Alla inlägg den 2 februari 2010

Av Lisbeth - 2 februari 2010 13:59

  

Fortsättningen följer... Så blev det ytterligare väntan och Miss D fick några timmars skönhetssömn innan det var dags för nästa nålsöga att passera - nomineringen! Alltså vilka katter som skulle gå vidare till BIS-panelen - dagens clou. Vår domare stack ut hakan en gång till och sa att detta var en av hennes två bästa katter under dagen och hade inga problem att ge Ormeryds Lunar Cheesecake hennes 7:e (!) nominering som junior. Assistenten kunde höja Miss D till skyn, ty så gör man med topshowkatter... Nominerad!

Av Lisbeth - 2 februari 2010 13:42

  

Efter oändliga rader av skogkatter och rag dolls och andra katter som jag knappt visste fanns, men förvisso vackra och intressanta, så var det VI, dvs trubbnosarna perser och exotic. Domare Jensen drog ett djupt andetag när Miss D kom på bordet, gick noga igenom henne, stack ut hakan och påstod frankt: Det här är vad vi har strävat efter hela tiden (or words by that meaning...).

Domarkritiken:

Excellent storlek & typ, lovande proportioner, exc benstomme. Exc kinder & käkparti, exc haka. Exc kort bred näsa. Exc stop & panna. Ögon super färg, exc storlek & placering. Exc TOP OF HEAD. Päls exc kvalitet & längd, exc showpresentation. Exc färger & fläckar. Svans exc längd. Exc kondition. FANTASTISK huvudform. Bedömningsresultat Ex 1.


Ja, vad säger man? Visst är det kul!

Grattis till Marina som tar så väl hand om sin fina misse. Och grattis uppfödare Anna Lange som tänkt ut och fött upp underverket och nu kan lägga ytterligare ett fint uppfödarresultat till sin stora "hög". OCH dessutom generöst låter en annan entusiast bli lycklig kattägare. Yours Truly må låta förmäten, men jag satt faktiskt och njöt min del i det hela...

Av Lisbeth - 2 februari 2010 13:33

  

Kattutställningar brukar vara långrandiga förställningar... På Nerikes Kattklubbs utställningen gick timmarna som en dans! Tack vare en talför och förkrossande sakkunnig domare som generöst delade med sig av sin erfarenhet och inre monolog över bedömningsobjekten. Och detta på ett oöverträffat, språkligt mångfacetterat och underhållande sätt! Vilket fynd! Kunde inte slita mig därifrån...


Domare Hannah Jensen är expert på just våran kattsort, (tog jag reda på) så här fanns många visdomsord och guldkorn att vaska fram. Dessutom blev hennes bedömning begriplig, liksom katternas inbördes placering. Vad roligt!

Av Lisbeth - 2 februari 2010 09:00

  

... och morgonens dramatik var det rena lisan att studera katalog och bedömma chanser... För undvikande av irritation av känsliga utställarnerver hade mormis dvs jag hållit mig lite diskret i bakgrunden... Nu kunde jag göra mig nyttig på varjehanda sätt; köpa katalog och toalettlåda till extrakatten, spana reda på en extra utställningsbur (vilken lämpligt nog fanns vägg-i-vägg med Miss D:s), samt packa upp frukost som kära far skickat med.

Tack så mycket! Kaffe och supergoda äggmackor smakade särskilt bra. Puh! Vilken pärs...

Av Lisbeth - 2 februari 2010 08:42

  

Här fortsätter berättelsen om Vår Roliga Resa Mot BIS-Panelen! Allt var nämligen inte såå roligt... En Kalamitet uppstod nämligen... Någonstans i höjd med Örebro började vi försöka tyda översnöade vägskyltar och spana efter rätt väg. Felix i baksätet skötte GPS:en med den äran och gav anvisningar. Plötsligt kom nytt besked:

-Mamma! Lillen är med...


Shock! Horror! Mycket riktigt... Istället för ett katthuvud i buren stack två nyllen upp! Lillen är Felix´egen katt, Ormeryds Jeffrie Austin, exotic kastrat, världens mest sociala och sällskapliga kattpojke. Han var inte anmäld till utställningen... Hur hade detta kunna ske? Rekonstruktion; han måste ha smitit in i buren i den intervall som det tog för Marina att skaka filten i buren och vända sig bort för att plocka upp Miss D - det var fråga om sekunder...


Jaha, vad gjorde vi nu? Lämna fripassageraren i bilen var uteslutet. Och inte gick det an att plocka in honom och låtsas som det regnade... Som tur var hade Marina med hans vaccinationsintyg! Efter åtskilligt dividerande kontaktades kommissarien via telefon och situationen förklarades.


Inga problem! Det var bara att låta båda katterna gå igenom incheck och veterinär. Undrans på att Miss D var tyst och lugn i buren när hon hade bästa kompisen med!

För att inte tala om vad belåten fripassageraren var... Lillen kunde sitta i husses knä och hålla hov - centrum för allas uppmärksamhet!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards