Alla inlägg den 15 mars 2007

Av Lisbeth - 15 mars 2007 11:08

15.3När man vaknar en sådan här morgon, efter den här veckan, med grått och slirigt väder, inga dollars på kontot såsom förutskickats (inom parentes sagt har aktuell organisation ekonomi att kasta ut 2 miljoner på sponsormedel, hm... slut på parantesen) och begravning för dörren, då kan man uppstiga med ett lätt förkortat citat av Axel Oxenstierna, inte precis på mina läppar, men i mitt morgontyngda sinne:
"När jag betraktar tyngden, bördan, vedervärdigheten, modlösheten, medlen, folket, fienderna, vännerna, faran, begynnelsen, framgången, händelserna, utgången, står mig icke obilligt håren på ända."
Närmare 400 år senare så håller denna enkla och rättframma bekännelse om att man verkligen blir orolig när man ser framåt ett ögonlblick. Ty sådan är människan.

Jag vill tacka för alla kommentarer, speciellt nu senast Britta och Ingrid, vars tänkvärda synpunkter var och en på sitt vis, förgyller bloggen. Tack, tack!--Västgötaspetsen är en underbar hund, klok, rolig, sund och naturvacker. Den har varit människan till nytta och glädje i hundratals år. Den fina, duktiga västgötaspetsen är väl värd att ta vara på av engagerade och kärleksfulla människor.

Västgötaspetsen är en av Sveriges nationalraser. Ansvaret för västgötaspets har Svenska Kennelklubben, SKK delegerat till SKV, Specialklubben för Västgötaspets. Dessvärre har djupgående motsättningar inom SKV tvingat SKK att tvångsförvalta SKV under några år. För många medlemmar blev klubbens förfall något av ett sorgearbete; chock, förnekelse, och så småningom en förstålig önskan om räfst och rättarting mot den eller de som "förstört" klubben. En rad personligheter stod upp för rasens bästa och imponerade genom sin uthållighet. Men samtidigt finns en rädsla att ge sig ut på banan igen. Nya medlemmar upplever en konstig stämning i klubben; dels framtvingad hurtighet "nu SKA vi ha trevligt!" Dels en oförmåga till sjukdomsinsikt "vi har inte gjort något fel". Slutligen finns den stora gruppen gamla medlemmar som tycker att det hela är så obehagligt att man inte vill tänka, än mindre tala om det, "don´t mention the War". Nu står SKV på egna fötter igen och årsmöte står för dörren.

Det klokaste vore att inse att SKV behöver blicka framåt. Ytterligare bråk skulle ta åratal att reda upp och leda till nya, djupa motsättningar i föreningen. Det är inte alltid det går att få rätt i sak. Livet är för kort för att man ska gräva ner sig i ett meningslöst skyttegravskrig.

---
Gårdagens besöksfrekvens var all-time-high = 120 besökare!
Tisdagens inlägg har fått 11 kommentarer, (också det rekord) t.o.m one in English (ska det väl föreställa?), visserligen anonymt, men i alla fall... Det tar sig...

---
Vem kom med infon om slagsmålshundar på Crufts? Är det verkligen verifierat
eller är det någon som blandar ihop det (via hörsägen) med västgötebataljerna på My Dog? Ingen stor grej kanske, men rätt ska vara rätt.

---
Påminner alla som är intresserade av västgötaspetsar; titta in till: http://oxbergsblogg.bloggagratis.se/

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards