Alla inlägg den 19 april 2010

Av Lisbeth - 19 april 2010 22:46




Contemporary Art; ett verk av en av de främsta expressionisterna, Patrick Graham.




The Approach (for Father Munch) - 1983 olja 94 1/2 x 94 cm




The Octagon Gallery, Belfast




Nu i privat ägo. (L. Högman)






--


 Priest
Good Caiaphas
The council waits for you
The Pharisees and priests
Are here for you

Caiaphas
Ah gentlemen, you know why we are here
With not much time, and quite a problem here

Crowd Outside
Hosanna! Superstar!

Annas
Listen to that howling mob
Of blockheads in the street
A trick or two with lepers
And the whole town's on its feet

All
He is dangerous! He is dangerous!

Crowd
Jesus Christ, Superstar
Tell us that you are who they say you are

Priests
He is dangerous, dangerous
That man is in town right now
To whip up some support
A rabble rousing mission
That I think we must abort
He is dangerous

Crowd
Jesus Christ, Superstar

Priests
He is dangerous
Look Caiaphas
They are right outside our yard
Quick Caiaphas
Go call the Roman guard

Caiaphas
No wait, we need a more permanent solution to our problem.

Annas
What shall we do about Jesus of Nazareth?
Miracle worker, pilgrim or fool

Priest
No riots, no Romans, no fighting, no slogans

Caiaphas
One thing to say for him, Jesus is cool

Annas
We dare not leave him to his own devices
His half-witted fans will get out of control

Priest
But how can we stop him, his glamour increases
With every minute, he's top of the pole

Caiaphas
I see bad things arising
The crowd crown him King
Which the Romans would ban
I see blood and destruction
Our elimination because of one man
Blood and destruction
Because of one man

Voices
What can we do about this Jesusmania?
How can we deal with the carpenter king?
Where do we start with a man who is bigger
Than John was when John did his baptism thing?

Caiaphas
Fools! You have no perception
The stakes we are gambling
Are frighteningly high
We must crush him completely
So like John before him
This Jesus must die
For the sake of the nation
This Jesus must die
Must die, must die
This Jesus must die

(Jesus Christ Superstar)

Av Lisbeth - 19 april 2010 09:43

  

foto: Jessica

Ända sedan artiklarna i Hundsport publicerades om länsstyrelsernas djurtillsyn med åtföljande omhändertagande av djur har min telefon m.m varit konstant blockerad... Under mina 33 år som journalist har jag aldrig varit med om något liknande. Nedanstående mejl, som här publiceras med vederbörligt tillstånd, är typist för många av läsarreaktionerna. Läs och begrunda:


"Hej Lisbet! Det var med viss fasa samtidigt enorm tacksamhet jag läste dina artiklar i de två senaste numren av hundsport. Det är ju tyvärr inte bara hundägare eller hästägare som drabbas av de nya inspektörernas nitiska kontroller där man jagar centimetrar.


Tidigare fanns vissa utav dessa på kommunerna men den sstora skillnaden var att lagen ändrades/skärptes och de blev hårdare kontroller- samtidigt som det då gick att få dispens under en övergångsperiod. Samt att mådde djuren bra så var det kanske inte alltid så noga med 2 cm hit eller dit. Vi är både hundägare och fårägare och försöker så långt det är möjligt bedriva ett bra sunt jordbruk efter alla konstens regler och går de kurser som erbjuds inom lammproduktion. Under vintern har jag gått en kurs inom just lammproduktion, hantering, ekonomi, djurhälsa osv.


På ett av dessa kurstillfällen var det med elever från SLU i Skara som ska bli just djurskyddsinspektörer. Jag och flera med mig blev direkt mörkrädda över de frågor som ställdes ang hantering och hälsa angående fåren. Det fanns inga som helst förkunskaper att tala om. Kan man ett stordjur inom lantbruk så förstår man även andra någorlunda - detta saknades uppenbarligen hos flera av de deltagarna. Samtidigt så kan man vända det till att det var ju positivt att de fick komma ut och träffa oss djurägare och höra lite om vår vardag MEN tyvärr är det dessa personer som ska bedömma om vi sköter våra djur rätt i framtiden. Det är ju inte utan att tanken slår mig flera gånger under kvällens föreläsning; Har de så här dålig förkunskap inom får var har de sin kunskap om djur över huvudtaget.

