två stora kratrar, den ena c:a 10 cm i diameter och 6-7 cm djup, den andra lite mindre. Såren är infekterade och omgivna av död vävnad. I såren kryper fluglarver. Såren är av en sådan omfattning och i sådant skick att prognosen för läkning är avvaktande, skriver veterinären. ”En absolut förutsättning för läkning är adekvat sårvård. Denna sårvård är svår att ge i hemmiljö eftersom det krävs upprepad upprensning av såret, vilket i sin tur kräver att hästen får lugnande medel. Hästen bör därför föras till djurklinik alternativt avlivas då såret inte kommer att läka under nuvarande förhållanden.”





Djurägaren anser att hästen mår bra och är inte intresserad av att köra till djurklinik. ”Antingen blir hästen frisk eller så dör den”, säger ägaren. Veterinären erbjuder sig då att avliva hästen, men inte heller det är ägaren intresserad av.





Sånt här håller alltså folk på att försvara. Man mår illa!




Så nu är de nio döda häststackarna uppgrävda igen och används som slagträn i en fiktiv "debatt" för att Någon känner sig trampad på tån för en utställningskommentar.



* Narcissistisk personlighetsstörning:

Ett genomgående mönster av grandiositet (i fantasin eller i beteendet), behov av att bli beundrad och brist på empati. Störningen visar sig i ett flertal olika situationer och sammanhang från tidig vuxenålder och tar sig minst fem av följande uttryck:



* har en grandios känsla av att vara en betydande person (t ex överdriver talanger och framgångar, förväntar sig att bli behandlad som höjd över mängden utan att genom sina gärningar gjort sig förtjänt av det)

* är upptagen av fantasier om obegränsad framgång, makt, glansfullhet, skönhet eller fulländad kärlek

* tror sig vara en speciell och unik person som bör söka sig till, eller bara kan bli förstådd av, andra personer (eller institutioner) som är speciella eller har hög status

* kräver ett övermått av beundran

* har en känsla av särskilt berättigande, dvs har orimliga förväntningar på särbehandling eller på att andra automatiskt ska svara upp till hans eller hennes förväntningar

* utnyttjar andra, dvs drar fördel av andra för att uppnå sina egna mål

* saknar empati: är obenägen att uppmärksamma eller identifiera sig med andras känslor och behov

* är ofta avundsjuk på andra eller tror sig vara föremål för andras avund

* är arrogant och högdragen i sitt beteende eller sina attityder,






 
 
Ingen bild

xxx

18 januari 2008 17:18

Alla vi som håller på med djur kan bli anmälda för vanvård/misskötsel av djur vare sig vi vill eller inte, liksom vi är skyldiga eller inte. Har man bara fel person till GRANNE eller OVÄN så kan det bli den mest digra lunta hos miljökontoret eftersom miljökontoret då är tvungen till att åka ut endel människor ringer polisen istället, dessa åker också ut eller i bästa fall ringer upp djurägaren. Ett skadat djur som har behandlats av veterinär kan då få förödande konsikvenser för framtida djurhållning då miljöskyddsinspekteörerna försöker leka Gud.
Är glad att jag inte är den drabbade i detta fallet som beskrivs men jag vet hur det är att vara förföljd av fel personer, att alltid behöva arbeta förebyggande mot dessa människor, tänk att få arbeta för sin egen sak och inte andras, jag vet att mina djur har det bra, det vet miljökontorets djurskyddsinspektörer också vid det här laget, men de är ändå tvugna att åka ut så fort det ringer och luntan är lång hos dem, jag förstår om de en vacker dag vill ha ett slut på de trakaserier vi utsätts för, det är tyvärr den dagen de börjar leta fel hos oss. Den dagen den sorgen, men som sagt jag vet hur det är att bli anmäld flera gånger om året bara för att grannen inte gillar mig och inte för att jag verkligen gjort något fel. Sedan är jag av den åsikgten att man ska fråga och räka ut en hjälpande hand än att kasta sten på den drabbade, kan man nu inte hjälpa så var tyst istället, man vet inte vad som händer en själv

 
lisbeth

lisbeth

18 januari 2008 17:29

Hej xx

Du har skrivit en anonym men tänkvärd kommentar. Jag publicerar inte anonyma kommentarer om dessa inte är kända. Vill du att jag publicerar ditt inlägg får du maila till mig så att jag vet vem du är. Du får vara anonym på bloggen om du vill. Adressen finns på hemsidan.

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Ila

23 januari 2008 12:25

Mycket intressant, kände inte till detta men har nu läst i djurskyddstidningen. Vidrigt. Oacceptabelt att ha en sådan medlem i SKK-organisationen. Fanns det ingen kommentar om hundhållningen i djurskyddsinspektörernas rapporter?

 
Ingen bild

Lisbeth

23 januari 2008 15:51

Medlemmar som döms för djurplågeri även om det gäller annat djurslag, utesluts ur SKK-organisationen.

I aktuellt fall noterade djurskyddsinspektörerna att djurägaren även bedriver kennelverksamhet, men inga anmärkningar på hundhållningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 4 februari 2015 10:34


   Vi som  jobbat för tidningen hittar överallt i och utanförorganisationen och har decenniers erfarenhet av faktainsamling ochnyhetsförmedling. Men ack nej! Detta får vi inte ägna oss åt sen de senastetio åren. Medlemmarna kan ju störas i sin rosa...

Av Lisbeth - 26 januari 2015 08:18


    I dagar när pennor höjs mot skyn och millioner manifesterar för yttrandefrihet och pressfrihet, kan man bara konstatera att detta gäller inte den sfär där undertecknad tillbringat större delen av ett yrkesverksamt liv. Journalister är inte v...

Av Lisbeth - 4 november 2014 21:51


  We are in Love and the Love i have for you never change do you know that Love? i feel same here ok.. You are my happiness you always make me feel better I love you more ...

Av Lisbeth - 20 oktober 2014 13:38


    Supreme Champion Yffranes New Moon Rising JW COTY 1 2013 waiting in the wings for judges´decision together wirt Co-owner/Breeder Marina. Yes, "Mandy" was awarded "StockholmsMästare"   His son Yffranes Someone Special aka "Bonney" - our l...

Av Lisbeth - 1 oktober 2014 06:13


Our Kits 4 months of age: Yfffranes Someone Special & Yffranes Tommy-Gun     Photo by Kicki Thenberg ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards