Alla inlägg den 11 augusti 2008

Av Lisbeth - 11 augusti 2008 13:19

SKK/AK protokoll 3/08 Västgötaspets var på tapeten bl.a har SKV ansökt om bidrag till avelskonferens i slutet av sept.Beslöt AK att bifalla ansökan för senare utbetalning enligt gällande regler under förutsättning att klubben inkommer med preliminär budget för konferensen.Lennart GarmerRapporterade från europeiskt ögonmöte i Versailles 14-17 maj. Andras Komáromy, University of Pennsylvania, presenterade en rapport om en ärftlig retinopati hos västgötaspets. Fall är kända i Sverige, men sjukdomen har fått större uppmärksamhet utomlands, bl.a i Finland (där kallad J175). DNA-forskning om sjukdomen pågår i Helsingfors.

Av Lisbeth - 11 augusti 2008 09:12

Gårdagen ägnades mestadels åt att leta reda på pojkarnas grejor; det vill säga packa och göra iordning det som Ingrids hundar skulle ha med sig hem. Det låter inte som någon stor grej och var det heller inte. När Röda Rummet betittats - underbara skådespelare! - och Uno och Viggo borstats och kammats för att se presentabla ut - stoppade Yours Truly in allt i bilen och for till deras hem i Nortan. Där mötte Ola. Viggo, som blivit min verkliga polare, höll sig noga intill mina ben och hälsade först avmätt på Ola, innan han insåg att det var Husse! Båda pojkarna sprang lyckliga in i huset - Hemma!



När vi kånkat in allt, så körde jag i hällregn till flygplatsen. Det jämrans Arlanda är numera ombyggt på tusen sätt sedan jag senast var frekvent besökare. Nå, allt gick bra och jag satte mig ner och väntade... och väntade! Nya landningstider flimrade upp på skärmen, delayed... Till sist försvann resenärernas flight helt från displayen! Orolig väntan... horder med resande strömmade hela tiden ut. Mera väntan... nya passagerarhorder... Så äntligen dök turk-planet upp - approaching... Efter en utdragen evighet - landed! Sedan dröjde ytterligare en timme och så fick jag kontakt med Ingrid -"hej mamma! Vi står och väntar på vårt bagage..."



Och så kom de då, turisterna, glada och solbrända! Skönt! tänkte mor, som hade hunnit fantisera ihop en hel roman. Ingrid och Felix medförde ett enormt bagage och humöret var det inget fel på. Vi släpade ut allt på den regnsvepta parkeringen. Felix: Hur ska vi få in kappsäcken i bilen?



Ingrid: Kom igen nu! Fedlix, sug i! Du ska ju göra lumpen om ett par år!



Undrans på att Felix moster var ett fynd för Ung Vänsters Riksläger...



Resenärerna pladdrade på om allt roligt de varit med om på Aqua Paradise i Turkland. Inget tvivel om att resan varit lyckad! Så lämpades var och en av i respektive hem. Kl 01 var jag hemma hos oss...



Morgonen startade med en frenetisk jakt på "Den Försvunna Grisen"... Upptäckte att ett av Ingrids marsvin (grisarna är kvar ytterligare en dag) var mysteriöst försvunnen. Räknade noga, det lät som en visa av Taube: "Där satt Kaspersson, där satt Gasolin, där satt Obelix och Ludde... Med uteslutningsmetoden gick att räkna ut att den som fattades var Harlekin. Var farao var marsvinet Harlekin? En tjock svart-vit teddy med vit bläs. Borta... Ficklampa fram, lysning i alla vrår. Ingen liten svart-vit! Hann börja känna en betydande oro... Vad skulle deras matte säga? Och VAD skulle JAG säga? Sorry, det blev bara sex... Till sist utsträcktes efterforskningar till övervåningen. Verkade inte höpåsen misstänkt knölig och tung? Jovisst, där satt Harlekin, belåtet mumsande. Han måtte ha skuttat ner i påsen i samband med kvällsmatningen och det hade inte gått någon nöd på honom. Puh!

Presentation


SC Ormeryds Clint Eastwood DSM
& Yours Truly

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Ulvus - gäst hos verkligheten

senaste kommentarerna


Ovido - Quiz & Flashcards