Visst att några har mkt kunskap om hund, katt, kor, grisar eller vad det nu kan tänkas vara men någon visste inte ens var juverinflammation var än mindre än mastit (en annan term för juverinflamation). Juverinflammation kan ju precis alla djur som diar/ producerar mjölk drabbas av.


För några år sedan var det flera personer som gick på SLU i Alnarp och ville arbeta som djurskyddsinspektörer som var med i organisationer som Djurens rätt - de var emot höns och kycklingproduktionen i dess form (vet av egen erfarenhet att den kan vara direkt motbjudande). Tyvärr tycker många gånger denna typ av människor att lagen ska tolkas mycket hårdare och strängare än vad som egentligen hade behövts. De har en tendens att börja leta fel hos djurägarna som många gånger gör så gott de kan. Dessa personer följer lagen till punkt och pricka utan att alltid se till hur djuren verkligen mår.


Nu vill jag inte spy min galla över situationen på dig men jag vill samtidigt göra dig lite uppmärksam på att många som söker dessa utbildningar inte har några större praktiska erfarenheter av djurhållning och djurhantering oavsett stort eller litet djur.Jag vill inte heller på något sätt försvara de djurägare som gör fe l- MEN många gånger finns det personliga tragedier bakom och då kanske länsstyrelsens besiktningsmän ska försöka hjälpa till att avveckla och ge råd så att den personliga tragedin inte blir större än vad den redan är - för många gånger blir det djurägaren som får betala för avvecklingen, polisingripande o dyl.

När de djur som går att sälja är sålda eller slaktade så tas dessa pengar för att täcka de kostnader som har funnits för själva omhändertagandet.

Kvar blir sällan något över till djurägaren som ofta står med både skulder och driftskostnader för anläggningen.


För andra handlar det om att bli av med sina bästa vänner - djuren betyder oftast väldigt mkt precis som du beskriver med mannen som fick sina draghundar omhänder tagna."

Av Lisbeth - 19 april 2010 07:52

  


Felix med mormor har varit på en trevlig turné i vackra Sörmland - man kan säga att det var en kombinerad titta-på-fina-djur och kulinarisk resa...

Först till Anita för att kika på hennes valpar efter Solveig och Niilo. Det var nästan högtidligt - här fick man se resultatet av samarbete mellan tre toppkennlar; Svedala, Fennican och Skogsbygden.

En guldkantad stamtavla med alla mina favoriter och här fanns nu sex jättefina valpar - så väluppfödda och kavata! Vilken förmån att få se dem! Vad månde bliva av dessa små? Lyckos den som får en av dessa förhoppningsfulla... Felix har lilla Tilly i famnen.


Så förtärdes lunchen - urgod Shepherd's pie! Det pratades och skrattades mycket, innan vi tog farväl av Svedala-gänget och styrde kosan till Gudrun som bor ganska nära. Nya fina djur! Vackra islandshästar beundrades vederbörligen liksom hela den stämningsfulla gården Vastravegred. Överkoll på allt har västgötaspetsen Märta, som är av min uppfödning och hennes bästis golden retrievern Nadja. Hur det nu kan komma sig så hade aptiten på nytt infunnit sig och vi satte oss ner till ett trevlig dukat bord i det fina gamla bondköket.


Gudrun och Carl bullade upp middag med fisk/skaldjursgryta, hembakat bröd och pannkakstårta till efterrätt. Mums! Såsmåningom tackade vi för oss och körde hem på diverse kringelkrokar /Sörmland är STORT och består av hur mycket småvägar som helst!

Med från besöken blev en glad och upprymd stämning och väldigt mycket inspiration till kommande egna stordåd.

Yours Truly blir lycklig över vackra gamla hus som är pietetsfullt renoverade och bebos av människor som älskar djur och sköna ting! Tack, tack...

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards