Alla inlägg den 1 april 2010

Av Lisbeth - 1 april 2010 08:10

Idag är det skärtorsdag. Den numera smutsiga snön ligger fortfarande meterdjup på gården, men nästan ingen lera synes, så det är hyfsat rent inne - ja, allting är ju relativt...

Skärtorsdagen - får vi veta av Wikipedia - är en högtidsdag som infaller torsdagen före påsk (2010 den 1 april), dagen före långfredagen. Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid.

Skärtorsdagen är enligt folktron framför allt den dag då häxorna begav sig till Blåkulla på lämpligt redskap. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda skorstensspjäll och gevärsskott i luften för att försvåra häxornas förehavanden. Nya asatroende använder istället asen Tors dag till att förbereda vårblotet.


För vissa får det skära syfta på den bleka ansiktsfärg Tor ådragit sig under vinterhalvåret. Dagens häxor associerar även färden med rening, i så motto att den eld som erbjuds i Blåkulla kan befria dem från den klåda, som vissa kvalster med "skärtor" likljudande benämning orsakar.


Jaha. Och vad har då Yours Truly på hjärtat?

Eftersom detta med häxor samtidigt infaller med 1:a april så blir det ett kärkommet tillfälle till såväl lämpliga som olämpliga idéassociationer. Ja, man måste ju som   Monty Python's Life of Brian -

"Always Look on the Bright Side of Life. " ---"For life is quite absurd...."

Så man kan fundera på vad som kommer att hända? Brukshundklubben - juvelen i kronan, kennelklubbens största specialklubb och hemvist för samhällsnyttigheter, hedersmän och deras duktiga hundar - hur är/blir det med den? Två av SBKs toppfigurerna är anmälda av en SKK-kommitté till disciplinnämnden för odemokratiskt handlande. Ingen ska dömas ohörd, men vore det inte bra att respektive persons förtroendeuppdrag är vilande under utredningstiden? Istället kör man på som vanligt, leder årsmöte i rasklubb och kandiderar frejdigt till ännu högre poster. Kan det kallas rent spel?


Fast rent spel är väl ett tänjbar begrepp i dessa kretsar... Det är förvisso inget som hindrar årsmötet att välja vilken årsmötesordförande det lyster, och årsmötet behöver inte ogiltigförklaras för det. Från SKK medges dock att "lämpligheten" i förfarandet kan ifrågasättas... Ja, valberedningen borde ha en del att fundera över... Eftersom ekonomisk erodering varit tema de senaste åren, så kan man undra hur tankarna går. En revisor byts nu ut och posten förslås till tidigare kassör. Går detta verkligen an?


Mera konstigheter: På den privata sajten collievänner (som ogillar aktuell rasstandard och rasavel över huvud taget) kommer ett sensationellt tillkännagivande: "Fortsättning följer, gott folk. Först kommer standarden, där vi har lite problem med illustrationer, och sedan en jättenyhet! Vi kommer att presentera den förstfödda valpen från uppfödar/ägarkooperativet Collie Community: C C Back to Basics!"

Så länge man ännu inte talat ur (höns)skäggen vad detta innebär, så får man finna sig i att det blir diverse gissningar.

Yours Truly avstår dock visligen från några tolkningar i den vägen...


"Life's a piece of shit/When you look at it/Life's a laugh and death's a joke, it's true./You'll see it's all a show/Keep 'em laughing as you go/Just remember that the last laugh is on you."... Always Look on the Bright Side" ...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards