Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Lisbeth - 18 februari 2010 12:43

  

Kära far har tillfälligt (?) återinträtt i sin pensionärstillvaro och ägnar mycken tid åt att titta på OS... Det är bra, för han gör ju en del här hemma... Då får Yours Truly kärkommen tid över till stora Projekt, som friläggandet av den här urgulliga gamla öppna spisen i Ingrids förra rum. Kan inte bärga mig tills det är skapligare temperatur så spismuren kan målas och fixas till sin forna skönhet. Ta vara på gamla kulturvärden, ja...


I gårdagens DN stod en utmärkt artikel på temat signerad Lars Linder:

"Vid det laget har det inte funnits någon välartikulerad intellektuell konservatism sedan Sven Stolpes glansdagar. Jag har saknat den sortens röster. Konservatismen bär på skeptiska insikter om människa och samhälle som en fartblind tid kan må väl av att få motstånd av. Idéer som hävdar att allt nytt inte är av godo, att människan inte är helt oåtkomlig för förnuftet, att det finns livsviktiga värden och traditioner att värna om. En välformulerad konservatism är i bästa fall ett släpankare som hindrar debatten från att driva redlöst."


Isn´t that lovely? Då Sven Stolpe var en idol och förebild och LL skriver pricksäkert, så visst blir man lite uppåt. Det är lätt att överföra tankegångarna till dagens kennelvärld. Var finns den välartikulerade debatten, den insiktsfulla kunskapen, var finns försvaret av värden och traditioner? Why all that mass of mediocrity?

Av Lisbeth - 18 februari 2010 09:33

Why is Yours Truly going on drivelling about cats?! Because it´s the only cheerful thing I can think of in today´s madness.The equestrian world is in its natural winterinactivity and contemporary dogdom is so horrific that I can´t bear to write about it. No wonder one tends to live a lot in the past. Our present is bloody awful, the portent of doom.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards