Alla inlägg den 11 februari 2010

Av Lisbeth - 11 februari 2010 10:40

  

Jo det var en sak till... En av dessa frågor som kom upp i samband med gissningar och rop var: Skulle vi som jobbade med Brukshunden ha fortsatt om sådant önskemål framkommit? Ja, självklart!

Det fanns inte någon av medarbetarna som inte älskade jobbet! Men detta hypotetiska spörsmål förutsatte (helst) följande: att en aktiv kongress valde en styrelse som är intresserad av kärnverksamheterna - brukshundar, bruksprov & tävlingar, hundägarutbildning, frivilligverksamhet... Och att denna styrelse anställde tjänstemän som kunde något om detta!


De senaste 5 åren fick vi aldrig göra den tidning vi ville...

En minnesbild fladdrar förbi... När hela ledargarnityret byttes ut kongressen 2004 noterade reportern: SBK - sårbart? Det är nämligen aldrig bra när nästan all erfarenhet och kompetens byts ut mot nya kvastar, oavsett hur mycket dessa sopar. Kennelhistorien vimlar av exempel...

År 2004 blev det 5 nyval på ordinarie poster inklusive ordförande & 1:e vice, samt ny högste tjänsteman, GS. Dessa är naturligtvis inga oduglingar men lättviktare i jämförelse med föregångarna. Så här står det i Brukshundens referat:


 "Karin Sejnell kallades av kongressen till hedersordförande och förre generalsekreteraren Björn Bjuggren kallades till hedersmedlem. Nya generalsekreteraren Peter Rimsby har börjar sin tjänst med en rivstart. Det är ingen tvekan om att SBK har rekryterat en dynamisk och marknadsfokuserad GS. Han skisserade i vida drag hur SBK måste ut och synas mer i samhället, om en framtida satsning på PR och information och om hur kansliets service till medlemmarna ska förbättras. Detta ska bland annat ske genom inrättandet av 24-timmarskansliet, med dygnet-runt-tillgänglighet, samt en radikalt förbättrad hemsida och utökade internettjänster. Även Brukshunden är med i förändringsarbetet. En slimmad tidningsbudget trots konstant upplaga, inrättandet av ett redaktionsråd och satsning på annonsförsäljningen var ett par av förslagen."


De styrelseproffs som blev ny SBK-ledning visade inte så stort intresse för kärnverksamheterna ( se ovan!), utan satsade allt krut på sådant som passade akademiska och administrativa färdigheter, som stora och dyrbara projekt - omorganisation, kursgården Kydingeholm, sparka personal på kansliet och så älsklingsprojektet MH. Marschen mot avgrunden började...

År 2004 hade SBK mer än 76.000 medlemmar (alla kategorier inräknade). Nu har man tappat 10.000 medlemmar. Detta är allvarligt! SBK har blivit sårbart precis som förespåddes, men mycket värre än någon kunnat räkna ut.

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards